-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - _HEX

Sayfa: 1 2
1
Manga Tanıtım / Yankee Kun & Megane Chan
« : 13 Nisan 2012, 14:46:12 »

Yankee Kun & Megane Chan

-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/8c/Yankee-kun_to_Megane-chan_vol01_Cover.jpg/230px-Yankee-kun_to_Megane-chan_vol01_Cover.jpg


Mangaka: Yoshikawa Miki

Bölüm: 150+

Japonya’da bir lise, lisenin erkekler tuvaleti ve kabinlerden birine içinin dolu olduğunu bile bile kafasını uzatan bir kız öğrenci. Biraz garip değil mi dahası var.

Okulun en haşarı öğrencisi olan Shınagawa sigara içen, sürekli kavga eden ve derslerinde sorunlu bir öğrencidir. Sınıf temsilcisi olan Hana’nın ona bir sınıf gezisine katılmasısın sağlamak için musallat olmasıyla ikili arasında garip bir ilişki başlar. Hana örgülü saçları gözündeki gözlüğü ile ta bir inek öğrenci profili çizmektedir.  Sınıfta konuşup anlaşabileceği kimse olmadığını iddia ederek Shınagawa ile takılmaya çalışır. Shınagawa ise çalışkan olduğu düşündüğü bu kızın kendisinin yakasını bırakması için her yolu denemektedir. Fakat buna karşın ikili sürekli başlarını belaya sokarlar.

İşin garip tarafı çalışkan olduğunun düşündüğü kızın aslında hiç de öyle olmadığını öğrenir.

Seri gülmek isteyen herkese şiddetle tavsiye edilir (böylesini daha önce okumadım). Özellikle ilk bölümler harika olmuş. Hiro Mashima’nın asistanlığını yapmış bir isim tarafından çizildiğini de belirtip huzurlarınızdan ayrılıyorum.


By _HEX

2
Manga Tanıtım / Tsubasa Reservoir Chronicle
« : 13 Nisan 2012, 14:32:28 »
Tsubasa Reservoir Chronicle

-http://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/Tsubasa_Volume_1.jpg


Mangaka: CLAMP

Bölüm Sayısı: 200+

Clow Ülkesi, yeraltı harabeleriyle ünlü bir ülkedir. Dünyanın farklı yerlerinden arkeologlar çalışmak için bu ülkeye gelmektedir. Bunlardan biride babası ile beraber gelen Syroan’dır. Ülkede yaşadığı süre boyunca kendi yaşlarında olan prenses Sakura ile çocukluklarının beraber yaşamışlardır. Arkadaşlıklarının yanında birbirlerine karşı boş değildirler (özellikle Sakura).

Bir gün kazı alanında meydana gelen bir kazada, abisinden gizli olarak Syroan’a öğle yemeği getiren Sakura’nın anıları birer tüy şeklinde etrafa saçılır. Ülkenin rahibi anıları olmadan Sakura’nın yaşayamayacağı söylemesi üzerine Syroan Sakura’nın hayatını kurtarmak için rahipten yardım ister. Rahip onu ay ile aynı güçte olduğu söylenen Boyutlar Cadısının yanına gönderir.

Cadı kendisinden istenenleri yerine getirebilmektedir. Fakat karşılığında ödenmesi gereken bir bedel vardır. Syroan cadının yanına geldiğinde kendisi gibi dilekleri olan iki kişi daha görür. Fai adlı bir büyücü, Kurogane adlı bir Ninja. Ardından üç kişi dileklerine ulaşmak için beraber farklı dünyalarda yolculuğa çıkarlar.

Tanıtımda beceriksizliğime verin anlatamamış olabilirim fakat en az bir kere göz atılmasını düşündüğüm bir seri. Çizimler göze hoş geliyor. Karakter tasarımları basit ve anlaşılır. Ama büyük bir olay cereyan ettiğinde biraz karışıyor. İçindeki duygusallık çok yerinde kullanılmış. Tabi ki tavsiye ederim.



By _HEX

3
Anime Tanıtım / School Days
« : 30 Mart 2012, 21:18:44 »

SCHOOL DAYS


-http://2.bp.blogspot.com/-WO4ky6ie4sI/TcVLm9B6btI/AAAAAAAAALc/FXFZk3XNZZk/s400/school+days.jpg

12 + 2 Ova Bölüm

Tür: Okul, Dram, Ecchi, Komedi

Lise öğrencisi olan İtou Makoto kendisi ile aynı trende okula giden bir kıza ilgi duymaktadır. Kızla konuşacak cesareti bulamadığından tek yaptığı şey telefonuna çektiği resmine bakmaktan ibarettir.

Birgün sıra arkadaşı olana Saionji Sekai İtou’nun telefonundaki resmi görür ve Katsura Kotonoha adlı kıza ilgi duyduğunu anlar. İtou’ya bu konuda yardım edeceğini söyleyerek işe koyulur. İlk olarak kızla arkadaş olur ve İtou ile onları tanıştırmakla başlar. Çok geçmeden Saionji yardımıyla  İtou katsura’ya açılır. Katsura’nın kabul etmesiyle ikili çıkmaya başlar.

İlk başlar da mutlu olsalar da sürekli olarak bir şeyler de sorun çıkmaktadır. Bunun üzerine Saionji İtou’a kızları anlaması konusunda bazı dersler ve eğitimler verir. Ama eğitimeler sırasında ikili birbirlerine ilgi duymaya başlarlar. Yaklaşan okul festivali ile işler içinden çıkılmaz bir hal alır.

