-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - şey

Sayfa: 1
1
Hmm . Yahya Amca aklıma geldi :D

( kötü ve melek kelimeleri aklıma ying-yang ı getirdi. Oradan da Avatar Aang aklıma geldi. Aang kel bir çocuk. Kel denilince kel olmaktan şikayetçi olan Yahya Amca aklıma geldi )

2
Sizin Siteleriniz / Ynt: Animeindir.com
« : 22 Nisan 2012, 00:20:01 »
Neredeyse 1 ay olmuş. Belki çoktan bulmuşsunuzdur bilmiyorum. Ben zaten başvuru yapmayacağım. Sadece söylemek istediğim bir şey var. Hakaret olarak algılamayın ama admininiz imzasını değiştirmediği sürece ben hep gülme krizine giricem :D

sözünü ettiğim imza:
Alıntı
Her Hakkım Saklıdır®™
|l|lllll|lll||ll||lll
²¹°¹³²¹³ °¹²¹³¹³


Bu 1mza MahKeMe TaraFınDan YasakLanmışTıR...


Animeİndir.com..
█║▌│█│║▌║││█║▌ ║▌║
© σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ®

Abi bu nedir ya :D Belkide sen bu imzanın sahibisindir bilmiyorum. Dediğim gibi amaç hakaret değil. Ben sadece fikrimi belirttim. Bu konuda özgürüm. Arada siteye girer, birşeylere bakarım. Çıkmadan öncede muhakkak bu imzayı kontrol ederim. Değişmiş mi diye bakarım. Ama hep hayal kırıklığı hep hayal kırıklığı :D
Bence çok komik, çok çocuksu. :speh: saygı duymaktan başka şansım mı var... :puf:


3
Sohbet-Muhabbet / Ynt: Masaüstü Resimleriniz
« : 21 Nisan 2012, 23:59:10 »
Bu da benim.
-http://g1204.hizliresim.com/w/p/4r2fs.png

4
Anime & Manga Nedir? / Anime Nedir?
« : 21 Nisan 2012, 23:45:55 »
Anime (Japonca: アニメ telaffuzu: "anime"), animasyon veya çizgi film anlamına gelen Fransızca kökenli, Japonca bir kelimedir.
Animeler, genelde mangaların televizyona ya da sinemaya uyarlanmasıdır. OAV veya OVA denilen videolar şeklinde de piyasaya sürülebilirler.
Animeler, el çizimi veya bilgisayar yapımı olabilir.

-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e5/Momotaro's_Divine_Sea_Warriors-screeny.JPG/200px-Momotaro's_Divine_Sea_Warriors-screeny.JPG

Tarihçe


Osamu Tezuka, Japonya'da çağdaş animenin öncüsü olarak kabul edilir. Genç yaşta 8 mm'lik kamerasıyla küçük animasyonlar çekmeye başlamış ve bu animasyonlarında Walt Disney ve Max Fleischer'ın eserlerinden ilham almıştır. Onun izinden yürüyen sanatçıların yapıtlarıyla anime adı verilen yeni bir stil ortaya çıkmıştır.
Anime tarihi 20'inci yüzyıl başlarında Japon film yapımcılarının Fransa, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya'daki animasyon tekniklerini keşfetmesiyle başlamıştır.
Bu dönemde Japonya'da filmlere alternatif bir hikâye anlatımı sunabilen animasyon oldukça popüler olmuştur. Amerika'da filmler ve şovlar için oldukça büyük bütçeler mevcut iken, Japonya'da küçük bir piyasayı ve bütçe, yer, ve aktörlük eksikliklerini de taşıyordu. Batılı aktörlere benzeyen aktörlerin bulunmaması Avrupa, Amerika ve fantezi dünyalarında Asyalı oyuncuların varolmasını imkânsız kılıyordu. Animasyonun değişik kullanımları Japonlar'a benzemeyen karakterler ve yerlerin yaratılmasına sebep vermiştir.
1970'li yıllarda manga çizimleri büyük bir ilgi çekmiştir. Bu çizimlerin büyük bir çoğunluğu da animasyonlarda kullanılmıştır; özellikle Osamu Tezuka bir efsane ve "Manga'nın Tanrısı" haline gelmiştir. Eserlerinin ve diğer tasarımcıların da etkisiyle, anime günümüzdeki sanatın mutlak karakteristiklerini ve türlerini yaratmıştır. Mecha tarzı Tezuka tarafından şekil almış, Go Nagai ve diğerleri de geliştirmiştir. Yoşiyuki Tomino'nun katkısıyla da bir devrim gerçekleşmiştir. Gundam ve Macross gibi mecha animeleri 80ler'in klasikleri arasına girmiştir ve mecha türü anime günümüzde hala Japonya'da ve dünyada popülerdir. 1980ler'de anime Japonya'da ana görüş haline gelmiştir ve büyük bir üretime geçmiştir. Bununla beraber manga da popülaritesini Japonya'da ve dünyada zirveye taşımıştır. 1990lar'ın ortasında ve sonunda, ayrıca 2000ler'de anime tüm ülkelerde popüler olmuştur.

