-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - hdbfresh

Sayfa: 1 2 3 ... 10
1
Ne lisannası Evergreen olmasın o?

2
Sorması ayıp animede kaçıncı bölümdesin? Ve manga okuyor musun?

3
One Piece Tartışma / One Piece 720
« : 06 Eylül 2013, 21:58:07 »
One Piece 720 Bölüm:
http://www.turkcraft.com/One_Piece


Bölüm yorumum :

Bu haftaki bölüm  gerçekten güzel bir bölümdü ve One Piece bayağıdır güzel bölümlerle devam ediyor benim açımdan. Bu haftaki bölümde aklımızda olan bir kaç soruya bir nebzede olsa cevap bulduk.

Öncelikle geçen haftaki bölümde Luffy Chinjao'yu indirmiş ve kafasını eski haline getirmişti. Çoğunluğun düşündüğü gibi asıl amaç Luffy'ye müttefik kazandırmaktı ve bu haftaki bölümde bu durum doğrulandı. Chinjao torunlarının happou donanmasını Luffy'nin emrine vermek istediğini söyledi. Ama Luffy aşırı temkinli davrandığından olay yerinden hemen uzaklaştı.

Neyin nesi dediğimiz çılgın Barto Luffy'nin fanı çıktı. Ve düşündüğüm gibi Cavendish ile olan muhhabetinde onu sen öldüremezsin demesindeki maksat senin gücün yetmez manasındaymış ki zaten Luffy ile Cavendish karşılaştığında Luffy hiç zorlanmadan durandalı durdurup Cavendishi fırlatıverdi. 
      Barto'nun Luffy'ye olan ilgisinin nedeni Loguetown daki olan olaymış ki o olay zaten çoğu kişiyi etkilemişti. Hatırlarsak Smoker bile o olaydan sonra Luffy'yi kafasına takmış, sürekli peşinden gidiyordu. Hatta kamiye inanmayan Zoro bile neredeyse imana gelecekti. :D. Barto'nun emrinde suç örgütü varmış buna rağmen Luffy için denize açılmış :). Ve adam Luffy hakkında yanlış konuşanları hiç affetmiyor. Ben Barto'nun tayfaya katılmasını isterim değişik ve eğlenceli bir kişilik.

Konunun ilerleyişi ve Dof'un indirilmesini sağlayacak olan bölümlerde başladı artık. Chinjao ailesiydi, Cavendish'di derken oluşan gürültüde Rebecca Luffy'yi kolundan tutup olay yerinden uzaklaştırdı. Rebecca ve diğer gladyatörlerin tutsak olması ve kurtulmak için 1000 kişiyi indirme şartı gibi durumlar gladyatörleri zor durumda bırakmış ve güçlü gördüklerini fırsat buldukça indirmeye çalışmışlar Luffy'ye aynını yapmayı denediler ama başarılı olamadılar. Yaşananlardan sonra Rebecca'nın adada olan olayları ve Dof ailesinin neler yaptığını anlatmaya başlamasıyla Luffy iyice Dof'u gözüne kestirecektir ve Luffy için bir amaç daha ortaya çıkacaktır. Büyük ihtimal haftaya Adanın geçmişini, olan olayları vs. işleyebilir.

Evet benim en çok merak ettiğim ve bir nebzede olsa şaşırdığım diğer olay ise Aokiji'nin durumu. Anlaşılan o ki Aokiji Karasakal ile bir anlaşma yapmış.Ama Aokiji gibi  sırf denizci adaleti için en yakın arkadaşı olan Jaguar D. Saul'u bile öldüren bir adamın gidip bir korsanla çalışması  bana ilginç geldi. Ve aklıma  acaba Karasakalı göz altında tutmak ve hareketlerini izlemek içinmi böyle bir şey yaptığı geldi. Çünkü Aokiji gibi bir adamın Karasakal gibi bir adamla işi olmaz. O yüzden aklıma gelen durum bana biraz mantıklı geliyor. Neticede Karasakal dünyanın en  güçlü adamının meyveside olmak üzere, güçlü iki meyveye sahip. Birinin bu adamın yaptıklarıdan haberdar olması gerek. Bakalım sonu nereye varacak olaylar nasıl gelişecek merakla bekliyorum.

