-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Roronoa_Zoro

Sayfa: 1
1
Diğer Fansub Grupları / Only Webtoon
« : 27 Ocak 2018, 14:42:29 »
-http://1.bp.blogspot.com/-3YD0AJqtGtY/VbuQjUfupAI/AAAAAAAAABI/baTmgL6PWj8/s1600/usefull.jpg
Yavaş ve az sayıda webtoon çeviren çeviri grubu. Şu anlık sadece Useful Good-for-Nothing'i çeviriyoruz. Daha doğrusu grup değil tek kişiyim yanıma adam almayı da düşünmüyorum.Ama kafanız esip de bir veya bir kaç bölümün çevirisinde veya editinde yardım etmek isterseniz kapım açık. Veyahut başka bir webtoon için editör arayan bir grup varsa ortak proje yapabiliriz belki (Webtoon hoşuma giderse). Useful Good-for-Nothing'i Aniourya Fansub'da çeviriyordum ama orası kapanınca ben de kendi halimde takılmak istediğimden böyle bir girişimde bulundum. Ayrıntılı bilgi blogta mevcut.

Only Webtoon Blog: http://onlywebtoon.blogspot.com.tr/

Useful Good-for-Nothing'in bölümlerini indirmek veya okumak için: http://onlywebtoon.blogspot.com.tr/p/useful-good-for-nothing.html

Noblesse S'i okumak için: http://onlywebtoon.blogspot.com/p/noblesse-s.html

Manga-tr Only Webtoon Sayfası: http://www.manga-tr.com/fansub.php?list=Only%20Webtoon

Herkese keyifli okumalar...

2
Çizim Çalışmaları / Çizdiklerimden Bazıları
« : 10 Ekim 2013, 02:57:25 »
(click to show/hide)
İlk ikisini boyayla yaptım baya uğraştırdı o yüzden. İlkini full bakarak çizdim ama 2.sinde değişiklikler yaptım o yüzden kolunu yamuk çizmişim bitirdikten sonra fark ettim bi daha uğraşmak istemediğimden düzeltemedim. 3.sünü bakarak çizdim ama bazı yerlerini hoşuma gitmediğinden değiştirdim. 4.sünü derste hoca 15-20dk sonra geldi o arada telefondan açıp resmi bakarak çizdim başımda kalabalık olduğundan iyi olmamış olabilir. Sonuncusu kendim çizdim saçları gözü filan olmamış sonradan fark ettim.

3
Sizin Siteleriniz / Webtoon TR
« : 07 Mayıs 2013, 06:27:28 »
Blog: http://webtoontr.blogspot.com/
Facebook sayfası: https://www.facebook.com/pages/Webtoon-TR/497088870350514
Twitter: https://twitter.com/WebtoonTr

İçerik:
Facebook sayfasında:
 -Çevrilmeye yeni başlıyan webtoonların duyurusu (çeviren grubun ismi ve sitesiyle birlikte)
 -Webtoon hakkında faydalı bilgiler
-Multimedya (webtoonların orjinalinde arka planında çalan müzikten tutunda webtoon cosplaylerine, webtoonlardan karelere, korece müziklere kadar birçok farklı şey)

Blogda:
 -Webtoon çeviren grubların webtoonlarıyla birlikte listesi (dolayısıyla türkçesi olan bütün webtoonların listesi oluyor bu liste.)
-Webtoon nedir, nasıl çizilir? (Ayrıntılı tanıtım ve bilgilendirme)
 -Webtoon tanıtımları -
Webtoon yazar ve çizerlerinin tanıtımları -
Webtoonların resim ve videoları (yeni)

Twitterda:
 -yeni açtım o yüzden bişey yok zaten fazla bişeyde yazmıycam twitterda yeni çevrilmeye başlamış webtoonları ve bloga eklediğim yeni yazıları duyurmayı düşünüyorum


NOT: Blogun temasını filan yeni değiştirdim bakıp tasarımının nasıl olduğunu veya nasıl daha güzel olabileceğini söylerseniz hayır duamı almış olursunuz :D
 
Şimdilik tek başıma götürüyorum işi ama yardım etmek isteyen olursa http://webtoontr.blogspot.com/p/hakkmzda.html buradan gerekli bilgilere ulaşabilir.