Diğer çizgi filmlerden farkı

Anime bir çizim sanatıdır, çizimleri dışında diğer çizgi filmlerden farkı ise hitap ettiği kitledir. Animede genelde fantastik konular işlenir. Ayrıca her çizgi filmin kendine has çizim sanatı vardır. Animeler her yaştan insan için ayrı ayrı türlerde yapılır.
Animeler tüm yaş grubunu kapsar. Kimi anime çocuklar içindir kimisi yetişkinler içindir. Örneğin 7 yaşındaki bir çocuğa seinen izletirsek çocuk ileride katil olur. Ya da School Days izleyemez bu +18 bir animedir. Aynı şekilde bir çocuk Death Note izlerse ne konuyu anlayabilir ne de Bugs Bunny'den aldığı tadı alabilir. Çocuklara hitap eden animeler de vardır. (En bilineninden pokemon :D )


Görsel özellikler

-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/4/4f/Bbb.jpg/250px-Bbb.jpg

Büyük gözler ve uzun bacaklar: Animelerin karakteristik özelliği


Bazı animelerde karakterlerin büyük gözleri, uzun bacakları vardır. Bunu Japonlar'ın kısa boylu ve çekik gözlü olmalarının yarattığı bir komplekse bağlayarak açıklayanlar vardır ancak bu açıklama çizimlerin kökeninde batılı örnekler olduğunun bilinmemesinden kaynaklanır. İlk Walt Disney çizgi filmlerindeki karakterlerin büyük gözleri ve uzun bacakları vardı (Bambi vb.). Bu çizim tarzı bugün bazı batı animasyonlarında hala kullanılmaktadır. Örnek olarak Show TV ve TRT'de yayınlanmış olan Genç Pocahontas'ı ve İngiltere'de yapılmış olan Genç Robin Hood'u gosterebiliriz. Bu çizgi filmlerde de büyük gözleri, uzun bacakları olan karakterler kullanılmıştır ama bunlar anime değildir.
Walt Disney'den etkilenen Osamu Tezuka'nın yapmış olduğu animeler Disney'in bu tür çizimlerini kullanmışlardır ve bu uygulama bazı animelerde bugün de sürmektedir. Yani bu çizimlerin kökeni Japonların kısa olması değil, Walt Disney'in etkisidir. Ve genel olarak bilinenin aksine; bütün animelerde uzun bacak ve büyük göz kullanılmayabilir.
Japonlar'ın boy-göz takıntıları nedeniyle böyle şeyler yaptıklarına dönük inanç tamamen bir Aristo Mantığı'nın bir çıkarımıdır. Yani "biber acıdır, hayat da acıdır, demek ki hayat biberdir" gibi bir önermedir. Bu konuda doğru ve gerçek yorumlar yapabilmek için derin bir tarih ve psikoloji bilgisine ihtiyaç vardır. Uzakdoğu insanında böyle bir takıntı olduğu yadsınamaz. Japonya'da çoğu genç kız uzun topuklu ayakkabı giyer. Ama unutulmaması gereken bir şey varsa bunun sadece uzakdoğuya özgü bir takıntı olmadığıdır. Bu takıntı az veya çok yeryüzündeki bütün ülkelerde, bütün ırklarda vardır. Ama animelerde sadece büyük gözler uzun bacaklar değildir göze çarpan, çoğunluğunda bizim normal hayata verdiğimiz tepkiler mimikler ve jestler daha fazla abartılı bir görsellikle ifade edilir.