12+2 bölm olduğu için herkesin vakit ayırabileceğini düşündüğüm bir seri. Olaylar eğlenceli başlasa da ilerledikçe rengi değişir. Kısaca herkese tavsiye ederim. Özellikle uzun serilerin takipçilerine kısa bir mola olabilir (benim gibi).



By _HEX


4
Manga Tanıtım / Zombie Loan
« : 30 Mart 2012, 21:10:00 »
ZOMBİE LOAN


-http://i.animecrazy.net/[large][AnimePaper]scans_Zombie-Loan_NekoiEchizen(0.72)__THISRES__141990_.jpg


Mangaka: Peach-Pit

Bölüm Sayısı: 83 Bölüm

İnsanlar ölecekleri zaman yaklaştığında boyunlarında halkalar belirir. Bu şinigamilerin yol gösterici izi olarak düşünülür. Halkalar renklerine göre kişinin ölüm zamanını tahmin edilebilir kılmaktadır. Eğer ki halka simsiyah bir şekilde ise kişinin ölümü çok yaklaşmış demektir.

Kita Michuru adlı lise öğrencisi genç kız bu halkaları çocukluğundan beri görebilmektedir. İçine kapanık ve sakar bir kişiliği sahip, arkadaşları tarafından pek de dostane tavı görememesine karşın aldırış etmeden yaşamaya devam etmektedir

Bir gün sınıf arkadaşlarından Shito ve Chika’da da bu siyah halkaları görür. Ama onların tahmin ettiği gibi yakın zamanda ölmemeleri Michuru’yu meraklandırır ve ne olduğunu anlamadan kendisini asla içinde olmak istemediği olaylar dizisine sürüklenmesine yol açar. Diğer taraftan kendi boynunda da gri renkte bir halka fark etmesi ile yaşadığı hayat ve ölüm arasında kendisiyle çelişkiye düşer. Hangisinin kendisi için daha iyi olacağına karar vermek zorundadır. Yaşam mı ölüm mü?

İşin içinde zombilerin olması sevmediğim yanlarından birisiydi.Konu açısından fazla bir beklentiniz olmasın.  Fakat yine de okunabilir bir seri (zaten zombileri oldum olası sevmedim). Herkese iyi okumalar.



By _HEX



5
Manga Tanıtım / Fullmetal Alchemist
« : 11 Ağustos 2011, 17:26:14 »
FULLMETAL ALCHEMİST

-http://fotoalbum.studenti.it/animelov/albums/fullmetal-alchemist/edward-elric-amp-alphonse-elric-amp-roy-mustang-01.jpg

26 Cilt/108 Bölüm

Mangaka: Hiromu Arakawa

Elric kardeşlerin tek istedikleri annelerine yeniden kavuşmaktı. Ama…

Edward ve Alphonse Elric ülke çapında tanınan simyacılardır. Büyük kardeş Edward henüz 14 yaşında olmasına rağmen Ulusal Simyacı seviyesindedir. Annelerinin ölümü üzerine simyayı kullanarak yeniden annelerini diriltmeye çalışmışlardır. Ama sonuç tam bir felaketle sonuçlanır. Öyle ki Edward sol bacağını ve Alphonse ide tüm vücudunu kaybeder. Edward kardeşinin ruhunu bir zırhın içine hapseder ama karşılığında sağ kolunu kaybeder. Kendisini büyükanne dediği bir kadın tarafından kendisine yapılan yapay kol ve bacak ile kardeşiyle beraber ülkeyi dolaşarak yeniden eski vücutlarına dönmek için her türlü bilgiyi aramaya başlarlar. Bu arayış sırasında ise bulaştıkları çeşitli olay ve kişi ile başları çeşit çeşit belaya girer.

Bu manga için tek söylenecek şey kesinlikle okunması. Olayları gelişimi gayet güzel ve sıkmadan ilerliyor. Barındırdığı komedi öğeleri de cabası. Manganın ardından animesinin de izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkese şiddetle tavsiye ederim.


EDWARD ELRİC

-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/1/19/Edward_Elric.png

14 yaşında olması rağmen simya konusunda oldukça bilgilidir. Çok iyi bir metal simyacısıdır. İnsanlar onu Alphonse ile yan yana görünce genelde küçük kardeş olduğunu düşünmektedirler. Boyunun kısalığı ile oldukça sıkıntıdadır.


ALPHONSE ELRİC

-http://ziggypooxiii.wikispaces.com/file/view/Alphonse.jpg/30916510/Alphonse.jpg

Küçük kardeş Elric. Başarısız oldukları denemenin ardından vücudunu kaybeder ama abisinin sağ kolunu kaybetmesi neticesinde yeniden yaşamaya devam eder. Genelde olaylara Edward’dan daha soğukkanlı yaklaşır.



by _HEX

6
Anime Genel / En Sevdiğiniz Anime Türü
« : 08 Ağustos 2011, 15:49:38 »
Katılımınızı beklerim

7
Manga Tanıtım / Raiders
« : 01 Ağustos 2011, 17:55:33 »

RAİDERS

-http://www.manga-sanctuary.com/couvertures/big/raiders-manhwa-volume-1-simple-15773.jpg

14+  Bölüm

Mangaka: Park Jin Jun


Sonsuz hayat… İsa’nın kanı…

Iral Clark, ortak çalıştığı Profesör Wilter Langhem ile beraber herkesin peşinde olduğu şeye sahiptirler. İsa’nın kanına. Sonsuz hayat verdiğine inanılan kanı herkes kendi istekleri doğrultusunda aramaktadır.