4
One Piece Tartışma / Ynt: One Piece 719
« : 29 Ağustos 2013, 15:54:12 »
Benim açımdan güzel bir bölüm daha geldi bu hafta ve nihayet c bloğu sonuca ulaştı.
Bu hafta ki bölüm hakkında uzun uzadıya yazacak bir şey yok çünkü herşey kesin ve netti. Luffy göründüğü gibi çok zorlanmadan h. hakili + 500m üzeri bir adamı indirdi. Ki bu bölümü okuduktan sonra geçen pazar ki anime bölümünde animatörlerin Luffy'yi rezil etmesi gözümün önüne gelince animatörlerin saçmalıklarına bir kez daha kızdım.

Chinjao'nun flashbackini izledik adamın kafası cidden sağlam ki Garp o kafayı göçertmek için 8 dağ parçalamış. :D Garp'ın insan evladı olmadığını tekrar görmüş olduk. Bölüm Luffy'ye bir müttefik daha kazandırmak içindi. Chinjao  fazla ileri gidip Luffy'nin yarasına dokununca Kafasına Elephant Thoru yedi ve kafası eski haine geldi. Chinjao bundan minnet duyup büyük ihtimalle Luffy'nin yanında yer alacaktır.

Burgess Luffy'yi tanıdı ama hem umduğum hem arctaki diğer karakterlere nazaran hemde Ace'in intikamı açısından Luffy'nin Burgess'i perişan etmesi gerek ki Karasakal'a mesaj gitsin. Eğer Burgess'e kaybetme gibi bir durum olursa saçmalığın daniskası olur. Umarım böyle birşey olmaz.

Barto, Cavendih ve Bellamy tarafına gelirsek. Barto'nun amacı hala açık değil. Cavendish saldıracak yer arıyor. Bellamy'nin ise surat ifadesi ikilemde kalmış bir kişinin ifadesi. Bir yandan ailede mevki sahibi olması için verilen görev diğer taraftan Luffy ile olan iyi yönlü muhabbet Bellamy'yi zor durumda bıraktı. Bakalım ne olacak.

Bu hafta diğerleri gösterilmedi. Aklımdan geçen olay şu, geçen hafta bunu tahmin olarak yazmıştım ama aklıma yattı. Namiler Jora'nın meyve etkisinden bir şekilde kurtulup Jora ve yanındakileri etkisiz hale getirecekler o arada Zoro gelecek ve Namiler Law'ın durumundan bahsedecek gemi ile Law'ın yanına doğru gidecekler diye düşünüyorum. Başka birşeyde olabilir Namileri Zoro da kurtarabilir ama tayfanın genelinin güçlendiğinin gösterilmesi için Namilerin durumu onlar için güzel bir fırsat. Bakalım gelecek hafta neler olacak.

5
One Piece Tartışma / Ynt: One Piece 718
« : 24 Ağustos 2013, 14:56:34 »
Bölüm güzeldi. Herkesi gösterdi. Zoro ve Franky aynı yere geldiler ve Zoro Namilerin yanına gidecek. Düşündüğüm gibi kadın sanat meyvesi kullanıcısı çıktı. Nami'nin saklanmayıp atak yapmaya kalkışması güzel bir olay zira hala korkak gibi davranmaları sinir bozucu olmaya başlıyordu.

Cücelerde de şeytan meyvesi kullanıcısı sayısı 3 e çıktı bakalım başka çıkacak mı? Ve yavaş yavaş savaş ta başlayacak. Ve önceden de demiştim D grubunu göremeyebiliriz diye hala öyle düşünüyorum. Burgess Luffy'i tanımadı. Haki konusunda iyi değil gibi. Hatta çıkmayabilirde.

Dof Law'a saldırmış ve amiral görünürde yok acaba oradan ayrıldı mı?

Dof Luffy'nin arenadan çıkamayacağını düşünmesiyle Luffy'yi köşeye sıkıştırdığını sanıyor ama Luffy'yi çok küçümsemiş bu ona pahalıya patlayacak.