Kurulma Öyküsü:
İlk webtoonlarımı okuduğum zamanlar çizim olarak (aslında buna çizim demek yanlış çoğu webtoonun çizimi mangalarda kötü olmasına rağmen renkli ne renklerin can alıcı olmasından güzel görünüyor bence) çok etkilenmiştim ama okuyacak manga araştırırken çok az webtoon gözüme takılıyordu çünkü türkçeye çevrilmiş webtoonların sayısı bir elin parmaklarını anca geçiyordu çevirilenlerin yarısının çevirisinin durmuş olmasıda cabası. Ama son 1, 2 yılda çeviri grupları çevrilmemiş kaliteli manga kıtlığından olsa gerek webtoonlara projelerinde önemli bir yer verdi. Sonuç olarak ilk başladığım zaman 100 bölüm bile olmuyan türkçe webtoon sayısı şu anda 1000'i bölümü geçti. Piyasada webtoonların çoğalmasıyla birlikte haliyle mangalara ayırdığım zamanın yarısından çoğu webtoon okumakla geçer oldu hatta öyle zamanlarım olduki haftalarca ne manga okudum ne anime izledim sadece webtoon okudum webtoonlar bitti bu kez ingilizceden çevirdim webtoonlarla ilgili araştırmalar yaptım (genellikle nasıl çizilir). Ve fark ettimki dünya webtoonlarla çalkalanırken türkiyede çok az bir kişi kendi tabirleriyle "renkli manhwa" okuyor. Zaten ülkemizde "manhwalar kötüdür manga varken manhwa'mı okunur" zihniyetli kişilerde mevcut. Zaten gördüğüm kadarıyla kimsede benim kadar araştırma yapmamış webtoonlarla ilgili. Yani kısaca birinin çıkıp webtoonlar hakkında webtoon okuyanları veya okuma potansiyeli olanları bilgilendirmesi lazım diye düşünerek kendimi feda ettim. İlk başta facebook grubunu kurdum. Tabi benimde kafam karışıktı ne paylaşsam ne paylaşsam derken hergün webtoon çeviren çeviri gruplarının sitelerini dolaşıyorum yeni bölümler acaba çıkmışmı çıkmamışmı? bari bunu sadece kendim için yapmıyım herkes için yapıyım dedim ve ilk başta sadece yeni çıkan bölümleri ve çeviren grubun sitesini yazarak paylaşıma başladım. Sonra blogu açtım filan derkene bu halini aldı.

4
Fan Fiction / Gözlüklü Samuray (One Piece Fanfiction)
« : 12 Ağustos 2011, 02:31:18 »
Ön Söz:
Öylesine yazdığım bir hikaye. Roronoa Zoro Tayfa kaptanı olsa ve yeşil kafalı değilde uzun siyah saçlı ve gözlüklü olsa (Samurai Champloo'daki Jin gibi) diye düşündüm ve böyle birşey yazmaya karar verdim. Hikaye One Piece evreninde farklı karakterlerle gerçekleşicek anlayacanız. Önemli bilgi:One Piece izlemesenizde okuyabilrisiniz (Sadece evrenler aynı sonuçta)

Başlangış: Susuz Ada
(click to show/hide)

1.Bölüm: Denizciler Adaya Ayak Basar
(click to show/hide)

2.Bölüm: 60 Kişiye Karşı Tek
(click to show/hide)

3.Bölüm:
(click to show/hide)

Devamı gelecek

Yorumlarınızı bekliyorum. Fazla yazmışlığım yok ona göre yorum yapın.

5
Manga Download / Gantz ilk 5 cilt ve 279-280-281
« : 06 Ağustos 2011, 01:55:26 »
-http://1.bp.blogspot.com/-S-HDDbVhu6k/Tatgj2avlqI/AAAAAAAAAMA/Y-udVBMjKmw/s1600/gantz+-+001.jpg

Tür: Aksiyon, Drama, Bilim Kurgu
Demografi: Seinen
Yıl: 2000
Mangaka: Oku Hiyoya
Yayın Aralığı: 2 Haftada bir
Çeviri: 339/443 (Mnaki)

Tanıtım:
Bencil bir lise öğrencisi olan Kei Kuruno, bir gün metro istasyonunda ilkokul arkadaşı Kato'yu görür. O sırada sarhoşun biri rayların üzerine düşer. Hiç kimse kurtarmak için hamle yapmazken Kato rayların üzerine atlar. Ama tek başına adamı taşıyamaz. Etrafa yardım edecek birine bakarken Kei'yi görür ve ona seslenir. Bizim bencil Kei istem dışı olarak yardıma iner. Neden yardım etme gereksinimi duyduğunu oda bilmemektedir. Sonunda alkolik adamı kurtarırlar ama metro tarafından parçalara aryılırlar. Ama ölmezler Tokyo'da bir apartaman dairesinin içinde kendilerini sapa sağlam bulurlar.
Bulundukları odada siyah bir küreden başka bir şey yoktur. Sonrada ölenlere bir şans sunulup bu odada toplanarak bir ava çıkmaya zorlandıkları öğrenilir. Bu av uzaylı avıdır. 100 Puan toplayan serbest kalacaktır.

İlk 5 cilt (1-58)
http://www.fileserve.com/file/AsKpKUq

279-280-281
http://www.fileserve.com/file/nnj2Jfg

Tanıtım ve Upload bana ait elimde Mnaki'nin çevirdiği bölümlerde var istenilirse onlarıda upload edebilirim.