Iral ve Wilter, İngiltere’nin Glastonbury Kilisesi’nin mahzenlerinde buldukları şişe ile beraber trende ne yapacaklarını tartışırken saldırıya uğrarlar. Saldıran ise yaşayan bir ölü olan cadı Ramia’dan başkası değildir. Ramia’da kanın peşindedir. Ama o herkes gibi sonsuz yaşam yerine yaşadığı hayata bir insan gibi devam etmek için aramaktadır kanı. Bu arayış sonunda trende Iral ve Wilter’a saldırır. Bu olayda Wilter Langhem hayatını kaybeder ve Iral da ölmek üzere iken son çare olarak tam olarak işe yarayıp yaramadığını bilmediği kanı içmeye karar verir. Bunun sonucunda şişenin içindekini işe yaradığını görür ama Ramia tarafından tutsak alınır ve her gün Ramia tarafından canlı canlı yenilir. Her gün tekrarlanan bu yemek işkencesine dayanmasını sağlayan ise içtiği kandan başkası değildir. Bir gün Clarion adlı bir yarı ölünün yardımı ile kaçmayı başarır ve işin içyüzünü öğrenmeye çalışır. Clarion ise Iral’dan hoşlanıp görevini hiçe sayar. Görevde başarısız olduğu için cezalandırılmasına rağmen o bunu umursamamaktadır.

Polis merkezindeki panoda trende olanları okuyan ve davanın peşine düşen Chris adlı dedektifin de bu olayı araştırmaya başlaması ile işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır.

Ramia’nın hayatına devam edebilmesi için insanların vücuduna ihtiyaç duyduğunu bilen Iral daha fazla insanın ölmemesi için bir anlaşma yaparlar. Buna göre ikisi beraber İsa’nın kanının bulunduğu şişeleri arayacaklar ve Ramia gerekli gördüğü durumlarda Iral’ın vücudunu yiyebilecektir. Clarion’un da onlara eşlik etmesiyle arayışlarına üç kişi devam ederler.

Bu serinin en sevdiğim yanı Ramia adlı kadının isteği. Yaşadığı sonsuz hayata son vermek için kanı aramaktadır. Çizimleri bazen karışıyor. Dövüş sahnelerinde özellikle de. Konu ise benim için oldukça farklı oldu. Okunabilir bir seri.



by _HEX

8
Manga Tanıtım / GOTH
« : 01 Ağustos 2011, 17:49:27 »

GOTH

-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/ce/GothManga.jpg

1 Cilt/5 Bölüm

Yazan: Otsu-Ichi

Çizen: Kenji Ooiwa

İşlenen cinayetler ve bu cinayetlere katillerden daha fazla ilgi duyan iki kişi.

Cinayetler konusunda oldukça meraklı olan Yoru Morino ve İtsuki Kamiyama’nın olağandışı arkadaşlıkları kendileri gibi normal olmayan bir olay sonucu başlar. Bir katilin Yoru’yu öldürmeye çalışması ve başarısız olması ile başlayan arkadaşlıkları hep bir karanlık içinde devam eder. Yoru Morino kişiliği ve görüntüsü ile katillerin hep hedefi halini almaktadır. Onu içinde bulunduğu durumdan kurtarma işleri ise Kamiyama’ya kalır ve her seferinde olayı büyük bir soğukkanlılıkla çözer.

Daha önce okuduğum hiçbir mangaya benzemediğini söyleyebilirim. Olayların gerçekleşme şekli oldukça ilgi çekici. Okumaya başladığımdan beri acaba nasıl bitecek diye düşündüm ve sonu oldukça iyiydi. Zaten 5 bölüm hemen bitiyor ama en az 5-10 cilt olmasını isterdim. Gerilim konusunu seviyorsanız okumanızı şiddetle tavsiye ederim (zaten gerilime ilginiz varsa zaten okumuşsunuzdur). Beş bölüm olduğu içim-n herkesin okumak içi n vakti vardır sanırım.



BY _HEX


9
Manga Tanıtım / Ga-Rei
« : 28 Temmuz 2011, 17:31:57 »
GA-REİ

-http://i3.photobucket.com/albums/y63/ShadowTitan/Manga/Ga-ReiVol01-ch00-cover.jpg


50+ Bölüm

Mangaka: Hajime Segawa


“Ga-Rei Serbest Kal!”

Lise öğrencisi olan Nimura Kensuke çocukluğundan beri ruhları görme yeteneğine sahip olan bir lise öğrencisidir. Babasının bir dojosu vardır ama bazı nedenlerden ötürü ablası ile beraber iki kişi hayatlarına devam ederler. Ruhlarla her an her yerde karşılaştığı için arkadaşları tarafından tuhaf bir çocuk olarak görülür. Bir gün bebek ruhlar (Shuten çocukları)  tarafından kovalandığı sırada kaçarken motosikletli bir kızla çarpışır. Çarpıştığı kısın da kendi gibi ruhları görebildiğini, hatta onlarla dövüştüğünü gördükten sonra hayatına artık yeni bir yarım günlük iş sahibi birisi olarak devam eder.