Areneda Luffy yeni bir atak yaptı. Hawk Rifle. Ve dayının ağzından kan getirdi. Dikkatimi çeken atak yaptığı sırada sanırım dayı karnına koka yapıyor eğer gerçekten öyle ise Luffy'nin B. hakisi gerçekten sağlam olmuştur.

Videodaki söylediklerine ve sorularına gelirsek:

İkinci bir Ace vakası olma ihtimali bana zor geliyor. Law'ın kurtulacağını düşünüyorum kim tarafından olur bunu bilmiyorum. Şöyle olabilir; Namiler sorunlarını kendileri halleder eski hallerine dönerler bu arada Zoro gelir ve Namiler Law'ın durumundan bahsederler. Gemi ile Law'ın oduğu yere gidip Zoro Law'a yardım edebilir.

Law'ın yenilme durumu birazda Law'ın planından kaynaklanıyor bence. Law Dof ve amirali yenemeyeceğini biliyor ve bu ikisinide oyalamak zorunda özelliklede Dof'u. Çünkü fabrikanın yok edilmesi lazım. Fabrika kolezyumun altında kolezyum donanma tarafından sarılmış. Law, Dof ve amirali orada oyalamazsa gelecekleri yer kolezyum. Ve bu biraz fabrikanın yok edilmesini zorlaştırır.

Burgess konusunda şöyle bir durum var. Eğer mangaka cüceleri ve oyuncaklaşmış insanları göstermeseydi. Ben derdim ki Luffy hiç Dof  ile karşılaşmayacak. Arenada Burgessi indirip  fabrikayı yok edip adayı terkedecekler derdim.  Ama cüceler ve oyuncakları gösterdiği için ben Dof ile karşılaşcaklarını o yüzden Luffy'nin Burgess ile karşılaşıp biteceğini sanmıyorum ki amirali saymazsak Dof şuan en güçlü görünen kişi Burgess değil. Karasakal'a göz dağı vermek için Luffy Burgess ile karşılaşa bilir. Çünkü neticede hepsini indireceğim dedi. İlk hedef olarak Kaido dediler. Balık adam adasında Big Mom'a resti çekti birtek Karasakal kaldı onada Burgess'i yenerek mesaj yollayacak bence.

Diğer nokta oyuncak yapan kişinin Diamante olduğunu düşünmekle kalmıyorum hatta abartıp %100 o diyorum :).

Çünkü: aşağıdaki resimde üstte Dof. Karoda oturan kişiye yani Diamenteye yönelmiş konuşuyor.
(click to show/hide)

Alttaki resimde ise bir oyuncak, üstünde hurda yazan bir yere atılıyor ve binanın dışında karo var.
(click to show/hide)

Ayrıca arenadan çıkamayanların oyuncak olması ihtimali ve arenadan Diamente'nin sorumlu olmasıda ekstra kanıt gibi.

Bölümün bende uzamansını istemiyorum. Çok uzatmadan olayları bağlasın çünkü açıklanacak çok şey var. Ayrıca Oda çok ara vermeye başladı daha kaç sene yazabilecek orasıda var. Okumak zevkli olacaktır ama çok uzatması sıkıntılı bir durum.






6
Anime Genel / Ynt: Unutamadığınız Anime Replikleri?
« : 16 Ağustos 2013, 20:36:58 »
Korsanlar kötü mü?.. Donanma dürüst mü?.. Bu şartlar tarihin akışına göre değişir. Hiç barış görmemiş çocuklarla, hiç savaş görmemiş çocukların farklı değerleri vardır. Tepedeki karar verir kimin haklı kimin haksız olduğuna, burası nötr alan adalet galip mi gelecek? Tabii ki öyle; savaşı kazanan adalet olacak !.. Donquixote Doflamingo

7
-http://instant-japan.com/wp-content/uploads/2013/04/mediaguide-2013.jpg

Shueisha : 1925 yılında kurulan Japonya'nın önde gelen yayıncılık şirketidir. Bu şirketin bünyesinde bulunun birçok dergiden biri olan Shonen Jump'ın bu sene 45. yılını kutlamakta. Şirkette Shonen Jump'ın 45. yıl dönümü için özel istatistik yayını çıkardı.

