-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - _HEX

Sayfa: 1 2
16
Manga Tanıtım / Hiro Mashima One Shot'ları
« : 09 Temmuz 2011, 16:42:07 »

FAıRY MEGANE

-http://www.kazeo.com/sites/fr/photos/286/fairy-X-megane_2864738-L.jpg

Fairy Tail loncasının iş arayan 5 tane lise öğrencisi tarafından iş başvurusu yapmaya gelmelerini konu alan bir one shot. 20 sayfadan ibaret ve Fairy Tail okurken arada şekerleme niyetine okunacak, okununca da hiçbir şey kaybedilmeyen bir yapım.

____________________________________________________________________________________


FAIRY TAıL X RAVE MASTER

-http://farm6.static.flickr.com/5224/5644431145_1483145a0c.jpg

Hiro Mashima’nın en önemli iki eserinin kahramanlarının birbirlerine rastladıkları bir one shot. Hem Fairy Tail hem Rave Master sevenlere tavsiye ederim. Zaten 20 sayfalık uzunluğuyla civarı bir diğer şekerleme niteliğinde.



By _HEX


17
Anime Tanıtım / Afro Samuray
« : 09 Temmuz 2011, 16:39:16 »
AFRO SAMURAY

-http://imagecache2.allposters.com/images/pic/GEE/GE-9767~Afro-Samurai-Posters.jpg


Çok küçük yaşta babasının gözlerinin önünde öldürülmesine şahit olan ve o günden beri babasının intikamını almak için çalışan ve ona engel olmak isteyen herkesi temizleyen afro-amerikan bir samurayın 5 bölümlük hikâyesi.
Eski zamanlarda insanların güç simgesi olan iki adet kafa bandı vardı. Herkim bu kafa bantlarından iki numaraya sahip ise o ancak bir numara ile düello yapma hakkı kazanırdı. Bir numara olmak ise o devirde bir tanrı olmak ile aynı anlamdaydı.
Afro samuray’ın babası eski bir numaradır ve iki numaranın kendisi ile karşılaşmak istemesi üzerine düelloya tutuşurlar. Babası düelloya başlamadan önce oğluna “Burada bekle, evlat. Yakında sona erer…” dedikten sonra gerçekten de kısa sürede düello sona erer ve babası iki numara tarafından mağlup edilir. Bütün olan bitene şahit olan Afro babasının başı yanında ağlamaya başlar. Babasını öldüren yeni bir numara kendisine meydan okur. “Bir tanrıyla dövüşmeye hazır olduğunda bana meydan oku.”
Bunun ardından Afro tüm kiniyle bu meydan okumaya cevap vereceği gün için hazırlanır. Bu süre zarfında karşılaştığı olaylar ve kişiler Afro’nun daima zihninde yer etmeye devam eder.
Seri, sadece 5 bölüm olduğu ve toplamda 1,5 civarı bir süreye sahip olduğu için izlendiğinde pek de pişman olunacağını sanmam. Ayrıca soundtrack albümü de 5 bölümlük bir seri için fena sayılmaz.

Not: Serinin 5.bölümü bittikten sonra Afro Samuray: Resurrection adlı filminin de en kısa sürede izlenmesini tavsiye ederim. Filmde yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Filmde Samuel L. Jackson’ın da payı olduğunu bildirmek isterim.



Herkese bol animeli günler.

by _HEX

18
Anime Tanıtım / Devil May Cry (DMC) Tanıtım
« : 08 Temmuz 2011, 14:39:16 »
DEVİL MAY CRY

-http://lh6.ggpht.com/_kSV5F2GTDvc/S2kMDjX2ZpI/AAAAAAAAANw/32xu1rBCh7Y/devil-may-cry-anime.jpg

Dante adlı, iblis avcısının başından geçenlerin anlatıldığı, aksiyon oranı sıkmayan karakter tasarımları güzel Capcom firmasının Devil May Cry adlı PlayStation 2 oyunundan uyarlanan 12 bölümlük kısa ve öz bir animedir. Genellikle oyunların hayranları tarafından sevilen bir seri olmakla beraber  12 bölüm olduğu için de kısa bir şeyler izlemek isteyenlere iyi bir alternatif olarak gösterilebilir. Özellikle kırmızı ceketli bir suikastçinin çift silah kullanarak insan dışı varlıkları öldürdüğü başka bir seri izlemek isteyenlere tavsiye edilebilir. 