Tsuchimiya Kagura, lise birinci sınıf olmasına karşın hükümet tarafından görevlendirilmiş bir negatif ruh avcısıdır. Ailesi tarafından kendisine nesilden nesile aktarılan Shiro dediği Ga-Rei olan Byakuei (Beyaz İmparator) ile ruhlarını birleştirmiştir. Kensuke ile çarpışmaları ve onun da ruhları görme yeteneğiyle ilgilenir ve onunla tanışmak amacıyla okulunu değiştirir. Çevre Bakanlığının en üst düzey organizasyonu olan Doğaüstü Felaketlere Karşı önlem Odası’nın Acil Müdahale Departmanı’nda kendisi ile ortak olmayı teklif eder. Kensuke’nin teklifi kabul etmesi neticesinde ruh kovalama işlerine birlikte devam ederler.


Acil Müdehale Departmanı

Çevre bakanlığının Doğaüstü Felaketleri önleme konusundaki en önemli birimidir. Amacı insanların göremediği fakat tehdit oluşturma olasılığı bulunan ruhları ortaya çıktıkları yerde avlamak ve ya mühürlemektir. Birim lideri Mine Fujiko’dur. Kensuke de Kagura ile birlikte bu birimde çalışırlar. Birimde Kensuke ve Kagura ile birlikte çalışan Shikigami (Bir çeşit savunmaya yönelik büyü) kullanan Kyouko adlı yine bir lise öğrencisi ve Iwahata adında bir uzman daha vardır. Kensuke birimde görevlerini Kagura tarafından kendine hediye edilen Kuuatsushiki Taimaiaitou, Michael 12# adlı kılıç ile yerine getirir ve zamanla kılıcı kullanma konusunda ustalaşmaya başlar (babasının ona öğrettiği kendo bilgileriyle). Izuna Noriyuki ise departmana dâhil olmayan ama birçok alanda birime yardımcı bir istihbarat uzmanıdır. Birimin başı olan Mine Fujiko’nun torunudur. Bilgi toplama amacıyla Kudagitsune (Bir tilkiye benzeyen ve varlığını fark etmesi güç olan bir büyü) kullanır.

Ne zamandır karakter çizimlerini böylesine sevdiğim bir manga ile karşılaşmamıştım. Konu açısından bayağı malzeme barındıran bir konu olduğu için içerik açısından sıkıntı çekileceğini zannetmem. Çizimler genelde anlaşılır pek öyle karmaşa yok (Berserk’in tam aksine). Mangada canımı sıkan tek şey işin içine ecchi öğeleri yerleştirmeleri olmuş. Komedinin ise yerinde kullanılması okuma zevkini artıran başka bir etken. Zevkle okuduğum bir seri. Herkese tavsiye ederim.


Kagura ve Byakuei

-http://24.media.tumblr.com/tumblr_lzm2mkR2Dq1r69sy4o1_500.png


by _HEX

10
Anime Tanıtım / Ninja Scroll The Series
« : 25 Temmuz 2011, 11:02:04 »
NİNJA SCROLL THE SERIES

-http://whatculture.com/wp-content/uploads/2008/10/ninjaseries01.jpg


Kutsal Ejder Taşı... Jubei Kibagami... Shigure...
"Nereye gidersen git insanlar insan, gökyüzü gökyüzüdür."

Herkes bu taşın peşinde ama ona kim sahip olacak? İki ninja klanın bu taş için verdikleri savaş, ölen insanlar, daha çok savaş ve daha çok ölüm.

Jubei kibagami bir kiralık ninjadır. Yolunun bir köye düşmesi sonucunda hayatının akışı da hızlanır. Kendisi ile ilgisi olmayan kişi ve olaylar başı derde girer. Nedeni ise birine verdiği söz üzerine bir kızı aramaktadır. Vermesi gereken şeyin bunca belaya neden olacağını bilmeden arayışına devam eder. Ona engel olmaya çalışan ninjalarla girdiği mücadele içindedir. Shigure ise köyünün başına gelenlerden sonra orman da kendini bilmeden, sadece hayatta kalmaya çalışmaktadır. Ormanda dolaşırken karşısına çıkan yaşlı keşiş Dakuan ve genç hırsız Tsubete ile yolculuğuna devam eder. Shigure ve Jubei’nin karşılaşması sonucunda İşler daha da karışır.

Bu kovalamaca içinde Kibagami’nin karşısına çıkan ve ona engel olmaya çalışıp canından olan ninjalar. Hiruko klanın Işık Prensesini bulma çabaları ve Kimon klanın taş arayışı. İşin içinde bu kadar çok ninja olunca herkes kendine göre teknikler geliştirmiş. Kimisi örümcek misali ortalıkta dönüşürken, bir diğeri ağaç dallarına dönüşüyor.

Ninja konusu ile ilgili bir şeyler izlemek isteyen ve ya türü sevenler için alternatif olabilir. Müzikler konusunda pek bir beklentiniz olamasın. Maalesef çeşit çok az.


