"Yeni" Anitr-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

Gönderen Konu: "Yeni" Anitr  (Okunma sayısı 5812 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı uzumakijutaro

  • Emektar Üye
  • *
  • İleti: 798
  • Karma 45
  • Alınan Beğeni: 6
  • Cinsiyet: Bay
  • Kimileri sadece dünyanın yanışını izlemek ister...
    • Profili Görüntüle
"Yeni" Anitr
« : 05 Ekim 2012, 01:40:28 »
Sevgili Anitr Ahalisi bu konu altında yapmak istediğim duyuru yeni anitr adına yapacaklarımızı az çok anlatmaktır. Burda neden "yeni" kelimesini kullandı diye düşünenler olabilir bunun için; http://www.anitr.com/forum/anitr-ve-gelecegi-hakkinda-t2788.0.html bu konuya göz atabilirler. Öncelikle sayın dostum Wizy(Emre) siteyi kapatma kararı almıştı. Sitenin şuanki dönemde olan durgunluğu ayrıca üst üste gelen aksilikler yorgunluk ve bitkinliğinde etkisiyle böyle kararlar verdirebiliyor. Onu çok iyi anlayabiliyorum. Neyse allem ettik kallem ettik kararından döndürmeyi başardık. Lakin bu sorunlardan ötürü fazla yıprandı ve kendi istediği süre boyunca görevini bıraktı. Kısacası dinlenme sürecine girişti. Lakin tabiki sitemizdeki fansub olaylarının yönetimi hala Wizy'nin elindedir bu da böyle biline. Bu süreç esnasında sitemizi yönetme ve gereken şeyleri üstlenme görevi ben ve dostum DarkMp ye kalmıştır. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum lale devri bitmiştir arkadaşlar. Özellikle yönetimdeki arkadaşlar için kesinlikle bitmiştir. Bundan sonra yükseliş dönemine geçiyoruz. Kafamızda bir sürü plan ve yapmayı düşündüğümüz şeyler var. Lakin bunu tek başımıza başaramayız bu yüzden tüm Anitr ahalisinin desteğine ihtiyacımız var. Özellikle de yönetimde ki arkadaşların. Bu sebepten ötürü sitemizde sadece yönetim üyelerinin görebileceği "Yönetim" adı altında bir başlık açılmıştır. Bundan sonra yönetimdeki tüm arkadaşlarla o konu altından haberleşeceğiz. YÖNETİMDEKİ TÜM ARKADAŞLAR burayı dikkatli okuyun; Yönetim başlığı altında bir konu açılıcak ve belirli meseleler oradan konuşulucaktır. Tüm Mod ve S.mod arkadaşların 1 hafta içinde o başlığa cevap vermesini bekliyorum. Cevap vermeyen görevlilerin görevleri ellerinden alınıcaktır. 1 hafta siteye uğramayan görevli zaten görevini önemsemiyor demektir. Bunun duyurusunu da burdan yaptıktan sonra son olarak söylemek istediğim birşey var. Biz burda hiçbirimiz para kazanmak veya menfaatlerimiz uğruna çalışmıyoruz. Sadece bu işi sevdiğimizden insanlara birşeyler sunalım diye uğraşıyoruz. Elbette hatalarımız vardır... İnsanoğluyuz sonuçta kimse kusursuz değil. Lakin en azından bir sorunumuz varsa gidip direk insanların yüzüne söylüyoruz. Korkak bir şekilde insanların arkasından konuşmuyoruz. Keşke herkes aynı özveriyi gösterebilse... Biraz uzunca bir yazı yazdım lakin bu duyuru sitemiz ve geleceği açısından önemli. Gözlerinizi yorduğum için kusuruma bakmayın. Saygılarla uzumakijutaro...

Anitr Yönetimi 
"Yeni" Anitr-http://k1304.hizliresim.com/18/j/m4rxs.png

(click to show/hide)

cyberstrike

  • Ziyaretçi
Ynt: "Yeni" Anitr
« Yanıtla #1 : 05 Ekim 2012, 12:31:05 »
Öncelikle kapanma kararının en azından şimdilik askıya alınmasından ötürü sizi tebrik ederim. Son dönemlerde kimi bize yansıyan sorunların ya da bu durumda yan etkilerinin ışığında böyle bir kararın geleceğini tahmin etmiştim. En azından sonucun iyi yönde olması rahatlatıcı.