Bölüm Listesi:

01. Devil May Cry
02. Highway Star
03. Not Love 
04. Rolling Thunder                         
05. In Private                         
06. Rock Queen                       
07. Wishes Come True                         
08. Once Upon A Time                 
09. Death Poker                         
10. The Last Promise                   
11. Showtime!                       
12. Stylish!                           

01.İblisler De Ağlar
02.Otoban Yıldızı
03.Aşk Değil
04.Çakan Şimşek
05.Kişisel
06.Rock Kraliçesi
07.Dilekler Gerçek Oluyor
08.Geçmiş Zaman
09.Ölüm Pokeri
10.Son Söz
11.Gösteri Zamanı Olur Ki
12.Şık!


ANA KARAKTERLER

DANTE

-http://www.cheshirecatstudios.com/wi.php?src=reviews/devil-may-cry-anime/dante-strawberry.jpg

Anime ve oyunların ana karakteridir. İblis Sparda ve insan Eva’nın yarı iblis yarı insan çocukları. Babasını iblis güçlerinin bir kısmına sahiptir. Özellikle kılıç kullanma konusunda.
En sevdiği yemekler Jambon, Sarımsak ve Patatesli Karışık Spesiyal ve Çilekli Dondurmadır.
Yaptığı işlerden genellikle ancak bunları alabilecek kadar para kazanabilir
İş yapmadığı zamanlarda ya uyur ya da bilardo masasında boş boş toplara vurur. Bazen de Patty ile iddiaya girerler ama hiç kazanamaz.
İş başında olduğu zamanlarda 2 adet 45 kalibrelik silahı ve kılıcı ile işlerini gayet iyi halleder
Kılıcının adı Rebellion’dur ve doğru ellerde neler yapabileceğini Dante gayet iyi gösterir. Silahlarından biri siyah ve bir diğeri de beyaz renklidir. Kabzaların da annesi ve babasının resimleri vardı. İsimleri ise beyaz olan Ivory siyah olan ise Ebony (piyano tuşlarında da aynı isimleme kullanılır).


LADY

-http://1.bp.blogspot.com/_W9P7q0qPA8U/THn96bMwt1I/AAAAAAAAA34/PZE5lmA4Y68/s1600/miss-lady-devil-may-cry.jpg

Danta genelde onun getirdiği işlerle ilgilenmek istemez ama Lady’e olan borçlarından dolayı dante istemese de onun getirdiği işleri almak zorunda kalır. Bilardo da danteyi yenen bir başka bayandır. Danteye birçok ş yaptırıp para ödemediği gibi kendisi için aldığı kıyafetlerin faturalarını da Devil May Cry’a gönderir. Ana silah olarak büyük bir bazuka kullanır.


PATTY LOWELL

-http://2.bp.blogspot.com/_Uij-eXEm60I/TMeRwUUnXdI/AAAAAAAAAHM/B1sz-0vtVMo/s1600/patty-rowell-1.jpg

İlk bölümde miras davası yüzünden ortaya çıkmıştır ve bütün seri boyunca da  Devil May Cry'da Dante ile beraber yaşamaya başlar. Dante’yle genelde iyi anlaşamazlar. Devil May Cry’ın dağınık olmasını ise hiç sevmez. 10 yaşlarında olmasına rağmen seri içinde önemli rol oynar.


MORRİSON

-http://images.wikia.com/devilmaycry/images/b/b3/Devil0106.jpg

Dante'ye iblis yakalama işlerini getiren kişidir. Dante nedense bu işlerden tek kazancı günlük pizalarını ve çilekli dondurmalarını alabilmesidir. Geri kalan kısım şehre verdiği zararlar ve diğer borçları için kullanılır. En azından Dante öyle zanneder.


TRISH

-http://www.pureanimegallery.com/d/3428-1/trish-casual.jpg

İblis avcısıdır. Dante gibi çift silah kullanır ve şimşek gibi bir yeteneği vardır. Anime’nin ortalarında Lady’e karşı dövüşürken ortaya çıkar. Sonraları Lady ile işbirliği yaparlar.