Çıkan özel sayıda yer alan bazı istatistik bilgilerini sizinle paylaşmak istedim.

İSTATİSTİK BİLGİLERİ

Weekly Shonen Jump: Temmuz 1968 den beri haftalık olarak yayınlanmakta.(Pazartesi Günleri)

Toplam dolaşım ortalamaları: Haftada 2,850,000 kopya.

Fiyat: 240 Yen (Ortalama 5 TL).

Okuyucuların Yaş Dağılımı: 19-24 arası ==> %23,1 || 13-15 arası ==> %21,3 || 16-18 arası ==> %16,3 
İlginç bir sayı : Okuyucuların %13 den fazlası(oldukça yüksek bir oranda) 30 yaşında yada daha fazla.

Okuyucuların Cinsiyet Dağılımı: %79,8 ==>Erkek || %20,2 ==>Bayan

Okuyucuların Yaşadığı bölgeler dağılımı: Kanto → 37,3%  ||  Kinki → 17,3%  ||  Tokai → 11,11%

Ayrıca derginin genel manga satışı hakkında bilgi edinelim. Şubat 2013 e kadar en çok satılan mangalar.
TOP 10:
1. sıra -> ONE PİECE - 288.000.000 adet satıldı
2. sıra -> DRAGON BALL - 157.210.000 adet satıldı
3. sıra -> KOCHI KAME - 156.500.000 adet satıldı
4. sıra -> NARUTO - 131.280.000 adet satıldı
5. sıra -> SLAM DUNK - 120.290.000 adet satıldı
6. sıra -> BLEACH - 82.070.000 adet satıldı
7. sıra -> JOJO'S BIZARRE ADVENTURE - 68.910.000 adet satıldı
8. sıra -> HUNTER X HUNTER - 65.870.000 adet satıldı
9. sıra -> RUROUNI KENSHIN - 58.610.000 adet satıldı
10. sıra -> YU YU Hakusho - 50.000.000 adet satıldı


Kaynaklar
(click to show/hide)

8
One Piece Tartışma / Ynt: One Piece 717
« : 09 Ağustos 2013, 19:32:11 »
Benim açımdan harika bir bölüm daha geldi bu hafta. Ve haftaya bölümün olmaması üzücü ama yapacak birşey yok. Gelelim bölüm hakkındaki yorumuma.

Chinjao ve Luffy'nin konuşması güzeldi anlaşılan o ki Luffy haki konusunda kralında kralı olmalı ki  hayallerine kavuşabilsin. Ayrıca Rayleigh'in adı geçti ama Chinjao'nun Rayleigh'i duyduktan sonraki davranışı sanki bir dost vs. değilde daha çok rakipmiş gibi geldi. Ayrıca bu adamlar gazete okumuyor mu? Adamların Luffy'nin dünya çapında yankı uyandıracak her hareketinden haberleri var ama Luffy Jinbe ve Rayleigh ile birlikte gazetede çıktı bundan haberleri yok mu? En azından yaşadığını bu şekilde öğrenebilirdi. Neyse Chinjao'nun Luffy'nin arkadaşı olmasını isterim Garp'tan belli ki çok çekmiş bu biraz zorlaştrabilir ama bir şekilde olabilir diye düşünüyorum.

Chinjao Roger'ın tayfasından olabilir mi sorusuna cevabım; olabilir ama verdiği tepkiye bakarsak sanki bir rakipmiş gibi anlaşılıyor ve olmadığı seçeneği daha ağır basıyor. Diğer taraftan Roger'ın tayfasından olanlarında görüneceğini yani sadece Rayleigh ve Crocus ile kalmayacağını düşünüyorum ve öylede olmalı çünkü bu adamlar bildiğimiz gibi yakalanmadılar o yüzden artık görünme ihtimalleri de var.

Fabrika konusunda anladığım 2 fabrika var. Birisi sad fabrikası diğeride oyuncak fabrikası ki oyuncak evi dedikleri yer burası ve Franky falan buraya gidiyor. Arenadan çıkmayanların oyuncak olması fikri benimde aklıma yattı çünkü bir ayrıntı var oyuncak olan birisini diğer insanlar unutuyor ki buradan Nami'lerin oyuncağa dönüşmediğini de rahat anlaşılıyor. Çünkü dediğin gibi Law den den mushi ile direk Namiye ulaşmaya çalışıyordu. Ben Namileri o hale çeviren kadının hala sanat ile ilgili meyve yediğini düşünüyorum.