Animeler konusunda çok ileri seviye bir hayran veya takipçi değilim. Hayatımdaki pek çok konu gibi animelerde de fazlasıyla seçiciyim ve durup dinlenmeden anime izleyen biri de değilim. Fakat şu noktaya değinmeden edemiyorum: Şimdiye dek durup dinlendiğim tüm fansub sitelerinin tek ortak noktası, her birinin bir diğerine benzemeyen kimi karakteristik özelliklere sahip olmasıdır. Elbette isim vermeyeceğim; ama kapanan veya devam eden ya da yaşayan ölüye dönen tüm fansub sitelerini düşünürseniz, neden böyle söylediğimi anlarsınız. Haliyle anitr'nin de diğer hiçbir fansub grubuna benzemeyen en büyük özelliği (ki eminim çok kişi benim gibi bu özelliği aradı, istedi) animelerde kaliteyi ve düşük boyutu birleştirmiş olmasıdır. Yıllar önce pek çok anime serisini düşük boyutlu indirmiştim ama bir zamanların bu konudaki yaygın formatı olan ".rmvb" şimdilerde mkv'nin ne de gerisinde kaldığını çok net gösterebiliyor.

Öte yandan her fansub sitesinde olması gereken bir özelliğe de sahipsiniz ki o da "sıcak kanlılık" oluyor. Belki profesyonel anlamda forum, website açmadım ya da çok büyük sanal projelere girişmedim; ama sanal ortamın, bu ortamda insanlarla uğraşmanın ve de su götürmez gerçek olarak finansal problemlerin karmasıyla oluşan "engel" silsilesi ne demektir, güvenin bana çok iyi anlıyorum. Lütfen şu sözlerim yanlış anlaşılmasın: Son yıllarda "kaliteli görüntü" adı altında gerek film, gerekse diğer görsel mediaların paylaşımını yapan uploader arkadaşlar (tüm sanal alem için söylüyorum) linklerin silinmesi ihtimaline karşı bu paylaşımlarını tek parça halinde yüklemeye başladılar. Tabii bunun yanı sıra "yüksek boyutlu dosyalar + indirme kat sayısı = fazla para" mantığı nedeniyle kotalı ya da düşük hızlı internet kullanıcılarını bir bakıma düşünmez oldular. Haklılar belki; ama tamamıyla değil. Çünkü ne de olsa Naruto Shippuuden serisindeki şu söz gibi bir gerçek var ortada: "Bir bakır belki bir altın kadar değerli değildir; ama yeteri kadar bakırı bir araya getirirsen, bir altından daha değerli olur." İşte anitr'yi ve düşük boyutlu+kaliteli görüntü birleşimindeki (özellikle de Naruto, Bleach, One Piece vb) animelerin paylaşımı ve de bunun böyle yapılmasındaki önemini anlatan söz budur.

Her zaman demişimdir ki insanlara akıl ver ama onların doktoru olma. Eğer anitr fansub hareketi, yönetimdeki arkadaşların kendi özel hayatlarındaki paydayı genişletiyor ve bir bakıma kontrolü ele geçiriyorsa (yine naruto'daki senjutsu örneğinde olduğu gibi) nerede duracağını bilmek çok önemlidir ve herkes de buna saygı duyacaktır. Yok eğer fırtınaya yakalanıp sırılsıklam olduysanız ve bedeninizi ısıtacak bir soba varsa, lütfen o geçici ıslaklık ve üşüme hissine katlanabilme yüzdenizi tekrar düşünün.

Her şey için teşekkürler ve umarım daim olursunuz.

Çevrimdışı Animemania

  • Seviye 5
  • *
  • İleti: 115
  • Karma 3
  • Alınan Beğeni: 1
  • Cinsiyet: Bay
  • パラダイス 目指して走れ
    • Profili Görüntüle
Ynt: "Yeni" Anitr
« Yanıtla #2 : 05 Ekim 2012, 16:22:38 »
çok fazla eski kelime kullanmışsın sevdim  :ok: Ağzından yel alsın bakayım ! Lale devri felan deme sonra bak bizde hasta adam veya hasta kadın oluruz .s  :vada: Wizy abinin inzivaya çekilmesi pek iyi olmadı amma  :yk: o kendini toplayana kadar siz işinize devam edin yardım etmeye canlandırmaya çalışacağım siteye yardımcı olmak gerekiyor üye akın ettirmem lazım en yakın zamanda  :hps:  :kt: ben bir yere gitmiyorum bu arada heyecan olsun diye yazdım o blog yazısını  :haha:  Merak etmeyin siteye en yakın zamanda destek olacağız köstek değil. ( Yerin dibi note :D : Şimdi ben ya editimi düzeltirim yada editör bulurum kendime çeviri yapah ta belkim birileri gelir siteye :speh:)