Dünya animasyonundaki yeri

Türkiye'de bilinmemesine karşın birçok anime dünya çapında hayranlıkla izlenmekte ve değişik ülkelerdeki birçok saygın festivalde ödüller kazanmaktadır.
İlk renkli anime sinema filmi olan 1958 yapımı The White Snake Enchantress'ın Venedik, Meksika ve Berlin festivallerinde ödüller kazanmasının ardından dünya çapında söz sahibi olmaya başlayan animeler, uluslararası yarışmalardaki bu başarılarını her yıl daha da arttırarak sürdürmektedirler.
Anime'nin başarısına doğal olarak batılı animasyon şirketleri de kayıtsız kalmamaktadır. Uzun süredir batılı şirketlerle ortaklaşa birçok proje yapılmaktadır ve sonuçta ortaya mükemmel animeler çıkmaktadır. Buna Fransız-Japon ortak yapımı olan Mysterious Cities of Gold (Türkiye'de bilinen ismiyle Güneşin Oğlu Esteban) gibi birçok örnek sayılabilir. Ayrıca, batı animasyonun temsilciliğini yapan Disney de artık animelerin başarısını açıkca kabul etmektedir.
Bu nedenle, 1996 yılında yapılan Disney-Tokuma anlaşmasıyla Disney, Japon animasyonunun en büyük temsilcisi olan Studio Ghibli'nin anime filmlerinin dünya çapında dağıtımını ve pazarlanmasını üstlenmiştir. Ayrıca Disney, Studio Ghibli'nin hazırladığı anime filmlerinin üretim masraflarının bir kısmını karşılayarak bu filmlere yatırım yapmaya başlamıştır. Mesela Studio Ghibli'nin Tonari no Yamada-kun (My Neighbours the Yamadas) adlı filminin 2.4 milyar yen tutan üretim maliyetinin 'u Disney tarafından ödenmiştir. Ayrıca Disney, anlaşma uyarınca dağıtımını üstlendiği Studio Ghibli filmlerinden olan Princess Mononoke'nin İngilizce dublajı için 2.4 milyon dolar harcayarak animelere verdiği önemi bir kez daha vurgulamıştır.

Neden  Türkiye’de yaygın değil?
Bir çok neden var. Bunun bir nedeni Türkiye'deki Internet kullanımının çok az olması. Çünkü Internet bağlantısı olmayan birisinin bunlar hakkında gerçekleri ögrenmesi çok zor. Bu kişiler mecburen televizyonda gördükleriyle yetinmek zorundalar.
Ayrıca Türk toplumundan kaynaklanan bir sorun var. Türkiye'de çizgi filmlerin sadece küçük çocuklar için yapıldığı düşünülür. Eğer izleyen kişi çocuk değilse toplum tarafindan küçük görülür ve dalga geçilir.
Üstelik Türkiye'de bazı önyargılar var. Çoğu kişi Japon çizgi filmi deyince Şeker Kız Candy gibi şeyler düşünüyor, sadece uzun bacaklı koca gözlü karakterler akıllarına geliyor ve bütün Japon çizgi filmlerinin böyle olduğunu sanıyor. Malesef çoğu kişide bunlara karşı bir antipati oluşmuş durumda ve bu kişiler anime'ın bunlardan çok daha farklı bir şey olduğunu bilmiyorlar. Malesef bunun en büyük nedeni ise Türk televizyonlarında bu güne kadar sadece bu tür animelarin yayınlanmış olması.
Peki neden Türkiye'de diğer türlerde animelar yayınlanmıyor?
Malesef televizyon kanalları diğer anime'ları tercih etmiyorlar çünkü sadece küçük çocukların çizgi film seyrettiğini düşünüyorlar ve diğer animelari getirmiyorlar. Ayrıca RTÜK'ten korkuyorlar, çünkü ShowTV eskiden çok sayıda güzel ve orjinal animelar gösterirdi ama bir anime yüzünden 1 gün kapatma cazası aldı!! Ayrıca Pokemon yüzünden ATV 1 gün kapatma cezası aldı. StarTV ise One Piece yüzünden uyarı aldı. Dünyada anime yüzünden 2 TV kanalı kapatılan herhalde tek ülke Türkiye'dir.
Diğer ülkelerle Türkiye'yi karşılaştırabilir misiniz?
Anime ve manga sadece Afrika ve Arap ülkelerinden bazıları ve bir de Türkiye'de tanınmamaktadır.
Peki animelerin arasında kalitesiz ve kötü olanlar da yok mu?
Elbette kötü olanları da var. Bugün kapitalist düzen sonucu Hollywood nasıl dünyanın en iyi filmlerinin yanı sıra dünyanın en kötü filmlerini de üretiyorsa, doğal olarak yalnızca anime'nin genel popülaritesinden yararlanmak için yapılmış bazı kalitesiz anime'ler de vardır. Bu nedenle sitede kaliteli ve başarılı anime'leri tanıtarak yeni başlayanlara yol göstermeye çalışıyoruz.
 
Türlerine göre bazı anime örnekleri;