Bütün yazılar ve resimler kendi derlememdir.Alıntı yapılmamıştır.



by _HEX

19
Anime Tanıtım / F.M.A Brotherhood Tanıtım
« : 07 Temmuz 2011, 17:18:43 »

FULL METAL ALCHEMİST BROTHERHOOD

-http://2.bp.blogspot.com/-GGCnm0g85ms/TecBbRTAAhI/AAAAAAAAA4Q/hCC5oOT7YLs/s1600/FullMetal+Alchemist+Brotherhood+cover.jpg

“İnsan bir şeyleri feda etmeden hiçbir şey elde edemez,
Bir şeyi elde etmek istiyorsan ona eş değerde bir şey sunmalısın,
Bu simyanın eşdeğer değiş-tokuş prensibidir.”

Elric kardeşler Edward ve Alphonse ölen annelerini diriltmek için simyaya başvururlar. Ama insan ruhu ile değiş-tokuş yapılacak eş değerde bir şey bulunmamaktadır. Deney sırasında büyük kardeş Edward bacağını, küçük kardeş Alphonse ise bedenini kaybeder. Edward elindeki son çareyi kullanıp Al’ın ruhunu bir zırha bağlamayı başarır ama bu esnada da kolunu kaybeder. İki kardeş annelerini diriltmenin imkansız olduğu büyük kayıplardan sonra anlar. Automail sayesinde mekanik uzuvlarına kavuşan Ed, kardeşine olanların kendi suçu olduğuna inanır. Al'ın bedenini geri almak ve simyayı daha da iyi öğrenmek için Elric kardeşler evlerini yakıp bir yolcuğa çıkarlar.


2003 yılındaki serinin orijinal mangaya daha sadık bir hikâye takip edecek olan bir yeniden yapımdır.

Serinin ana karakterleri Elric kardeşler:

Edward Elric

-http://www.itusozluk.com/img.php/4399e18f0124ccdf46b1a5141f0f694a24382/edward+elric

Alphonse Elric

-http://fc01.deviantart.net/fs12/i/2008/033/a/6/Al_Elric_by_VashTastic.jpg

Alıntıdır.

20
Manga Tanıtım / Slam Dunk
« : 05 Temmuz 2011, 15:12:53 »
Slam Dunk

-http://mrmomo.com/wp-content/uploads/2009/05/slam_dunk2.jpg

Tür: Dram, Hayattan Kesitler, Komedi, Shounen, Spor

Yayınlanan Dergi: Weekly Shonen Jump

Yayın Türü: Haftalık

Bölüm: 276 bölüm/31 cilt

Yazan: Takehiko Inoue

Çizen: Takehiko Inoue

Konu: Hanamichi Sakuragi, sürekli kavga eden, sürekli aşık olan ve de sürekli ret edilen, liseli bıçkın bir delikanlıdır. En son aşık olduğu Haruko Akagi, tarafından da ret edilir. Ama Haruko, Hanamichi’yi neden ret ettiğinin açıklamasını da yapar. Basketbol klübünden biriyle çıkmak istemektedir. Sevdiği kızın kalbini kazanmak ve onunla çıkmak için, o zamana kadar amatör olarak yaptığı dövüş sporlarından başka sporla ilgilenmemiş Hanamichi, basketbol klübüne katılmaya karar verir.

ANA KARAKTERLER

SAKURAGİ HANAMİCHİ

-http://fsb.zedge.net/content/7/6/1/2/1-4521326-7612-t.jpg

Forma No: 10
Pozisyon: Power Forward
Boy: 1.88'den 189,2 ulaşır
Kilosu: 83 kg
Sınıfı:1
Ayakkabı: Air Jordan
Takma Adı: Kendinden Dahi diye bahseder, Kırmızı Maymun, Ribaunt Kralı

Kolay heyecanlanan, faul problemi olan, çok iyi sıçrayabilen, takımın 1 numaralı ribaunt alıcısıdır. Amacı Rukawa'yı yenerek Haruko’nun gönlünü kazanmaktır.


RUKAWA KAEDE

-http://nb.languor.org/images/sh_rukawa.jpg

Forma No: 11
Pozisyon: Small Forward
Boy: 187 cm
Kilo: 75 kg
Sınıfı: 1
Ayakkabı: Air Jordan
Takma Adı: Süper Çaylak, Tilki Suratlı, Cool

Basketboldan hariç hiçbir şeyle ilgilenmeyen fakat büyük bir hayran kitlesine sahip uykuyu çok seven takımın yıldızıdır. Amacı Japonya’nın en iyisi olup (en büyük rakibi Sendoh’tur) Amerika’ya gitmektir.