Bölüm Listesi

1-Tragedy in the Hidden Village
2-Departure
3-Forbidden Love
4-Broken Stone
5-The Diamond Child
6-Shelter From the Rain
7-Blossom
8-The Fate of Rengoku
9-A Dragon Within
10-The Heart of the Hiruko
11-Yagyu Renya
12-Dynasty Restoration
13-Farewell Jubei


1-Gizli Köydeki Trajedi
2-Hareket
3-Yasak Aşk
4-Kırık Taş
5-Elmas Taş
6-Yağmurdaki Sığınak
7-Çiçek
8-Rengoku’nun Kaderi
9-İçerdeki Ejder
10-Hiruko’nun Kalbi
11-Yagyu Renya
12-Yenilenen Hanedan         
13-Elveda Jubei



ANA KARAKTERLER


Jubei Kibagami

-http://img3.lln.crunchyroll.com/i/spire2/e4184a03a7b25bc7a617cb1c4aacb7811257119852_full.jpg

Kiralık bir ninjadır ve genellikle dinlenirken ve ya uyuklarken görülür. Kullandığı kılıç ve teknik sayesinde oldukça güçlüdür. İşleri ciddiye aldığı zaman korkulacak biri olur. Ne pahasına olursa olsun ona verilen taşı korumaya çalışır. Shigure ile karşılaştıkları anlarda sürekli birileriyle dövüşmek zorunda kalır.



Shigure

-http://www.horrordvds.com/reviews/n-z/ns/ns_shot2l.jpg

Hayatı boyunca yaşadığı köyden hiç çıkmamış olan dış dünya hakkında pek bir fikre sahip olmayan, köydeki herkes tarafından sevilen bir kız. Yaşadığı köy bir gün saldırıya uğrayıp sevdiği herkes ölünce kendisini, nereye gittiğini bilmeden ormanda dolanırken bulur. Dakuan ve Tsubete ile karşılaşınca yolculuğuna grup olarak devam eder.



Dakuan

-http://www.animecharactersdatabase.com:81/uploads/3613-461113173.jpg

İhtiyar keşiş. Birçok konu hakkında bilgi sahibi ve patlayıcı konusunda uzmandır. Birçok ninja tekniği de kullanabilmektedir. Shigure’ye yolculuklarında yol göstericilik yapar. Taş hakkında epey bilgi sahibidir.



Tsubete

-http://cdn.static.ovimg.com/episode/100842.jpg

Gruptaki küçük hırsız. Eline geçen her fırsatta taşı çalmaya çalışır. Ama her seferinde başarısız olur. Jubei onu her seferinde enseler. Kaçarken bayağı hızlı koşmaktadır.




by _HEX


11
Manga Tanıtım / Jackals
« : 22 Temmuz 2011, 16:45:00 »
JACKALS

-http://nomekop.n.o.pic.centerblog.net/1tf8zywa.jpg

7 Cilt

Yazan: KIM Hyung-Jin, MURATA Shinya
Çizen: KIM Hyung-Jin

"Bir katilde 2 şey olmalı. Biri öldürmek için bir araç, ikincisi öldürmek için bir sebep”

Cicero Şehri, her türlü suçun günlük hayatın bir parçası olduğu bir şehir. Her an bir suç işlenmekte ve her gün birileri ölmekte. Eline silah alan herkesin kendine katil dediği ve birilerini öldürmek için fırsat kolladığı bu şehirde herkesten çok daha iyi suikastçılar vardı. Onlara Çakallar denilirdi…

Bu şehirde ise genel olarak suç dünyasını kontrol eden iki çete vardır. Bunlar kuzey tarafını kontrol eden Gabriella ve güneyde bulunan Tennouren.

Çakallar, ödül avcısı olarak hiçbir çeteye bağlı olmadan aldıkları işleri yerine getirirler. Onlardan birinin adı Nichol. Diğer bir deyişle “Timsah” Nichol. Annesi gibi bir Çakal olan ve kullandığı silah ile rakiplerini genelde ikinci bir şansa vermeyen bir katil. Fox tarafından annesi gibi bir çakal olarak yetiştirilmiştir. Timsah denmesisin nedeni ortaya çıkardığı katliamdan kaynaklanmaktadır. Bir gün aldığı bir iş sonrasında şehirdeki en güçlü çetelerden olan Gabriella Çetesi ile başı derde girer. Bununla birlikte artık kendi hayatını kurtarmak ve rakiplerinin hayatına son vermek üzere harekete geçer.

Bir diğer Çakal olan “Ağıt” Huya ile bir gün yolları kesişir. Başta birbirlerini rakip olarak görseler de Gabriella’nın adamlarına karşı kısa bir işbirliği yaparlar. Bir gün Huya’nın büyükannesi olarak gördüğü kadının Gabriella çetesinin bir adamı tarafından öldürülmesi üzerine ve geçmişi ile ilgili öğrendiği bilgiler nedeniyle bir diğer güçlü çete olan Tennouren çetesinin bir ödül avcısı olmaya karar verir.

Sürekli bir mücadele ve sürekli bir üstünlük sağlama çabası. Sürekli ölen birileri ve öldüren diğerleri. Dövüş sanatları adına güzel bir örnek. Özellikle silah tasarımları (Timsah ve Ağıt çok iyi çizilmiş) çok hoşuma gitti. Her bölüm bir dövüş var ve çokça şiddet içerikli. Ne de olsa seinen bir manga. Şiddetle tavsiye ederim. Ben okurken çok zevk aldım. Umarım okurusunuz ve eğlenirsiniz.

Not: Manganın Türkçe çevirisinde bolca küfür yer almaktadır. Bunu göz önüne alarak okumaya dikkat ediniz.


