AniTR Anime > Anime Tanıtım

Kekkaishi

(1/1)

FuLLBusteR:


Tür: Aksiyon, Shounen, Fantastik, Komedi

Yayımlanma Tarihi: 2006 – 2008

Bölüm Sayısı: 52

Yönetmen: Kodama Kenji

Senaryo: Oonogi Hiroshi

Mangaka: Yellow Tanabe

Firma/Stüdyo: Sunrise

Başlıca Seiyuular: Yoshino Hiroyuki (Sumimura Yoshimori), Saitou Rie (Yukimura Tokine)

Açılış: Sha la la –Ayakashi NIGHT– Saeka Uura

Kapanış:
1. Akai Ito – by Koshi Inaba
2. Sekaijyuu Doko wo Sagashitemo – Aiko Kitahara
3. My Mirai – Saeka Uura
4. Kyuukei Jikan Juppun – Saeka Uura

Efsaneye göre beş asır önce Karasumori bölgesinde bulunan kalede doğaüstü olaylar ve açıklanamayan fenomenler ortaya gelmektedir. Kötü ruhlardan kaleyi arındırmak için dönemin kekkaishi ustası Hazama Tokimori çağırılır. Hazama’nın oluşturduğu bariyer ayakashileri engelleyemediği gibi daha da güçlendirerek saldırgan bir hale getirir. Tüm bu mücadeleler sonunda hastalanan Hazama, Karasumori’yi koruması ve tekniklerini devam ettirmesi için Hazama klanını kurar.

Günümüzde Hazama klanının nesillerdir devam ettirdiği ruh kovuculuk işini komşu çocukları olan Yoshimori ve Tokine devralmıştır. Ayakashileri kendine çeken kalenin yerine ise okul yapılmıştır. Yoshimori ve Tokine gündüzleri okula giderek normal hayatlarını sürdürürken geceleri ise okul alanına toplanan ayakashileri kovma işini devam ettirirler. İkili ayakashileri yakalamak için ruhsal enerjilerini kullanarak bariyer yaratırlar, bu bariyeri yaratan kişilere Kekkaishi deniliyor. Hazama klanından gelmelerine rağmen ruhsal enerjiye ailenin her üyesi sahip olamıyor. Sadece ruhsal enerji sahipleri ayakashileri görerek bariyer yaratabiliyordur. Yoshimoru ve Tokine en iyi bariyeri yaratmak için hem birbirleriyle mücadele eder hem de ayakashilerle uğraşırlar. Bir süre sonra işler daha da karmaşık bir hale gelmeye başlar ve Yoshimori, Karasumori’nin altında yatan gerçeği öğrenmeye çalışır fakat gerçeğin peşinde olan tek kişi o değildir



2006 – 2008 yılları arasında yayımlanan Kekkashi sevdiğimiz eski shounen serilerinden. Basit karakter tasarımları olan, hikayede abartıya, gösterişe kaçılmadan da aksiyonun var olabileceğini gösteren animelerden biridir. Karakterler birden bire güçlenmek yerine nesillerdir kendilerine bahşedilen güçleri azimle çalışarak geliştirirler. Hikaye gidiş hattı ise ilk bölümler karakter tanıtımları, gündüzleri okul geceleri ayakashi avı ve Yoshimori – Tokine ikilisinin komik anlarından oluşuyor. Yaklaşık 20 küsür bölüm sonra Karasumori’nin esas olayı ortaya çıkarken yeni ana karakterler hikaye dahil olarak aksiyon artıyor. Aksiyon artana kadar temposu düşük bir anime. Tempo düşüklüğünü hikayeyi 52 bölüme yayarak her bir ayrıntıyı güzelce işleyip sağlamlaştırarak gidermişler. Hatta bu yönden mangasına çok sadık bir anime diyebiliriz. Kekkaishilik yapmadığı zamanlarda Yoshimori’nin pastacılık işiyle uğraşması, ikilinin komik diyalogları güldürürken aynı zamanda ana karakterlerden birini öldürerek şok yaşatabilen cesur bir senaryosu var.

Animasyonu sade, klasik eski shounen serilerinden ne bir eksik ne bir fazla. Müzikleri ise çok güzel özellikle açılış ve ilk kapanış şarkısı olan “Akai Ito” seriye çok uyumlu. Ayrıca Iwasaki Taku’nun hazırlamış olduğu OST albümünde bulunan ve bölüm içi aksiyon sahnelerinde kullanılan “Get away from here” parçası da dinlemeye değer.

http://www.youtube.com/watch?v=Sl_YFpIVGWA

Mangası Yellow Tanabe tarafından yazılarak haftalık shounen dergisi olan Shounen Sunday’de 2003 – 2011 yılları arasında yayımlanmıştır. Animesi 35 ciltlik manganın 121. bölümünde Kokubourou arc ile bitiyor. Mangası 2007 yılında Japonya’nın önemli ödüllerinden olan Shogakukan Manga’da en iyi shounen ödülünü kazanmıştır. Serinin 19, 20, 21. ciltleri yayımlandığı dönem en çok satanlar listesine girmiştir.

Eski, komik ve eğlenceli shounenleri seven hele bir de ayakashi, youkai tarzında doğaüstü hikayelere ilgisi olan, uzun soluklu shounencilere tavsiyemdir.

http://www.youtube.com/watch?v=xht0MY1Tjnk

KAYNAK:AF

Amahara:
Başlarda çok sıksa da sonlara doğru güzelleşen bir  animeydi ^^

Mangasında da ilginç olaylar oldu ve tadında bitti.

Boş zamanınız varsa izlenebilir ama izlenmediği takdirde de pek bir şey kaçırıyor sayılmazsınız :D

eyo-sama:
Teşekkürler

Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git