-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - PeaceDLuffy

Sayfa: 1
1
Türkiyedeki bu kadar weeb arasında adam akıllı düşünen insanlarda varmış gerçekten.

 :k: Teşekkür ederim

2
         Bu güzel konu için öncelikle teşekkür ederim. Maalesef internetin ve sosyal ağların büyük bir yan etkisi olan yozlaşma, etkisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Hiçbir konuda hiçbir bilgisi olmayan insanlar ne gariptir ki her konuda fikir sahibi oluyorlar. Bunun en bariz örneklerini de anime severler arasında ki “otaku”larda görüyoruz. Bu tabir hiç de iyi manalara gelmeyen bir anlam içeriyor. Zaten bir arkadaşımız (beyza22) bunun biraz izahını yapmış. Daha fazla bilgi için şu animeyi izleyebilirsiniz: http://kissanime.com/Anime/Otaku-no-Video
     Bu sözü geçen karakterlerin (otaku) birkaç bariz özelliği var. Gözüme en çok çarpanlar şunlar:
  - Kendilerini kesinlikle anime hakkında otorite zannediyorlar. Bazılarının yüzeysel bilgileri olduğu doğru. Ama bunun ne önemi var. Burada ülkeyi, milleti, insanlığı kurtarmıyoruz. Şahsım adına ben animeyi eğlenmek, iyi vakit geçirmek için seyrediyorum. Böyle basit bir mesele için kimseye hakaret etmeye hakkım yok.
  - Kesinlikle eleştiriye açık değiller. Asla ve Kat-a kendilerini eleştirilemez bir konumda zannediyorlar. Eleştiriyi bir hakaret şekli zannediyorlar çünkü kendileri bu amaçla kullanıyorlar.
  - En koyusundan Faşistler. “Ya benim gibi düşünüp, benim sevdiklerimi seveceksin ya da sana yaşam hakkı tanımayacağım” şeklinde bir anlayışları var. Sevdikleri anime en iyi anime, sevmedikleri anime en kötü animedir. Asla onlardan farklı düşünemezsiniz.
  - Türkçe özürlüler. Yazdıkları yazıyı geriye dönüp okumuyorlar. Kelimeleri yanlış ve eksik yazıyorlar. Hepimiz hata yapabiliriz ama bu kişiler sanki kasıtlı bir şekilde bunu yapıyorlar. “Memnun oldum” yerine “Memlun oldum”, “sanırım” yerine “sanırsam”, “yanlış” yerine “yalnış” gibi. Bağlaçtan önce veya sonra virgül koyuyorlar ( , ve /  ve , ). Benim gibi cahil birisi bile bunları bilebiliyor. Hangi ülkede yaşıyorlar, aldıkları eğitim ne işe yarıyor farkında değiller.
  - Hiçbir Milli ve Manevi değerleri yok. Tamamen “asimile” ve “dejenere”  olmuşlar. Her türlü manevi değere hakaret etmek en sevdikleri şey. Yine  bir arkadaşımız buna da değinmiş (PeaceDLuffy). Maalesef içimizde yaşayan yabancılar. Yirmi yıl önce kesinlikle böyle bir nesil yoktu. (Neden animeseverler için de bu gibi insanların oranı daha fazla anlayabilmiş değilim.)
    Evet yazdıkça insanın yazası geliyor. Örnekler çoğaltılabilir.


Hayır yani benim de çok milli değerlere önem verdiğim söylenemez ama bu arkadaşlarımız tüm çıkış yollarının şu söz öbeği olması üzücü. "Sönön pöygömbörön pödöfölö."