Nichol "Timsah" Heyward

-http://www.gohanblog.fr/wp-content/uploads/2010/01/Jackals_Wallpaper_by_Hallucination_Walker.jpg


Huya "Ağıt" Godfrey

-http://fc01.deviantart.net/fs36/i/2008/271/c/a/Foa_Godfrey_by_stfun.jpg


by _HEX

12
Diğer Tanıtımlar / Rebellion
« : 17 Temmuz 2011, 18:44:10 »

Rebellion

-http://images.wikia.com/devilmaycry/images/a/a4/Rebellion_4.jpg


Dante’nin animede ve oyunlarındaki vazgeçilmez kılıcı. Anime de kılıcı çok iyi kullanmasının nedeni babasının iblis dünyasının en iyi kılıç ustası olması. Dante kılıcını insan içine girdiği zaman bir gitar kılıfında taşır. Ne zaman ki iblisler ortaya çıkar o zaman Dante Rebellion’la konser verir. Ebony & Ivory’den daha etkindir.

Oyunlarda ise kılıçla gerçekten hem etkili hem de göze hoş gelen kombolar yapılabilir. İşin güzel yanı oyun boyunca geliştirilmek gibi bir imkânı olduğu için her gelişiminde daha etkili olmaktadır. Ben şahsen Devil May Cry 3 Special Edition’da Drive ve Air Hake adlı hareketleri kullanmayı çok seviyorum. Ebony & Ivory ile kombine şekilde kullanmakta mümkün.

Kısaca Devil May Cry’ın animesini de oyunlarını da sevenlerin vazgeçilmez silahlarından biridir.

13
Manga Tanıtım / Monster Soul
« : 17 Temmuz 2011, 18:37:30 »
MONSTER SOUL


-http://1.bp.blogspot.com/_LQBit0M4ACo/TSd84ypdMuI/AAAAAAAAFoE/pVr_DWn7dmo/s1600/monsters.jpg

2 Cilt/7 Bölüm

Mangaka: Hiro Mashima


Uzun zaman önce insanlarla canavarlar arasında büyük bir savaş yaşandı. İki tarafta ağır kayıplar verdi. Ancak bu savaşta canavarlar adına savaşan bir grup özellikle çok dikkat çekti. Bu grup Kara Nefesti.  Canavar Aki ve arkadaşlarının başına gelenler…

2 cilt olduğu için olaylar hızlı olup bitiyor. Bu yüzden kısa olduğu içinde okunduğu zaman pek bir şey kaybedilecek bir seri değil. Birinci ciltte her bölüm ayrı ayrı kısa hikâyelerden oluşuyor, ikinci bölümde bir hikâyeyi dört bölüme yaymış mangaka. Biraz daha uzun olsaydı, hikâyeler daha iyi anlatılsaydı tabi daha güzel olurdu.

Hiro Mashima tarafından yazılıp çizildiği için okudum ve kısa bir şeyler arayan herkese de tavsiye ederim.


by _HEX

14
Manga Tanıtım / Banya
« : 17 Temmuz 2011, 18:34:37 »
BANYA


-http://www.graphicnovelreporter.com/sites/default/files/banya_0.jpg

5 Cilt/38 Bölüm

Mangaka: Kim Young-oh

“Hızlı. Garantili. Güvenilir.” Teslimatçıların değişmeyen parolası. Onlar ne bir kuruma ne de bir yönetime bağlılar. Bağlı oldukları tek şey görevleri.

Bu teslimatçılardan bir tanesi de Banya’dır. Teslimatçıların en dikkat çeken üyesidir. Görevini tamamlamak için ne gerekiyorsa çekinmeden yapar. Torren adlı yaratıklarla ve daha birçok değişik başka yaratıkla dolu olan çölde teslimatların yerine ulaşması normalden çok daha zor hale geliyor. Ama yine Banya görevini bir şekilde yerine getiriyor. Tabi bu teslimat işinde tek başına değil. Mei ve Kong da diğer teslimatçılar ve görevleri her şeyden önce gelir. 3 teslimatçının başından geçenler ve Banya’nın geçmişe ait karanlık anılarla yüzleşmesi.

Konu açısından ilgimi çekmiş ve bu nedenle okumuştum. Atmosfer bana Berserk’i anımsattı. İşin içine çöl girince mekân da değişiklik hoşuma gitti. Okuduğuma da kesinlikle pişman değilim. Biraz daha uzun olsaydı ama 38 bölümde bu seri için güzel bir rakam. Mei adlı karakter biraz daha aktif olsaydı daha da güzel olurdu ama bu kesinlikle kötü bir durum oluşturmuyor. Naruto’ya, One Piece ara verip değişik bir şeyler arayanlar için (özellikle teslimat olayı) alternatif olabilir.