TAKENORİ AKAGİ

-http://student.nu.ac.th/basketball/24.bmp

Forma No: 4
Pozisyon: Center - Kaptan
Boy: 197 cm
Kilo: 90 kg
Sınıfı: 3
Ayakkabı: Converse
Takma Adı: Gorilla, Goril

İyi bir liderlik yeteneğine sahip olan Gorilla smacıyla ünlü olup Haruko’nun abisidir. Amacı önce  Kanagawa liselerarası şampiyonada ilk ikiye girip daha sonrada Japonya liselerarası şampiyonluğu kazanmaktır.


MYAGİ RYOTA

-http://www.anime-planet.com/images/characters/ryota_miyagi_3765.jpg

Forma No: 7
Pozisyon: Point Guard
Boy: 168 cm
Kilo: 58 kg
Sınıfı: 2
Ayakkabı: Converse
Takma Adı: Cüce, Ryouchin

Kısa boylu olmasının dezavantajını avantaja dönüştüren çok hızlı bir oyuncudur. Bir kavgaya karışıp hastanelik olup takımı bırakmak zorunda kalmıştır. Amacı Ayako'yu etkiyebilmektir.


MİTSUİ HİSASHİ

-http://nb.languor.org/images/sh_mitsui.jpg

Forma No: 14
Pozisyon: Shooting Guard
Boy: 184 cm
Kilo: 74 kg
Sınıfı: 3
Ayakkabı: Asics
Takma Adı: Micchy

Mükemmel bir skorer olup 3 sayılarda çok iyidir. Sakatlığı yüzünden iki yıl basketbola ara vermek zorunda kaldığından kondisyonu düşüktür. Ortaokullar arası basketbol turnuvasında tam pes edecekken Anzai koç tarafından yüreklendirilip oyunu kazanıp daha sonra da MVP seçilmiştir. Bu yüzden Anzai koça çok bağlıdır.



Alıntıdır.







21
Manga Tanıtım / Gamaran
« : 05 Temmuz 2011, 15:05:12 »

Gamaran

-http://1.bp.blogspot.com/_wUBjtuoRrio/S52t3ZokmTI/AAAAAAAAAeA/YuXsVXbKl6Y/s400/gamaran_a.jpg

Tür: Aksiyon, Dövüş, Komedi, Shounen, Tarihi

Yayınlanan Dergi: Weekly Shonen Magazine

Yayın Türü: Haftalık

Bölüm: 32+ Bölüm

Yazan: Yousuke Nakamaru

Çizen: Yousuke Nakamaru

Konu: Edo Dönemi’nin ortalarında, güç sahibi olmaktan başka hiçbir şeye inanmayan dövüş ustalarının, sürekli savaş halinde olduğu bir ülke vardır.
Bu ülkenin ismi Unabara’dır, diğer adıyla Şeytan’ın İni…

Unabara Lordu Washitzu Naosata, tahtının varisini seçmek üzeredir. Bu nedenle 31 oğlunu yanına çağırır ve onlara en güçlü dövüş ustalarını bir araya getirip bir turnuvada dövüştürmelerini söyler.Her çocuk bir adet dövüş ustası getirebilecektir ve en güçlü dövüş ustasını bulan, tahtın varisi olacaktır.Lord’un 28. oğlu olan Naoyoshi, uzun uğraşları sonunda, sadece bir efsaneyi takip ederek Ogame Dojo’suna ulaşır.En güçlü dövüş ustasını ararken, karşısında 14 yaşında bir çocuk bulur.Fakat bu çocuk göründüğü gibi kolay lokma değildir.Ogame Tekniği’nde ustalaşmış olan Gama isimli bu çocuk Naoyoshi’nin tam aradığı dövüşçüdür ve veliaht Gama’ya teklifini sunar:”Kendisi Unabara’nın yeni lordu olacak,Gama ise en güçlü dövüş ustası olduğunu ispatlayacaktır.”

Alıntıdır.