Çevrimdışı Ayumi-san

  • Özgürüm.
  • Seviye 10
  • *
  • İleti: 513
  • Karma 25
  • Alınan Beğeni: 30
  • Cinsiyet: Bayan
  • Bitmişse bitmiştir.
    • Profili Görüntüle
Ynt: "Yeni" Anitr
« Yanıtla #3 : 05 Ekim 2012, 17:27:25 »
cyberstrike  :uhu:  :uhu:  :uhu:  :uhu:  :8:  :ok:
Ağzından bal damladı arkadaşım.Duygu ve düşüncelerimi güzel bi dille dile getirdin  :uhu: bu mutluluk gözyaşı...
Herkesin katılacağı konu konusunda haklısın küçük boyut ve gömülü oluşu.Tamam benimde bildiim var gömülü yapıyo ama boyutu çoktu yav.Hatta OPleri ordan bilem indirmiştikti arşiv için ama kaç cd yedi biliyonmu?  :yk2:
Sonra bu neee yaaa,dediğimizde çok büyük oluyo,diyip isyan ettiğimizde bu siteyi keşfedip Darkın opyi paylaştığı sayfasını gördük.Sonra bi anda gözlerimiz parladı  :8: çünkü narutoyuda fairyide gördüm.Başımıza devlet kuşu kondu sankim  :speh: Ve ordan indirdiklerimiz opleri cdleri çöpe attık ve taaa baştan opleri bidaa indirdik.Narutoların cdsini animeci bi kıza hediye ettik Shippuuii içinde onu buraya davet ettik...
Sadece indirmek için önemli diildi anitri, chatteki samimiyeti saymıyom bile.Sadece indirmeyle meşgul olan ben söyliycekleri olan,muhabete katılmak isteyen bi üyeye dönmüştüm.İndirme günlerim bitsede chatte kalmaya devam ettim.
Ertelenmesi beni biraz korkutuyo.Çünkü kaderi kapanmaksa bizler geçici mutluluk mu yaşıyoruz acaba?
Kapanırsa gökyüzünden yıldız kaydı misali bi gezegen kayardı.Çünkü ben bi şekilde indireceğim 3 animelerimi Darkın bloğundan indiririm ama burdaki samimiyeti ve arkadaşlığı hiçbir yerde bulamam.
''Hayatın yedek kulübesinde oturmaktansa sahada olmayı yeğleyin'' Ayumi-san

Çevrimdışı massalia

  • Karneval - Yogi sama *_*
  • Emektar Üye
  • *
  • İleti: 753
  • Karma 40
  • Alınan Beğeni: 4
  • Cinsiyet: Bayan
  • Yesrib chan gaaalp ben
    • Profili Görüntüle
Ynt: "Yeni" Anitr
« Yanıtla #4 : 05 Ekim 2012, 17:51:24 »
aynen olay indirmek değil sadece.burada çok samimi bi ortamımız var yumii haklı :speh:merak etme bize güvenebilirsin barış abi elimizden geldğince (animemania seni de katıyorum ;D ) siteye üye (bu işleri bilen) toplamaya çalışırız keşke ben bileydim yardım ederdim.ama ne yazık ki. hayırlısı olsun bakalım^^
"Yeni" Anitr-http://i.imgur.com/MCsfaU8.png

İskender feth ettiği yerlere baktı ve ağladı.Çünkü artık,feth edilecek başka bir dünya kalmamamıştı...



Prenses ve Ejderha
Natsu ve Lucy


(click to show/hide)

cyberstrike

  • Ziyaretçi
Ynt: "Yeni" Anitr
« Yanıtla #5 : 05 Ekim 2012, 19:11:26 »
cyberstrike  :uhu:  :uhu:  :uhu:  :uhu:  :8:  :ok:
Ağzından bal damladı arkadaşım.Duygu ve düşüncelerimi güzel bi dille dile getirdin  :uhu: bu mutluluk gözyaşı...