Not: Tam olarak bir manga olmasa da tanıtımını yapmak istedim. Aradaki tek fark bu serinin manhwa olarak adlandırılan bir türe ait olması. (Kore çizgi romanlarına manhwa denir)


by _HEX

15
Fairy Tail Tanıtım / Fairy Tail Loncası
« : 12 Temmuz 2011, 11:58:04 »
FAİRY TAİL

-http://animeonline.altervista.org/blog/wp-content/uploads/2011/03/FairyTailLogo.png

Her büyücünün aldığı görevi genelde bir şeylere zarar vererek yaptığı (bu konuda en iyisi kuşkusuz Natsu), iş yapmayanlarında lonca salonun da kafayı çektiği Magnolia Şehrinin kuzeyinde bulunan (şehirdeki tek büyü loncasıdır), Fiore Krallığı’nın en iyi loncalarından biridir. Her üyesi aldıkları görevleri bir arada yapmayı severler ve bu konuda bayağı iyi iş çıkarırlar. Bu yüzden loncadaki üyelerin hepside arkadaşlığa çok fazla önem verdiklerinden genelde kavga etselerde her zaman çok iyi anlaşırlar. Bir arkadaşları için çekinmeden canlarını feda etmeye hazır durumdadırlar.

(click to show/hide)

Büyük Era Konsey’i tarafından sürekli uyarılmalarına rağmen doğru bildiklerinden şaşmazlar(Bu yüzden Usta Makarov’un başı çok ağrır). Neyse ki Konsey üyelerinden biri Yajima-san ve Fairy Tail’i her konuda savunmaya çalışıyor. Genellikle lonca üyelerine göstermelik cezalar verilir.

Loncaya katılmak için aranan tek şart, katılmayı istemek. Üye alımında herhangi bir seçim yapılmaz.


LONCADAKİ ÖNEMLİ ÜYELER


MASTER MAKAROV

Büyü: Titan ve pek çok diğeri

Yaş: 88

-http://www.fairytail.japanfan.net/wp-content/uploads/2010/06/makarov.jpg

88 gibi bir yaşta olmasına rağmen emekli olamayan lonca efendisi. Lonca üyelerine ‘evlatlarım’ gözüyle bakan loncasındaki herkesin iyiliği için Konseyi bile hiçe sayar. Genliğinden beri Polyuchka-san, Yajima-san ve Rob Dede ile birlikte loncanın üyesidir.

On Aziz Büyücüden biridir ve bu azizlerin en güçlülerindendir. Titan Büyüsü gibi çok etkili büyüleri olduğu gibi daha başka birçok büyüde de uzmandır. Ancak kuşkusuz en güçlü büyüsü Peri Yasası’dır. Emekli olamamasının en önemli gerekçesi loncanın başına geçecek uygun birini bulamamasıdır.



NATSU DRAGNEEL

Büyü: Dragon Slayer (Ejder Biçici)

Yaş: Bilinmiyor

-http://2.bp.blogspot.com/-wW3jbDUtZ6M/TcifFpm2aFI/AAAAAAAAAhA/kj6u43pWP6g/s1600/fairy+tail+natsu.jpg

Salamander olarak da bilinir. Loncadaki en belalı kişidir. Vurdumduymaz ve ciddiyetsiz tavırları genelde başına garip olayların gelmesine neden olur. Sahip olduğu büyü gücünün temeli Ateş elementlidir. Antik bir büyüdür. En yakın arkadaşı Happy’dir. Mücadele sırasında büyü gücünün tükendiği durumlarda ateş yediği takdir de gücünü yeniler. En garip özelliği ise taşıtlarla seyahat etmek konusunda tam bir beceriksizdir, her türlü yolculuk onun baygın düşmesine neden olur.

Igneel adlı ejderha tarafından büyütülmüştür. 7 yıl önce ortadan kaybolduğundan beri Igneel’i arar. Lucy ile de bu şekilde tanışırlar.

Genelde yapı itibariyle rakibi küçük görür. Ama işin ciddiye bindiği durumlarda Natsu gerçekten da var gücüyle dövüşe devam eder.



ERZA SCARLET

Büyü: Şövalye (Ekipman Değişimi) (Kansou)

Yaş: 19

-http://images4.fanpop.com/image/photos/18900000/Erza-heaven-wheels-fairy-tail-18969098-600-339.jpg

Diğer adıyla Titania Erza. Loncadaki 5 tane S-Sınıfı büyücüden biridir. Aynı zamanda loncadaki en güçlü kadın büyücüdür. Makarov’un verdiği her karara saygı gösterir. Görevlere genellikle Natsu, Gray ve Lucy (Happy’de var tabi) beraber çıkarlar. Bu şekilde loncadaki en güçlü takımı oluşturmuşlardır. Natsu ve Gray bir tek onun yanındayken kavga etmezler. Geçmişlerinde Erza’dan “biraz” fazla dayak yedikleri için Makarov kadar saygı gösterirler (Bazen daha fazla saygılı davranırlar).

Erza’nın büyüsü alanının en iyisidir. Ondan daha hızlı ekipman değişimi yapabilen büyücü yoktur. Bir röportajda 100’den fazla zırh ve silah değişimi yapabildiğini söyler. Sadece zırhlarını değiştirmez, günlük kıyafetler, gecelik ve bikini gibi değişimlerde yapabilir.

Çok iyi bir lider ve takım elemanıdır. Her görevi ciddiyetle yapar. Geçmişi mutlu olamayan olaylar zinciri ile doludur. Genellikle pek gülmeyen ve ağlamayan bir yapıya sahiptir.



