Monkey D. Luffy-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

Gönderen Konu: Monkey D. Luffy  (Okunma sayısı 3581 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı amazing355

  • Kaizoku Oni Ore Wa Naru!
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 323
  • Karma 5
  • Alınan Beğeni: 63
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Monkey D. Luffy
« : 16 Temmuz 2014, 17:05:12 »
Monkey D. Luffy-http://img4.wikia.nocookie.net/__cb20090602194411/onepiece/tr/images/3/3d/Luffy.png


Monkey D. Luffy (モンキー・D・ルフィ, Monkī D. Rufi) bir korsan ve One Piece'in ana kahramanıdır. Ayrıca Hasır Şapka Korsanları'nın kaptanı ve 11 Supernova'dan biridir.


Kişiliği ve İlişkileri

Ailesi

Luffy'nin babası dünyanın en çok aranan adamı, Dünya Hükümetinin düşmanı, Devrimci Monkey D. Dragon'dur. Dedesi Denizci Koramirali, Monkey D. Garp'dır. Beyazsakal Korsanları İkinci Tümen Komutanı, Portgas D. Ace, Luffy'nin kardeşi olmasına rağmen aralarında kan bağı olmadığı bilnmektedir. Üvey anneleri sayılabilecek Dadan, Ace ve Luffy'yi birlikte büyütmüştür. Luffy'nin gerçek annesinin kimliği ise henüz bilinmemektedir.

Geçmişi

Luffy küçüklüğünden beri korsan olmak istemiştir. Kızıl saçlı Shanks'a ve tayfasına korsan olabileceğini kanıtlayabilmek için sağ gözünün altına bıçak saplamıştır ve bu cesaret gösterisinin izi hala durmaktadır. Shanks ın satmak için yanında getirdiği Gomu Gomu No Mi meyvesini normal bir meyve zannederek yemiş ve lastik özelliği kazanmıştır.

Her ne kadar Shanks onunla küçük ve güçsüz olduğu için alay etse de Luffy Shanks'a korsan ve kaptan olduğu için saygı duymaktadır. Bir grup haydut Shanks'ı ve korsanları aşağıladığında Luffy hem korsanları küçümsediği için haydutlara hem de karşılık vermediği için Shanks'a sinirlenmiştir. Shanks kasabadan ayrıldıktan kısa bir süre sonra aynı haydutlar kasabaya gelip Shanks hakkında ileri geri konuştukları için Luffy haydutlara karşı çıkıp Shanks'ı savunmuş ve Higuma tarafından esir alınmıştır. Higuma Luffy'i kurtarmaya gelip haydut grubunu kolaylıkla yere seren Shanks ve tayfasından kaçarken bir kayığa binip kaçırdığı Luffy ile beraber denize açılır, sonra da artık Luff'ye ihtiyacı kalmadığını düşünerek onu denize atar. Fakat karşılarına Kıyıların Lordu ismindeki Deniz Kralı çıkar Higuma'nın kendisi de denize düşer. Kıyıların Lordu'nun Luffy'e ulaştığı an ise Shanks zamanında yetişerek Luffy'yi kurtarır fakat bedel olarak sol kolunu kaybetmiştir. Luffy o günden sonra Shanks'a eskisinden çok daha değer vermiş ve Shanks'ın tayfasına katılma isteğinden vazgeçtiğini belirterek onlardan daha güçlü bir tayfa kurup korsanlar kralı olacağı konusunda Shanks'la sözleşmiştir. Bunun üzerine Shanks onunla tekrar karşılaşabilmek için aslen Gol D. Roger a ait olan hasır şapkasını Luffy'ye emanet edip, ünlü bir korsan olduğu zaman şapkayı tekrar kendisine geri vermesini istemiştir. Bu nedenle Luffy kendi özelliği ve ünvanı olmuş olan hasır şapkasına çok bağlıdır.

Luffy ayrıca dedesi Garp'tan eğitim almıştır. Sık sık korsan olma isteğini ve Shanks'a olan hayranlığını dile getirdiği için bir denizci olan dedesi tarafından sık sık kovalanıp dayak yediği görülür. Dedesi onu sonradan ağabeyi olacak olan Ace ile tanıştığında ona da sık sık Shanks'tan söz ettiği bilinmektedir. Ace ile beraber eğitim almasına rağmen büyüdükleri zaman dilimi içerisinde tek bir kez bile Ace'e karşı kazanamamıştır, üstelik o zamanlar Ace daha Mera Mera no Mi gücüne sahip bile değildi. Güçlendikçe korsan ve hatta korsanlar kralı olma isteği artan Luffy ve Ace, Garp'tan sürekli terbiye aldıkları halde amaçlarından vazgeçmemişlerdir ve güçlenme amaçları hep korsanlar kralı olmak olmuştur.