Law ayar yemiş ama birazda Law'ın oyalama taktikleri yaptığını düşünüyorum. Yoksa amiral ve dof'u orada tutamaz ve fabrikayı yok etme planı batabilir.

Ayrıca dikkatimi çeken  bir durum var.  Luffy ne zaman ana durumla alakasız bir olayın veya saçmalığın içine girse hep asıl konuyu direk on ikiden vuran yerde oluyor. Mesela yana yana fabrika aradılar bizimki gitti arenaya fabrika buranın altında çıktı. Punk hazardda da samuray oğlunu arıyordu Luffy saçma sapan bir yere düştü adamın oğlunu buldu. :D

Son olarak:
 Denizciler ki normal denizci kuvveti değil amiral vs var. Bir Shichibukai ki sıradan biri değil adamın etki alanı taaaa goroseilere kadar gidiyor. Ve onlarca güçlü ve ünlü korsan vs. Savaş çok güzel geçecek gibi geliyor ve daha öncede dedim bu arctan sonra Hasır Şapkalar ciddi ciddi yeni dünyaya geldik akıllı olun diyecekler. :) Ve bayağı bir müttefik kazanacaklar.


9
Sohbet-Muhabbet / Ynt: Son Harften Anime Karakteri Üretelim :)
« : 06 Ağustos 2013, 15:37:24 »
Midora (Toriko)

10
One Piece Tartışma / Ynt: One Piece 716
« : 01 Ağustos 2013, 01:54:19 »
Benim içinde harika bir bölümdü. Manga çok güzel gidiyor ama animede bu güzelim bölümler umarım bozulmaz animatörlerin kendine gelmeleri lazım.

Şu seride devrimcilerin artık harekete geçmesi en çok istediğim şeylerden biri. Eğer olurda cidden o yaşlı teyzenin devrimcilerle gerçekten alakası çıkarsa  hedefteki adam kaido olacaktır ki bizim ittifakın ilk hedefi de kaido. Devrimcilerle  ve bu oluşumun lideri Dragon'un oğlu Luffy'nin ilk defa karşılaşmaları gerçekleşebilir(İvankov'u saymıyorum).

Büyük kardeşin meyvesi değişik çıktı birşeyi giymekle alakalı olduğunu tahmin ediyordum ama adamın kendisinin ceket olacağını hiç tahmin etmemiştim. :). Bu şekilde Büyük kardeş ve Küçük kardeş birbirini tamamlıyor neticede birisi fiziki yönden iyi diğeri zeka, ikisi birleşince eksiklerini tamamlıyorlar.

Ben bu adamların yenilmesini hiç bir zaman yadırgamadım, karakterleri tanıtmasıda dahil. Bu elemanların hiç biri çöp değil ki bu yüzden tanıttı, asıl amaç Luffy'nin gücünü göstermekti.
Ayrıca Sai ve İdeo'nun yenilme şekillerine bayağı bir güldüm. Kim ne derse desin böyle şeylerde Luffy hiç bir zaman ciddi olmuyor. Ciddi olmak adamın bünyesine ters. Arenaya meyve için geldi ama aklı fikri eğlenmekte. :)

Don Chinjao Garp'ın nasıl bir hayvan olduğunu göstermek için iyi bir örnek oldu. Garp adamın resmen hayatını kaydırmış. Ama koca kafalı dayının Garp'tan ayarın büyüğünü yemesine rağmen hala büyük konuşmasıda dikkat çekici madem öyle gücün yerindeyken niye yapamadın diyor insan.

Kelle avcısıda 6. seviye kaçaklarını gözüne kestirmiş hatta birçoğunu öldürmüş bizim savaş tayfasınıda indirme planları yapıyor ama hayal kurmakta bir mahsur yok. :) Buggy'yi geç diğerleri zaten sağlam adamlar nereye öldüreceksin ki Buggy de bile bu eşek şansı olduğu sürece onu bile öldüremez. Kelle avcısının Luffy ile olan mücadelesinde Luffy resmen K.Haki şov yaptı adam düşücelere dalarak bile rahat şekilde sıyrıldı.