22
Manga Tanıtım / Vagabond (Düzenlendi)
« : 26 Mayıs 2011, 16:33:44 »
VAGABOND

-http://ictenchan.files.wordpress.com/2011/06/vagabond-musashi.jpg

Bölüm: 280+

Mangaka: Takehiko Inoue

Güneşin altında yenilmez olmak…

Shinmen Takezo (Miyamoto Musashi), en büyük hayali yenilmez bir kılıç ustası olmaktır. Honiden Matanachi ile çocukluklarından beri çok iyi arkadaşlardır. Büyüdüklerinde kendilerini kanıtlamak için Sekigahara Savaşı’na katılırlar. Savaşın sonunda canlı kalmayı başarırlar. Ama birliktelikleri fazla uzun sürmez. Takezo doğduğu köye geri dönmeye karar verir. Fakat köyündeki insanlar onu hiç de dostça karşılamazlar. Takezo ise kendini yakalamaya gelen herkesi gözünü kırpmadan öldürmeye başlar. İnsanlar ona gözlerinden dolayı “Şeytan” demeye başlarlar. Ormanda saklandığı sırada ise Matanachi’nin nişanlısı Otsu ve rahip Takuan tarafından bitkin bir haldeyken yakalanır. Bir takım olaylardan sonra Takezo Takuan’ın kendisine verdiği Miyamoto Musashi adıyla kılıç ustalığı yolundaki eğitimi için yola çıkar. Bu yoldaki ilk uğrak yeri ise Kyoto’daki Yoshioka Okuludur.

Yolculuğu her aşamada biraz daha dayanılmaz bir hal alsa da asla kılıç yolunu bırakmaz. Hedefine ulaşmak ve güneşin altında yenilmez olmak için her seferinde daha çok çalışır.

Not: Bu manga, Japon tarihindeki en ünlü kılıç ustası olan ve Kensai yani “Kılıç Azizi” olarak anılan Shinmen Musaşi no Kami Fujivara no Genshinn’in (Miyamoto Musashi’nin) hayatını konu almaktadır.

Not 2: Bu manga yoğun miktarda şiddet ve cinsellik öğeleri içermektedir.



ANA KARAKTERLER

Miyamoto Musashi

-http://i55.tinypic.com/70gvvk.jpg

Diğer adıyla Shinmen Takezo. Çocukluğundan beri kılıç yolunda en iyi olmaya çalışır. Babasının (Miyamoto Munisai) kendisine verdiği “eğitim” nedeniyle herkesin korktuğu bir çocuk olarak tanınır. 13 yaşında tahta bir sopayla bir samurayı öldürmüştür. 17 yaşında katıldığı Sekigahara Savaşı’ndan canlı çıkar ve hayatının akışı değişir. Kendisine Miyamoto. Musashi adı verilir ve kılıç ustalığı için seyahate başlar.


Honiden Matanachi

-http://i56.tinypic.com/2dv3cja.jpg

Takezo’nun en iyi arkadaşıdır. Birlikte Sekigahara’ya katılırlar ve ikisi de canlı çıkar. Başlarına gelen bazı olaylardan dolayı yolları ayrılır. Köyündeki nişanlısı Otsu’yu terk edip başka bir kadınla yaşamaya başlar. Fakat hayatı hiç de umduğu gibi gitmez. Giderek bir alkolik olamaya başlar.


Takuan

-http://i56.tinypic.com/xbyd5f.jpg

Miyamoto köyündeki bir rahip. Takoza’ya Musashi adını o vermiştir. Söylediği sözlerle genelde Musashi’nin kafasını karıştırır. Birbirlerinden pek haz etmemiş gibi görünseler aslında birbirlerini iyi anlarlar. Genelde Otsu’ya mukayyet olur.


Otsu

-http://i53.tinypic.com/o5swb4.jpg

Matanachi’nin nişanlısı (eski nişanlısı). Musashi’nin küçüklüğündeki ender arkadaşlarından biridir. Honiden ailesinin gelini olarak görmek istediği kişidir. Ama başına gelenlerden sonra köyünü terk etmiştir.



Mangadan Kareler

(click to show/hide)



Mangaka

Takehiko Inoue dünyada 100 milyonun üzerinde satmış olan Slam Dunk’ın da mangakasıdır. Inoue Vagabond için Japon Kültür Bakanlığı’ndan 2000’in üzerinde ödül almıştır. Aralarında Kodasha En İyi Manga Ödülü’de bulunmaktadır.  Sayısız manga şampiyonluklarının yanında PlayStation oyunu olan One on One için karakter tasarımları da yapmıştır.



Mangadaki Bazı Detaylar (Bu bölüm güncellenecektir)

Miyamoto Munisai

Diğer adıyla Hirata Munisai. Kayıtlara göre Miyamoto Musashi’nin babasıdır. Shinmen efendisine bağlı, jitte silahı konusunda üstat olarak ün yapmış yetenekli bir dövüşçüydü. Aynı zamanda kılıç konusunda da ustaydı. Gençliğinde, shogun olan Aşikaga Yoşiyaki'nin önünde kılıç ustalarından biri olan Yoshioka Kempo ile yaptığı müsabakayı kazanması üzerine, shogun tarafından kendisine "Japonya'nın En İyisi" unvanı verildi.