Formları

Luffy'nin normal halinden başka iki forma girmektedir. Girerken Gear kelimesini kullanır. Örneğin Gear Second diyerek Türkçe olarak 2. vitese geçer. Bu forma ayaklarındaki kanı vücudana pompalayarak geçer. Bu formda vücudundan dumanlar çıkar ve vücudunda mor lekeler oluşur. Bu formdayken çok hızlı davranır ve yaptığı hareketin başına jet kelimesini getirir. Bu formun ömrü kısalttığı Rob Lucci tarafından söylenmiştir. 3. vitesde ise parmağını ısırıp elindeki kemikleri şişirerek bir dev eline dönüştürür. Bu hareketi vücudunun her tarafında yapabilir. Bunun yan etkisi ise kemikleri yerine gelene kadar boyu kısalır. Luffy'de bulunan haki "Kral'ın Hakisi" diye tabir edilen en güçlü hakidir. Hakinin kişiye fiziksel ve ruhsal olarak çok büyük katkısı vardır. Haki'yi büyük savaştan sonraki tayfanın 2 yıllık birbirinden ayrı kaldıkları dönemde iyice pekiştirmiştir. Bu gücü ona 2 yılda Rayleigh öğretmiştir. Sabaody 'ye geri döndükten sonra Pacifista robotlarının birini hakiyle karışık "Jet Pistol" tekniği ile tek vuruşta halletmiştir.

2 YIL SONRAKİ GÜÇLERİ

Luffy 2 yıl aradan sonra 3 hakinin de temelini öğrendikten sonra hakisi ile yeteneklerini birlikte kullanabilmiştir.Örneğin gear 3 de elini hakisi ile kaplayıp bir demirin rengine getirip gücüne güç katabilir bununla devasa bir ahropotu tek vuruşta yenmiştir.Kendine gelicek saldırıları önsezi ile bilebilir ve kral hakisi ile hayvanları ve insanları bayıltabilir.Logia türü meyvelere bile vurabilir yani bilinen haki türlerinin özelliklerini kullanabilir..

Geçmişi


Luffy küçüklüğünden beri korsan olmak istemiştir. Shanks'a korsan olabileceğini kanıtlamak için gözüne bıçak bile bile saplamıştır. O yara hâlâ gözünün altındadır. Shanks'ın satmak için yanında getirdiği Gomu Gomu No Mi meyvesinin yiyerek lastik özelliği kazanmıştır. Shanks kasabadan ayrıldıktan kısa bir süre sonra haydutlar kasabaya gelir Shanks hakkında ileri geri konuştukları için Luffy haydurlara karşı çıkmış ve Ayı Higuma tarafından esir alınmıştır. Higuma Shanks'tan kaçarken denizde karşılarına Kıyıların Lordu ismindeki Deniz Kralı çıkar ve Luffy denize düşer.Shanks zamanında yetişerek kolunun karşılığında Luffy'i kurtarır. Luffy ayrıca dedesinden eğitim görür ve Ace ile birlikte oldukları yıllarda Luffy'nin lastik yeteneği olmasına rağmen Ace'e her zaman yenilmiştir.Luffy Shanks ın karşısına güçlü bir korsan olarak çıkma sözü vermiş ve korsanlar kralı olma hayali ile denizlere açılmıştır.

Shanks bu şapka benim için çok önemli onu sana veremem demişti ilk başta nedeni ortaya çıktı. O şapka Shanks'a verene kadar Gol D. Roger'a aitmiş. İlk tafya aramaya çıktığı zaman ki hali gösterildiğinde Roger bu şapkayı takıyor ve Kara Kral Rayleigh Luffy giderken o şapka sana tam uydu diyor.

Çevrimdışı eyo-sama

  • Brave Dragon
  • Seviye 10
  • *
  • İleti: 521
  • Karma 2
  • Alınan Beğeni: 43
  • Cinsiyet: Bay
  • .
    • Profili Görüntüle
Ynt: Monkey D. Luffy
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2021, 18:40:31 »
Teşekkürler

 

GoogleTagged - Etiketler

Ynt: Monkey D. Luffy

Ynt: Monkey D. Luffy