-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Kizoku

Sayfa: 1 2 3 4
46
Shoujo-Ai & Yuri / Shoujo-ai/Yuri Nedir?
« : 24 Temmuz 2014, 14:35:12 »
-http://i60.tinypic.com/ic43yg.jpg

Maddelerle, Shoujo-ai ve Yuri Anime/Manga Nedir?

- Kelime anlamından gidecek olursak; Shoujo "kız", Ai ise "aşk" anlamına gelir. Yani anlayacağınız üzere kızlar arası aşk, ilişki anlamına gelmekte.

- İnternet ortamında bu türün popüler kullanımı Yuri'dir. İki kelime de aynı şeyi ifade etse de aralarında ufak bir farklılık vardır. Shoujo-ai aşkı temel alırken, Yuri'de bu daha ileri seviyelerde işlenir, yani cinsellik ve çıplaklık da içerebilir. Bu özellikleri olsa dahi bu tür Hentai değildir, önemli olan cinsellik değil aşktır.

- Genel olarak 13 ve üzeri yaştaki izleyici/okuyucu kitlesini hedef alır.

- Pek tercih edilmeyen bir türdür çünkü dediğimiz gibi eşcinsel ilişkisi konu alınıyor. Bunun nedeni toplumlarda onaylanmayan, onaylanmış olsa dahi çekimser yaklaşılınan bir konu olması. Fakat buna karşın özellikle bu serileri seven ve takip eden bir kitle elbette bulunmaktadır.



47
Shoujo Anime / Shoujo Anime/Manga Nedir?
« : 24 Temmuz 2014, 13:47:32 »
-http://data3.whicdn.com/images/155316472/large.gif

Öncelikle Shoujo (少女) veya Shōjo (Şooco); "küçük kız", "genç kız" anlamına gelen Japonca bir kelimedir. Animenin/manganın hitap ettiği izleyici/okuyucu kitlesini belirtmek için kullanılır. Hedef kitlesi 10-18 yaş grubu kızlar olan Shoujo'yu, Shounen'in hedef kitlesi kız olanı gibi de düşünebiliriz. Hedef kızlar olmasına karşın erkek takipçileri de şuanda az değildir (kızların shounenle ilgilendiği gibi).

Belli başlı özelliklerine gelecek olursak;

- Kavga-dövüşten çok duygular vurgulanır.

- Gerçekçi, sıralı anlatım az kullanılır, izlenimciliğe ve kurguya daha çok yer verilir.

- Giysilerin ayrıntılarına hatırı sayılır bir önem verilir.

- Erkeklerin genel olarak hepsi yakışıklı ve dikkat çekici olur (eh kızlar için sonuçta xP).

- Kız karakterlerin gözleri diğer türlere göre daha büyük çizilmiştir ve karakterler bir tık daha sevimli ve sempatik görünürler.


Shoujo Anime/Manga'ya Yanlış Yaklaşımlar

Shoujo Anime/Manga denince ilk akla "aşk hikayeleri" gelir ve başka konuların işlenmediği düşünülür. Evet, aşk öyküleri bayağı yaygındır fakat bunlar düşsel, bilim-kurgu, gerilim ve korku türlerini içeren geniş Shoujo-Manga geleneğinin yalnızca bir parçasıdır. Hatta bazı Shoujo Anime/Manga'lar romantik veya duygusal ögeler içermez ve hatta bazıları erkek takipçileri amaçlayan diğer yapıtlar (Shounen türü gibi) kadar açık ve temel içgüdülere yönelik olabilir. Ayrıca korku mangası pazarında Shoujo-Mangalar egemendir.


Popüler Shoujo dergileri,

15 Günlük

- Margaret
- Hana to Yume
- Sho-Comi

Aylık

- Ribon
- Betsuma
- Betsu Fure
- LaLa olarak listeleyebiliriz.



Sayfa: 1 2 3 4