Neyse bu bölümde dikkatimi çeken olay Luffy gitti başlığı geri aldı bu kelle avcısından. Ben direk herşeyi kaybeder kimliği açığa çıkar diyordum ama öyle olmadı ve aklıma hemen şu senaryo geldi:

Bildiğimiz gibi Oda bazı olayları tabiri caizse gösteriyor ama vermiyor buna örnek olarak; Marineford da idam edilip öldürülecek olan Ace'i Luffy'e kurtarttı sonra geri öldürdü. Benim düşüncem ise Luffy kaskını geri aldı ve kimliği gizlemek için kendini bayağı kasacak o yüzden Chinjao bizimkini biraz hırpalayacak ve Luffy bu darbeler sonucu sakalı kaskı vs. komple düşürecek kimlik tamamen açığa çıkacak ondan sonrada yapacak birşey yok deyip gelsin g3 + koka elephant gun. Bundan sonra dayı iptal olacak ve Luffy'nin kimlik tamamen açığa çıkınca ortalık karışacak.

Bundan dolayı d grubunu göremeyeceğiz ki bencede öyle olmalı. Çünkü Law, Dof ve Amiral karşı karşıya, diğer ekip fabrikaya gidiyor ve gemidekiler zor durumda bunlardan dolayı d grubu göremeyebiliriz.

Tabi bunların hepsi benim kendi fikirlerim farklı olaylar da gelişebilir ama şuan için tahminim bu yönde.

Son sayfalarda H.Haki karşılaşması dedi ve arena çatlamaya başladı ki H. hakinin başka işlere yaradığınıda iyice görelim artık.

 Haftayı sabırsızlıkla bekliyorum ama ondan sonraki hafta manga yok (hiç bir manga çıkmayacak).
 




11
One Piece Tartışma / Ynt: Yeni Dünyadan beklentiler
« : 27 Temmuz 2013, 17:01:08 »
Big mom ve kaido ya karşı supernova ittifakı olabilir. Ama Karasakalın bundan istifade deyip Shanks'a saldırması olmaz gibi geliyor. Saldıracaksa normal zaman da da saldırabilir illa ki ortalığın karışmasına gerek yok. Birde Dikkatimi çeken bir durum var. Nedense gördüğüm olay hep Karasakal Shanks'ı alacak Luffy de Karasakalı alacak şeklinde. Shanks hafifa alınıryor sanki. Bu adam hiç bir meyve gücü olmadığı halde sırf kendi iradesiyle Yonko olmuş bir adam.

Benim görmek istediğim olayların en başında artık devrimciler daha aktif olsun iyice tanıyalım şunları güçleri nedir ne değildir. Dragon dünyanın en çok aranan adamı ama 700 manga bölümüdür bir kaç sahne dışında görünmedi.

Elbaf, Wano bunların adı hep geçti belli ki gidilecek. Devlerle buluşma olayında benim olmasını istediğim diğer olay Jaguar D. ailesiyle tanışma olabilir. Sadece devlerde değil başka D. lerde çıksın, bununla birlikte artık D. ler hakkında bilgi edinelim.

Bir de Kutsal inekler hep böyle insanları aşağılayan gördüğümüz kadarıyla korkak kişiler mi? İçlerinde güçlü şahsiyetler var mı? Bizim yaptıklarımız yanlış diye düşünenlerde var mı? Bunları da merak etmiyor değilim. 