6
Shoujo Manga Tanıtım / l-dk
« : 26 Temmuz 2011, 00:12:13 »


Kategori:
Manga
Tür: Shoujo, Dram, Romantik, Komedi, Smut (az derecede)
Cilt Sayısı: 6+
Bölüm Sayısı: 25+
Mangaka: Watanabe Ayu
Yayımlanma Tarihi: Mart 2009 - ?
Dergi: Bessatsu Friend
Çeviri Durumu: Sadece ilk bölüm (Atori çeviri)

Konu
Shuusei Kugayama okulunun en popüler erkeğidir ve aldığı tüm çıkma tekliflerini de reddetmektedir. Reddettiklerinden biri ise Aoi Nishimori’nin en yakın arkadaşı Moe’dir. Bu durumdan dolayı Aoi Shuusei’den kısmen de olsa nefret etmektedir. Aynı gün, Shuusei yalnız yaşayan Aoi’nin yan dairesine taşınır. Zamanla Aoi, Shuusei’nin o kadar da kötü biri olmadığını anlayacaktır.

Kişisel Not: Tanıtım tamamen bana değil sadece biraz oynama yaptım tanıtımda. Sadece ilk bölümü şimdilik Türkçe'ye çevrilmiş çok güzel bir soujo herkese öneririm.

~15.08.2014
Düzenleme & Güncelleme, Kizoku

7
Manga Genel / Manhua (Çinlilerin çizdikleri manga)
« : 24 Temmuz 2011, 13:04:48 »
Türkiye'de pek bilinmesede Çin (özellikle Hong Kong), Tayvan ve Singapur'lular tarafından çizilen çizim tekniği mangaya benzeyen çizgiromanlardır.

Türkiye'de bilinen (Çevirisi olan) manhua'lar:
1/2 Price (skyhigh)
-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/af/Half_Prince_v1.jpg/250px-Half_Prince_v1.jpg
The One (trinityraven)
-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e3/Theone_v1.jpg
Digimon Adventure/ Adventure 02/ Tamers
-http://images.wikia.com/digimon/images/e/eb/Digimon_Adventure_02_%28Yuen_Wong_Yu%29_Volume_2.jpg

Resimler:
1905 yılında çıkarılmış Journal of Current Pictorial adlı manhuadan bir sayfa
-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b0/Journalcurrentpictorial.jpg
Samao'dan (1935) bir resim
-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/66/Sanmaonewspaper1948.jpg
Fung Wan (1989-? ? ? )
-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/6/6f/Wind_Cloud.jpg/250px-Wind_Cloud.jpg
Cyber Weapon Z(1993)
-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f6/Cyber_Weapon_Z.png
Singapurlu'ların çizdiği bir manhua
-http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/1c/Celestialzone-en_v1.gif
C.A.T (Çok güzel bir manhua gibi duruyor ama her bölüm 3 sayfa)
-http://img.tenmanga.com/files/img/logo/20091016/200910161238503109.jpg


İngilizce Kaynaklar:
Wikipedia
Manhua List

*Şimdi diyeceksiniz ben Çinli'ler çizdiğinden Çin Halk Cumhuriyeti'indekiler çiziyo sanıyodum ama bu yanlış. Mantıklıca düşünülürse Manhwa ve Manhua Mangayı taklit ediyor gibi nedeni Japonya ve Japon kültürü diğer uzak doğu ülkelerine batı ülkelerinden ve batı kültüründen daha yakın olaması bu yüzden Manhua Çinlilerin kültürel olarak japonyadan kısmen etkilenmesinib ürünüdür. Ama Çin Halk Cumhuriyeti ve Kore Demogratik Halk Cumhuriyeti Siyasi sebeplerden kendilerini dış dünyadan soyutlamıştır ve Japonya'yla etkileşimi yarım yüzyıldır olmamıştır. Günümüz Manhua'ları Tayvan ve Çin'in parçası zannedilen aslında bir devlet olan eski ingiliz sömürgesi Hong Kong'ta çizilmiştir. Singapur'a değinecek olursak Singapur bir ticaret şehri ve yüz yıllar önce göç etmiş bir sürü Çinli var orada.

NOT 1:Gördüğünüz üzere fazla yok zaten dünyadada manhwa kadar popüler değil manhualar.
NOT 2:Elimdeki kısıtlı kaynaklarla Türkiye'de manhua hakkında yazı yazdım oda bu kadar uzunlukta oldu eğer bilgi filan edinirsem manhua hakkında yazarım buraya.

8
Tanışma / Merhaba
« : 30 Haziran 2011, 13:31:28 »
Adım: Abdurrahman

Yaşım: 19

Nereden: Çorum

Takip Ettiğim Animeler: One Piece

Takip Ettiğim Mangalar: Gantz, Sun Ken Rock, Berserk, Claymore, Gamaran, Fairy Tail ........

Kendim Hakkında: Mangayla daha çok ilgileniyorum görüldüğü üzere. Anime izlemeye başladığım sene ygsydi lysydi kotaydı onlarla uğraşmaktan izliyemedim. Bu senede okuduğum şehirde bilgisayarsız kaldım. O yüzden 2 sene oldu izlemeye başlıyalı ama fazla izliyemedim.

Sayfa: 1