Shoujo > Shounen-Ai/Yaoi Tanıtım

Ai no Kusabi - Tanıtım -

(1/2) > >>

Frannie:


Diğer İsimleri: Love Wedge, The Space Between, Wedge of interval, Wedge of Love, Taming Riki
Tip: OVA
Bölüm Sayısı: 2 - 2012 remake: 4
Bölüm Uzunluğu: 50 dakika - 2012 remake: 20
Tür: Aksiyon, drama, bilim kurgu, yaoi

Konu: Amoi gezegeninde, Jupiter adında gelişmiş bir bilgisayarın yarattığı Tanagura şehriyle birlikte büyük bir toplum oluşmuştur. Nüfusun neredeyse tamamı erkek olan bu gezegende sınıflar ırkın saflığına göre seçilirken sınıflar en üst katmandan alta doğru sarı saçlı mavi gözlü blondieler, platin saçlı platinalar, mavi/kırmızı saçlı sapphire/rubyler, siyah saçlı siyah gözlü onyxler ve en altta da melezler olarak sıralanmaktadır.  Blondielerin birçoğu küçük yaşlardan yetiştirilmiş insanları evcil hayvanlar olarak almakta ve onları kendi zevklerine göre yönetmektedirler. Bu evcil hayvanları uzun süre tutmamaları gereken blondielerin en üstünü ve Jupiter'in favori oğlu olan Iason Mink, Jupiter'in birçok kuralını çiğneyerek evcil hayvan olarak yetiştirilmeyen, özgürlük düşkünü bir melezi -Riki- seçmiş ve uzun süre onu tutarak zamanla ona aşık olmuştur.

Yorum: Başlarda animedeki sosyal yapı rahatsız etse de, gerçekten açık ara en kaliteli yaoi diyebilirim. Diğer yaoilerdeki klasik olay örgüsü işlenmemiş, karakterlerden biri oldukça yakışıklıyken diğeri shoujo karakterine benzetilebilecek erkekler kullanılmamış, ilk defa bir yaoide karakter gelişimi kavramına değinilmiş diyebilirim. Diğer yaoilerdeki değişmez tiplerin aksine, karakter kavramı yerinde kullanılmış ve farklı katmanlarıyla verilmiş. Bilim kurgu animesi olarak harika bakılamayacak olsa da -ana konu bu olmadığından yeterince bahsedilmemiş bazı durumlara- yaoiye ek bir tür olarak eklenince gerçekten çok iyi olmuş.

Bir de 2012'de remake yapmaya karar vermişler ama düşük bütçeli olduğundan 4 bölümde kalmış, eski serileri pek sevmeyenlerin önce o dört bölümü izleyip konu hakkında biraz bilgi almasını tavsiye ederim. 92 halini görüp başlayamayıp, 2012 versiyonunu izledikten sonra meraktan 92-94 ovalarını izlemiştim ben de.

Gifler 2012 versiyonundan.





Düzenleme ve konu bana aittir.

CloudT:
Teşekkürler, Frannie.

Tanıtım gayet açıklayıcı olmuş.

Eline sağlık. xD

Kizoku:
Yazın izleyeceklerim arasında ve çok da merak ettiğim bir OVA serisi.

Teşekkürler, eline sağlık Frannie-san, güzel bir tanıtım olmuş. ^-^

Frannie:
@Kizoku, light novellarını da okumanızı tavsiye edebilirim, ovalardan daha çok seviyorum sanırım ln serisini, hem daha fazla olay barındırıyor. ^-^

Amahara:
Ai no Kusabi'nin eski serisi gerek çizim gerek hikaye bakımından en sevdiğim yaoidir. [wow]

Bunun en büyük etkenide Uke'sinin feminel olmaması. Feminel ukeler olunca genelde shoujo tadında oluyor animeler bu da benim hoşuma gitmiyor -_-

Yeni yapımına gelirsek, ben çok sıkılmıştım izlerken. Yaoiden çok sci-fi bir anime izler gibiydim. Hetero/Yaoi karışık bir durum vardı ve Uke karakterimizin o kaslı erkek yapısından eser yoktu. Hoşgeldin çelimsiz ukeler diyarına... Olmamış, hiç olmamış.

İlk seri daha romantikti zaten, ilkini izleyin.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git