Ayrıca 4 yonkodan biri olmak Luffy'nin hayaline ters. Adam direk hepsini indirip Korsanlar Kralı olmayı hedefliyor.
Bundan dolayı eğer olurda yonkolarlardan 1-2 si inerse ki bunun olması çok zor şartlarda olacaktır. (Yani Yonkonun boşa yonko olmadığını göreceğiz. Ben bunu derken 3 yonkoyu baz alıyorum. Karsakalın yonko olmasını sahip olduğu 2 meyveye bağlıyorum. O yüzden o adamdan ne tecrübeden kaynaklı ne de başka birşeyden kaynaklı güç beklemiyorum.) Yonkoların 1-2 sinin inmesinin ardından yeni yonko seçimi felan beklemiyorum. Çünkü ortalık fena karışacaktır artık ülkeler saflarını belirleyecekler. Adım Adım büyük savaşa gidilecektir ve ne yapılması gerektiğini bilen kişiler karşımızda olacaktır. Tabi bu son duruma gelindiğinde bir çok olay yaşanacak bir çok yer gezilip görülecektir. Deyim yerindeyse Beyazsakal'ın dediği gibi tüm dünyanın yükünü omuzuna yüklenmiş bir Luffy ile son savaşa gireceğiz.

12
Anime&Manga İncelemeleri / Ynt: One Piece 605 Tartışma
« : 22 Temmuz 2013, 21:03:54 »
Her zaman olduğu gibi 1 manga bölümünün aynısı. Ama koşmaktı kapıların kapanmasıydı gibi boş yerlerin uzatılmış haliydi.

Arkadaşlar bu serinin animesi bundan böyle devam eder. Filler vermiyorlar, mangaka zırt pırt ara veriyor, doğal olarak animatörlerde mangaya yaklaşmamak için böyle devam edecek. Oda'nın seriyi şu zamanda bitireceğim gibi bir derdi yok mangayıda zaten geniş geniş ince ince  çiziyor. Bu bölümleri belki haftalık olarak bekleyip izlemesek yayınlandıktan sonra peş peşe izlesek inanın göze batmaz ama 1 hafta bekleyip bölümü izleyince acayip göze batıyor.

Neyse yapacak bir şey yok.

13
Anime&Manga İncelemeleri / Ynt: Hunter x Hunter 89 Tartışma
« : 22 Temmuz 2013, 20:56:05 »
Killua'nın eksik yönü çok güzel açıklandı. Anime gayet güzel ilerliyor. Birde mangası devam etse daha güzel olacak.

14
Bleach Tartışma / Ynt: Bleach 546
« : 19 Temmuz 2013, 19:08:00 »
Yok olan SS değil Seireitei. SS oranın tümünü kapsıyor. Seireitei ise  shinigamilerin olduğu bariyerle kapalı olan merkez yada başkent dediğimiz yer. Yanlış hatırlamıyorsam SS deki o yapılar Reishi denilen ruh maddesinden yapılmışlar. Quincyler ise bu Reishiyi kullanabiliyorlar. O yüzden binaların yok olup insanlara bir şey olmaması anlaşılabilir bir durum.

15
One Piece Tartışma / Ynt: One Piece 715
« : 19 Temmuz 2013, 19:00:37 »
Bölüm yorumun ve video için teşekkür derim.

Öncelikle Luffy'nin özel olması konusunda demek istediğim bir kaç şey var. Luffy özel biri olacak bu bariz belli ama bu özellik hem kişiliğinden kaynaklanacak hemde kendi soyunda. Yani sadece Luffy de Kral haki olsun başkasında olmasın en güçlü o olsun tarzında değil. Şöylede bir nokta var neticede bu adam ana karakter, ister istemez diğer karakterlerden farklı olarak bazı şeylere sahip olacaktır. Mesela tek kral haki sahibi değilde Kral hakiye sahip bir çok kişi arasına bu gücü en iyi en güçlü şekilde kullanabilen tarzında olabilir. Ki bu da hop diye birden olmayacaktır.

Dayının lafına bakarak dayıdan güçsüz olduğunu düşünmek istemiyorum. Çünkü bu arcta çok güçlü fazlaca karakter var. Eğer bu kadar ana konuyla ilişkili güçlü karakterler arasında arenada ortaya çıkmış yan karakterden güçsüz olacaksa Luffy'nin işi gerçekten zor.

Kral hakinin farklı türü konusuna katılıyorum. İllaki farklı kullanım şekilleri olmalı ki var olduğunu az da olsa gördük. Shanks'ın Beyazsakal' ın gemisine zarar vermesi gibi. Ve ben bu bariz farklı şeyi yan karakterden değil de Luffy den görmek isterim.

Sayfa: 1 2 3 ... 10