Yazdıklarını okudum ve bana göre 4 büyük anime olan Naruto, Bleach, One Piece ve Fairy Tail'i buradan indirip izlemek güzeldi. Tabii daha önce Darkmp'ye de belirttiğim üzere o paylaşımdaki tek hoşuma gitmeyen nokta, altyazıları kullanılan kimi şahıslardı. Çünkü alayı sağ olsun da bazılarının yaptığı çeviriler gerçekten amerikanın arka mahallelerindeki zencilerin sokak ağızı misali küfür bazında doktora yapmış çevirilerdi. Bunun dışında bu dört animenin buradaki paylaşımları gerçekten bulunmaz hazine. Blog sayfasını çok incelemedim ama sanıyorum oradaki paylaşımların boyutu yüksekti ya da ben yanlış hatırlıyorum. Zaten güncel dışında da yoktu bölümler. Ne diyelim, sana balık tutan veya pişiren kimse kalmazsa, balığı kendin tut ve kendin pişir.  :hero:  :ok:

Bu arada imzandaki o turuncu arkaplanı bir süre önce yaptığım bir sitede kullanmıştır. Tabii büyük halini. :speh: Gerçi iki gün önce siteyi baştan aşağı değiştirdim ve yeni tasarım süper oldu ama nostaljik bir görüntüydü imzan (benim için).  :haha:

Çevrimdışı LordCha

  • Moderatör
  • *
  • İleti: 213
  • Karma 9
  • Alınan Beğeni: 9
    • Profili Görüntüle
    • Shadow is back!
Ynt: "Yeni" Anitr
« Yanıtla #6 : 05 Ekim 2012, 19:55:25 »
Zaman az olabilir yinede buraya iyi vakit geçirmek ve anime anlamında birşeyler yapabilmek için giriliyor. Herkes zamanı oldukça bunu devam ettirecektir.

Çevrimdışı Jin-Tan

  • "this is your life and it's ending one minute a time."
  • Seviye 9
  • *
  • İleti: 487
  • Karma 12
  • Alınan Beğeni: 4
  • Cinsiyet: Bay
  • Do Not Fuck With Us
    • Profili Görüntüle
Ynt: "Yeni" Anitr
« Yanıtla #7 : 05 Ekim 2012, 22:47:54 »
bruda bir aile gibiyiz Ayumi Massalia Kakashi gibi bura kendimi rahat hissediyorum burayı seviyorum güzel bir ortam bir şekilde fansublar devam eder ama bu ortam asla bozulmamalı 

Çevrimdışı TShujin

  • Seviye 2
  • *
  • İleti: 38
  • Karma 0
  • Alınan Beğeni: 1
  • Cinsiyet: Bay
  • The Best Drummer Tabris-sama !
    • Profili Görüntüle
    • Takahara Shujin's Studio
Ynt: "Yeni" Anitr
« Yanıtla #8 : 05 Ekim 2012, 23:58:39 »
Ben genelde forumlarda aşırı asosyal biriyimdir çok fazla dolaşırım ama mesaj falan pek atmam o yuzden forumlara pek bağlı değilim kapansa da çok dert etmem fakat kapanma eşiğinde Anitr olunca cidden hüzünlendim Anime izlemeye başlayalı 2 sene oluyor ve bu 2 sene boyunca izlediğim bütün animeler Anitr sayesinde kiminin avatarında gördüm karakteri sonra merak edip animesini izledim kimin imzasında.. Dğer forumlara genelde hep anime indirmek için girdim ama anitr ye sürekli yeni bi anime yeni bilgiler vardır belki diye giresim geldi . Animeleri indirirken sürekli anitr ye de bak belki bişey yazmışlardır diye bi ses duydum içimden (Tabi hemen baktım o ayrı :speh:) Yani bu durum biraz Kanashii :uhu:
"Yeni" Anitr-http://u1308.hizliresim.com/1d/8/r8ln6.jpg
Love = Lost of Valuable Energy

Çevrimdışı CloudT

  • Shindara dou suru?
  • S.Moderatör
  • *
  • İleti: 1778
  • Karma 54
  • Alınan Beğeni: 177
  • Cinsiyet: Bay
  • I LOVE CURRY RAMEN!
    • Profili Görüntüle
Ynt: "Yeni" Anitr
« Yanıtla #9 : 07 Ekim 2012, 12:07:53 »
Hayırlı uğurlu olsun, umarım her şey daha iyi olur. Görevli olarakta şu aralar ne kadar yoğun olsamda elimden geleni yapmaya çalışacağım. Ganbarimasu!
^.^

 

GoogleTagged - Etiketler

Ynt: "Yeni" Anitr

Ynt: "Yeni" Anitr