LUCY HEARTFİLİA

Büyü: Yıldız Ruhu Büyücüsü

Yaş: 17

-http://images2.wikia.nocookie.net/fairytail/images/5/5f/Lucy_anime.PNG

Loncanın yeni üyelerinden biridir. Manga ve animenin başlarında Fairy Tail’e katılır. Natsu ile takım olmuşlardır ve genelde bu yüzden başı derde girer.  Kendini genelde küçümser. Bir tehlike ile karşılaştığında üstesinden gelmesini de bilir. Anlaşma yaptığı yıldız ruhları ile genelde iyi geçinir (Aquarius dışında). Başından geçen olayları bir kitapta toplamaya çalışıyor ve hayali de bir gün bu kitabının yayınlayabilmek. Geçi daha yani yazmaya başlamasına rağmen bir okuyucu buldu. Annesine mektup yazmayı çok sever ve başından geçenleri tek tek anlatır mektuplarında.

Bölümler ilerledikçe yeni yıldız ruhlarıyla daha anlaşma yapar. Evcil hayvan olarak da Plue adını verdiği bir yıldız ruhu vardır.



GRAY FULLBUSTER

Büyü: Buz Büyüsü

Yaş: 18

-http://fc06.deviantart.net/fs70/f/2010/110/1/2/Fairy_Tail___GRAY_by_Sangooo.jpg


Natsu ile sürekli kavga halindedir. Genelde olaylara karşı soğukkanlı ve sakin yaklaşır. Buza şekil verme konusunda diğer buz büyücülerinden çok daha hızlıdır. Bu konuda Fairy Tail’in en iyisi konumundadır. En Kötü diye tabir edilecek özelliği durduk yerde sıcak soğuk demeden kıyafetlerini çıkarmasıdır. Bu durumdan genelde kızlar çok şikâyetçidir.

Küçük yaşta Erza ile birçok kez dövüşmüş ama hiçbirini kazanamamıştır. Loncaya katılmadan önce yaşadığı şehrin bir yaratık tarafından yakılıp yıkılmasından sonra içi kin ve intikam ile doldu ve büyü öğrenmeye de bu şekilde başladı. Başlarda eğitimlerden zorlansa da üstesinden gelmeyi başarmıştır. Öğretmeninin ölümünden sonra yollara düşmüş ve sonunda Fairy Tail’e katılmaya karar vermiştir.



LUXUS DREHER

Büyü: Yıldırım ve diğer çeşitli büyüler

Yaş: 23

-http://www.nautiljon.com/images/perso/2/0/3/luxus_6302.jpg

Loncanın en çekilmez elemanıdır. S-Sınıf büyücülerden biridir ve öyle ki çoğu kişi onun loncadaki en güçlü büyücü olduğuna inanır (Makarov’dan sonra tabi). Yıldırım konusunda inanılmaz bir güce sahiptir. Natsu kendisine bir iki kez meydan okusa da tek bir hareketle Natsu’yu yere sermiştir.

Çocukluğundan beri insanlarla iyi geçinemez. Tek amacı Fairy Tail’in masterlık görevini Makarov’un elinden almaktır. Çoğu kişiye göre gerçekten de yeni master olacağı düşünülür. Bu hırsla hem kendisi hem de loncası için çok büyük dertlere neden olmuştur.

(click to show/hide)



MYSTOGAN

Büyü: Bilinmiyor

Yaş: Bilinmiyor

-http://images.wikia.com/fairytail/es/images/5/53/300px-Mystogan1.jpg


Loncadaki en esrarengiz büyücüdür. Kendisi hakkında kimsenin bir bilgisi yoktur. Öyleki sadece Makarov ve Luxus Yüzünü görebilmiştir (o da ancak yüzünde bandanası varken). Bunun nedeni loncaya adım attığında sahip olduğu büyü gücü nedeniyle herkesin bir anda uykuya dalmasını sağlamasıdır.

S-Sınıf bir büyücüdür ve insanlar hep Luxus ile karşılaşsa acaba kim kazanır diye merak ederler. Kullandığı büyü tekniği ise tam bir sır.



GİLDARTZ CLİVE

Büyü: Parçalama

Yaş: 45

-http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110503164023/fairytail/images/6/60/Gildartz_anime.png


Fairy Tail’in bir başka S-Sınıf büyücüsüdür. Sahip olduğu büyü gücü inanılmaz derecede büyüktür. Öyle ki Magnolia ana caddesi ona göre yeniden düzenlenmiştir. Bunun nedeni uykuya dalmaya çok meyilli olması ve esnada etrafındaki binalara zarar vermesidir.

S-Sınıfın da bir üst seviyesi olan SS-Sınıf görevlerle ilgilenir. Bu görevler, ortalama 10 yıldır bitirilemeyen görevlerdir. En son çıktığı görev ise bütün büyü dünyasının en zor görevi olarak bilinen “Yüz Yıl Görevi”dir.

(click to show/hide)



HAPPY

Büyü: Uçmak

Yaş: 6

-http://images1.wikia.nocookie.net/fairytail/images/d/d9/Happy_anime.PNG

Natsu’nun en iyi arkadaşıdır. Mavi bir kedidir ve hem konuşur hem de uçabilir (gerçi bunu kimse önemsemez). Balığa çok düşkündür. Lucy ile sürekli olarak kavga ederler ve genellikle kavgayı da Happy başlatır. Natsu’ya dövüşleri sırasında bolca yardım eder. Natsu, Happy ile uçuyorken taşıt hastalığından etkilenmemektedir. Nedeni Happy’i bir taşıt olarak değil bir arkadaş olarak görmesidir. Kendisini loncadaki herkes kadar Fairy Tail üyesi olarak görür.


by _HEX


Sayfa: 1 2