Takuan Soho

Zen Budizm’in tarikatlarından Rinzai’nin rahiplerinden biridir. 37 yaşında Rinzai tarikatını yönetmek için başrahip olarak atandı. Aralarında Go Mizunu ve Tokogawa Lemitsu’nun da bulunduğu kişiler tarafından tavsiyelerine ihtiyaç duyulan birisi konumundadır. Yagyu Munenori ile birlikte Prangaların dan Kurtulmuş Akıl adı altında kılıç ustalığı ve Zen konularını tartıştıkları yazışmalar, felsefe ve savaş sanatları alanında önemli bir tez konusu haline gelmiştir.


Yoshioka Okulu

Sengoku Dönemi’nde (1482 – 1558)Yoshioka Kempo ünlü bir kılıç ustasıdır ve Yoshioka kılıç dövüş okulunun kurucusudur. Okul Kyoto’daki sekiz büyük dövüş okulundan biridir. 1614 yılında Tokugava İyeyasu'ya karşı Batının Ordusu'nda yer alarak kaybettikleri Osaka Savaşı sırasında kılıç konusunda eğitim vermeyi bırakmışlardır. Ancak 1604 yılında Musaşi düellolara başladığında hala üstündüler. Kempo, Yoshioka stilinde uyarlanmış bir kılıç kullanım stili olan Kyohachi stilinin ustasıdır.


Sekigahara Savaşı (1600)

Sengoku Dönemi’nden kısa bir süre sonra Tokugava İyeyasu’nun Toyotomi Klanı’ndan Japonya’nın kontrolünü tamamen aldığı savaştır. Doğu bölgesindeki daimyoların Tokugava yanında ve batıdakilerin de Toyotomi Klanı’nın yanında yer aldığı savaştır. Savaşın ardından Tokugava’nın hâkimiyeti 250 yıl boyunca devamlılığını sürdürür.


Yagyu Okulu

Yagyu Muneyoshi Sekishusai (1527 – 1606) kılıç eğitim okulu Yagyu-Shinkage’nin kurucusudur. Oğlu Yagyu Munenori Sekigahara Savaşı’nda savaşmış önemli generallerden biridir. Munenori Tokugava Klanı’nın resmi kılıç ustası olarak görevlendirildi. 1632’de Yagyu daimyoların gözetiminden sorumlu ometsuke olarak görev yaptı.


Sasaki Kojiro

Tarihte Miyamoto Musashi’nin efsanevi rakibi olarak geçmiştir. Kojiro’nun Toda Seigen ve ya Kanemaki Jisai’den eğitim alarak kılıç ustalığı stili olan Chujo-ryu konusunda usta olduğuna inanılır. Kojiro’nun en bilinen tekniği, bir kırlangıcın hareketlerinden esinlendiği Tsubame-gaeshi ya da “kırlangıç kesişi” tekniğidir.


Kami’izumi Ise no Kami Hidetsuna (1508 – 1577 (kesin değil))

Shinkage-ryu kılıç dövüş stilini bulan Hidetsuna çok becerikli bir kılıç ustasıydı. Takeda Shingen tarafından askeri stratejist olarak görev verildi. Hidetsuna, en bilindik ustalardan Yagyu Munenori ve Hozoin In’ei de dahil olmak üzere birçok dikkate değer şahsiyete eğitim vermiştir.


Hozoin Mızrak Tekniği

Nara’da bulunan Kofukuji Tapınağı’nda bulunan Hozoin Budist Tapınağı’ndaki Kakuzenbo Hoin In’ei tarafından bulunmuştur. Bu teknikteki amaç rakibi hayvani bir güçle değil de daha çok hıza dayalı saldırılarla alt etmeye dayanan bir tekniktir.


Shishido Baiken

Edo Dönemi samuraylarından biridir. Kılıç dışında kusarigama adı verilen zincir ve oraktan oluşan silahın kullanımı konusunda da ustadır. Miyamoto Musashi ile yaptıkları düelloda hayatını kaybetti. (1607)


Miyamoto Musashi hakkında daha fazla bilgi için
http://www.megaupload.com/?d=6ED3DYYK



by _HEX


Sayfa: 1 2