3
Aynen birde Bakugan new Vestoria Galactic football Avatar izledim Onlar anime çünkü Turkanime.tv'de var diyenler :'(

 :yk: aqladım

4
Güzel gibi ama güzel değil Death note izledin mi hıı ben senden daha çok izledim Ben otakuyum Anime çizgi film değil sen çok biliyon falan diyorlar  :al2:

 :haha: ah şu türkanime veletleri  :speh:

5
Haklısın ben artık anime izleyen bebelerle karşılaşmak istemiyorum Okuldada hep beni buluyorlar :'(

Kolay gelsin bakalım  :haha: ilerde şu kule sakinleri tarzı anime için toplanma mekanı açabiliriz tabi üyelerdende aidat alınacak  :ss2:

6
+avınızda yardımcı olacak 2 bilgi daha:
hep lol oynarlar ve lol'ü en iyi oyun sanarlar bütün oyunları cracked oynayıp lol'e ayda 100 200 tl harcarlar kısa süre sonrada dota fanboy'a dönüşüp lol'e hakaret ederler

+ 13 yaşında ateist olurlar ateistliği marjinal bir şey sanarlar selam verdiğinizde aleyküm selam kalıbını kullanır maaşAllah inşaallah gibi kelimeleride sık sık söylerler. kendilerini anti-müslim olarak tanımlayıp daima dininize hakaret ederler. dünyanın güyya en saygılı insanı ırkçı değilim diyen insan size aniden ırkçılık yapmaya başlar mantıklı bir soru sorduğunuzda sorunuza cevap vermek yerine direk dininize hakaret etmeye başlarlar.

7
Merhaba arkadaşlar biliyorsunuz ki anime türk toplumu içerisinde son senelerde yaygınlaştı hemen hemen herkes ne olduğunu biliyor fakat bunun yan etkileride var elbet. Örneğin orta okul çağındaki kişiler arasında yaygınlaşması. elbette ben burada onlar izleyemez vs. demiyorum yazı sadece kendimden küçüklere değil belkide yaşıtlarım ve benden büyük olan arkadaşlarım içinde aynı zamanda.

Güzel bir girişten sonra sizlere burada söylemek istediğim şey sadece naruto, bleach izleyip yanında geçen senenin popüler ama genelde veletlerin izlediği iki tane anime bilip kendilerini anime hayranı veya anime hakkında herşeyi bilen tipler olarak gören insanlar  :dv: Özellikle böyle kişiler açtıkları facebook hesaplarında soy adlarını anlamlarını bile bilmedikleri japonca bir kelime yaparlar ve pp'lerinide herhangi bir anime karakteri ama genelde SAO'dan.

Bunu yazma gereği duyuyorum çünkü dün arkadaşım beni bir başka arkadaşıyla tanıştırdı bak bu da animelerden hoşlanıyor vs. dedi. Arkadaşı bitirdiğin animeleri sayar mısın ? dedi içerisinde adam akıllı bir çok animenin hatta klasiklerin olduğuna inandığım listelediğim ( mesela FMA ) animeleri saydım. Fakat çocuk hiç birinden anlamadığı gibi saçma sapan animeler izleme git suvod ağt onlayn ( bir kaç bir şey daha saçmaladı ) falan izle dedi orada benim için konuşma bitmişti...

Animeye yeni başlayıp bütün animeleri daş duştan itibaren sanan insanlar olmayın. hobiye yeni başlamış olabilirsiniz bir ara bizde öyleydik. ama lütfen garip ve gereksiz yorumlarınızı kendinize saklayın.

8
eğer cinsellik varsa blu ray versiyonunu izlemek lazım yahu sonradan eğer blu ray çıkarsa onada bi el atarsanız çok memnun olurum  :utandim:

9
merhaba  :utandim: Ben buranın en iyi üyesiyim  :speh: ama ne yazık ki kimse beni tanımıyor  :uhu: Ben Barış Hatırlayan hatırlar 2012'den beri burayı takip ediyorum. Ayumi apla, Burak ( jin jin hiç girmiyorsun skype'a la. girsende cevap yok aa terbiyesizliğin lüzumu yok hatırlamıyorsan kendimi hatırlatırım özelden kutsa beni  :al2: )  Panres abla sanada selamlar resim öğretmeniydin galiba sen? Assiaaaaaaaaaah beni zaten tanır onu kısa kesiyorum k.b.  :speh: Yeşil saçlı bi abla vardı  :haha: sanada selamlar senin nick'i hatırlayamadım. Diye selam veriyor gibi yapıp tanıdıklarımın beni tanımasını sağlamaya çalıştım  :al: neyse ben artık susayım gözlerim konuşsun...

Sayfa: 1