Fantazi: Nausicaa, Laputa, Nadia, Angel's Egg, Mugen Shinshi.
Kılıçlar ve Sihir : Yotoden, Yoma, Dagger of Kamui, Lodoss War, RG Veda, Wizardry, Emblem of Gude, Arslan, Weathering Continent, Jubei Ninpocho, Ys.
Bilim Kurgu: Macross, Bubblegum Crisis, Gundam, Crusher Joe, Dallos, Megazone 23, Harlock, Yamato, Wing of Honneamise, Akira, Galaxy Express 999, Queen Millenium, Silent Mobius, Please Save My Earth, Kishin Heidan.
Macera: Lupin III, Riding Bean, City Hunter, Goku , Naruto
 Rock Müzik: Bubblegum Crisis, Megazone 23
Komedi: Urusei Yatsura, Ranma 1/2, Maison Ikkoku Orange Road, Patlabor TV, Assemble Insert, Space Family Karl Vinson, Greenwood, Tenchi Muyo, Ah! My Goddess, Moldiver.
 Korku: Vampire Hunter D, Vampire Princess Miyu, Yoma, Yotoden, Harmagedon, Iczer-1, Sazan Eyes, Mermaid's Forest, Supernatural Beast City, Silent Mobius.
 Silahlı Kızlar: Dirty Pair, Burn Up!, Gall Force, Bubblegum Crisis Gunbuster, Dangaio, Iczer-1, Iczer-3, Sol Bianca
Kılıçlı Kızlar: Fandora, Lemnear, Emblem of Gude, Leina STOL, Luna Varuga, Demon Hunter Yohko, Magic knight Rayearth
Sihirli Kızlar: Minky Momo, Sailor Moon, Hime-chan no Ribbon, AkaZukin Chacha, Yadamon.
Duygusal: Grave of the Fireflies, Touch, Kimagure Orange Road Movie
 Mecha (robotlar): Bubblegum Crisis, Gundam, Macross, Southern Cross, Gunbuster, Dangaio, Dancougar, Megazone 23, Patlabor, Mellowlink, Votoms, Zeorymer, Giant Robo.
 savaşan Tanrılar: Arion, Saint Seiya, Shurato, RG Veda.
Erotik: Cream Lemon, La Blue Girl, Urutsokidoji
 Gizemli: Etranger, Urban Square, Patlabor movie, Lupin III
Romantizm: Orange Road, Maison Ikkoku, Slow Step.
Spor: Slow Step, Touch.
Çocuklar için: Totoro, Kiki, Laputa, Nadia, Granzort
Vahşet: Baoh, Devilman, Hukoto no Ken, Sazan Eyes.
Doğaüstü: Yoma, Yotoden, Sazan Eyes, Supernatural Beast City, Vampire Princess Miyu, Karura Mau, Silent Mobius, JoJo's Bizarre Adventure


Anime İle İlgili Terimler

Fan Art:: Anime karakterlerinin ve resimlerinin hayranları(fanları)tarafından çizilen resim çalışmalarıdır.
Fan Fiction: Anime serileri hakkında fanların kendi yazdığı öyküler anlamına gelir. Animede beğenmediği ya da hoşuna gitmeyen her şeyi değiştirebilir veya tamamen kendine ait olan bir öykü yazabilir.
Bishounen: Kadınsı erkek. Genel özellikleri : Kadınsı ses, narin vücut...
Bishoujo: Güzel kız
Dojinshi: Bir anime veya manga'nın hayranları tarafından hazırlanmış olan ve orjinali ile karakterler dışında pek alakası olmayan çizimler, öyküler, videolar....
 Ecchi: Biraz baştan çıkaran..... genelde hafif erotik anime'lar
Fansub: Bir anime'nin hayranları tarafından orjinal Japonca videosuna İngilizce veya başka bir dilde alt yazı eklenerek çeviri yapılması.
 Hentai: Erotik veya Porno anime veya manga
Kawaii: Şirin
KOR: Kimagure Orange Road
Manga: Japon çizgi romanları
Mecha: Makineler, robotlar ve diğer donanımlar için kullanılır. Çoğunlukla “Dev Robotlar” anlamına gelir. Mecha tasarımı anime üretimlerinde bir sanat durumuna gelmiş olsa da manganın başarısı için az önem taşır
Nihon: Japon
OAV/OVA: Original Animation Video/Original Video Animation. Bu anime'lar sadece video kaset olarak piyasaya sürülür, televizyonda gösterilmez. Çizimleri televizyon sürümünden genelde daha kalitelidir.
 OST: Original SoundTrack
 Otaku: Hayatını anime'ye adamış kişi
 Yakuza: Japon mafyası
AMV: Açılımı Anime Music Video. Fanlar tarafından yapılır bir seriyi izlemeden önce AMV’sini izlerseniz spoiler dediğimiz seri hakkında bilgileri öğrenebilirsiniz canınızı sıkar bu durum.
 One Shot: One Shot bir bölümlük mangalara verilen addır. Genelde 50-60 sayfa olurlar ve o sayfa içerisinde bir konuyu bitirirler. Zaman zamanda bazı seriler bittikten sonra arkasından o seriye ait bir olayların sonrasını anlatan bir one shot çıkarılabilmektedir(örnek : death note one shot)

Alıntı
Alıntı yapılan kaynaklar:
taro.lool.net
nausicaa.net
wikipedia.org
animeciyiz.biz
anime.gen.tr
turkotaku.wordpress.com

Sayfa: 1