Anitr Fansub - Anime ve Manga

Naruto => Naruto Anime => Naruto Tartışma => Konuyu başlatan: Sennin-sama - 12 Nisan 2011, 00:32:52

Başlık: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: Sennin-sama - 12 Nisan 2011, 00:32:52
Başlığı görür görmez hemen oylamayın.Orochimaru'nun en güçlü halini biliyorsunuz.Konohaya saldırdığındaki hali.İşte o halinde Sasuke den güçlümüdür size?Sasuke de şu anki mangekyo hali olarak ele alıp öyle seçin.

O R O C H I M A R U ' NUN TEKNİKLERİ
Body Flame Technique
Body Shedding
Casualty Puppet (Anime only)
Earth Release Shadow Clone (Anime only)
Eight Branches Technique
Five Elements Seal
Gathering of the Snakes
Genjutsu Binding (Anime only)
Hidden Shadow Snake Hands
Hideout Destruction Trap (Anime only)
Leech All Creation: Attack Prevention Technique
Living Corpse Reincarnation
Many Hidden Shadow Snake Hands
Myriad Snake Net Formation
Orochimaru's Juinjutsu
Shadow Clone Technique (Manga only)
Slithering Snake Mode
Snake Authority Spell
Soft Physique Modification
Summoning Technique (Snakes)
Summoning: Impure World Resurrection
Summoning: Rashōmon
Summoning: Triple Rashōmon
Sword of Kusanagi: Long Sword of the Heavens
Temporary Paralysis Technique
Twin Snakes Mutual Death Technique
Vanishing Facial Copy Technique
Wind Release: Great Breakthrough


Sasuke nin Teknikleri
Jutsu
Amaterasu
Amaterasu Shield
Blaze Release: Kagutsuchi
Body Flame Technique
Body Shedding
Chidori
Chidori Current
Chidori Senbon
Chidori Sharp Spear
Cursed Seal of Heaven
Demonic Illusion: Shackling Stakes
Fire Release: Dragon Fire Technique
Fire Release: Great Dragon Fire Technique
Fire Release: Great Fireball Technique
Fire Release: Phoenix Sage Fire Technique
Hidden Shadow Snake Hands
Kirin
Lion Combo
Manipulated Shuriken Technique
Manipulating Windmill Triple Blades
Pachinko Technique (Anime only)
Peregrine Falcon Drop (Anime only)
Shadow Shuriken Technique
Shadow of the Dancing Leaf
Snake Authority Spell
Strong Fist
Summoning Technique (Hawks, Snakes)
Summoning: Lightning Blade Creation
Susanoo
Sword of Kusanagi: Chidori Katana
Tsukuyomi


Tabiki Orochimaru bana göre.Hem tecrübe hem yetenek hemde ölümsüz olması.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: SineBirYan - 12 Nisan 2011, 01:24:43
Zaten Sasuke vs Orochimaru oldu.

Sasuke'de ne Amaterasu ne Kirin ne de MS varken Orochimaru'yu yenmişti.

Orochimaru sadece köyüne her şeye ihanet eden, hayatını sadece gizli ve yasak jutsuları aramak için uğraşan yaşlı bir aptal.

Onu da geçtim. Yukarıda Sasuke'nin jutsularını sıralamışsın. Keşke baksaymışsın. Bir kaç tanesi Orochimaru'yu ele geçirdiği için aldığı Beyaz Yılan teknikleri.


Bu konuyu silmemek için bana bir neden ver.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: DarkMP - 12 Nisan 2011, 01:30:33
Sasukede sadece sharinganın olması yetiyor zaten, oroc o kadar yıl uğraştı sharingana karşı koyamadı
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: uzumakijutaro - 12 Nisan 2011, 14:14:34
1. si Sasuke vs Orochimaru dövüşünde yane ilk dövüşte Orochimaru zayıf bir haldeydi o dövüşe bakıp değerlendirmeyin. Buna rağmen bende Sasuke derim. Çünkü Mangekyoo gücü çok farklı. 1. si tsukuyomi 2.si amaterasu zaten bu 2 teknik orochimaru gibi biri için yeter ama üstüne üstlük bir de susano'o var. Zaten susano'o sonsuz savunma demek. Kullanıcıya zarar gelmediği sürece sonlanmaz(İtachi öldüğünde kaybolmuştu hatırlatırım) ee buda demek oluyorki Orochimaru susano'o yu aşıpta Sasuke'ye zarar veremez. Yazdığın halleriyle yaptığım değerlendirme bu şekilde. Kısacası Sasuke kazanır.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: Kasumikage - 12 Nisan 2011, 14:37:11
Şey var ama.Orochimaru animede gösterildiğinden çok daha güçlü bir karakter.İlk olarak oldukça fazla çakrası var..birde Susano'o saldırısı normalde onu öldüremezdi.Hatırlarsanız saldırı onu öldüremeyeceği için kaçma ihtiyacında bile bulunmamıştı ancak İtachi'de özel bir kılıç olduğu için bunu mühürlemişti.Sasuke'dede o kılıç olmadığı için..ve başkalarınında dediği gibi tecrübe eksiği olduğu için Orochimaru alabilir diye düşünüyorum.Ancak Sasuke tarafında EMS olmasıda durumu eşitliyor gibi..Genede içimde kalmasından iyidir Orochimaru dedim ben u.u
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: SineBirYan - 12 Nisan 2011, 14:48:17
Arkadaşlar. Canlarım benim  ;D

Sasuke vs İtachi'den sonra Sasuke 100 tane yeni özellik kazandı. Orochimaru zayıflamıştı çünkü yeni bir vücuda ihtiyacı vardı. Onun alacağı vücut onun gücünü arttırıyor ve onun gücünü belirliyordu. Muhtelemen Orochimaru'nun kendisinde çakra yoktu. Bir önceki vücudunda çakra vardı çok ve onu bu yüzden seçmişti. Çünkü yasak teknik olan yeniden doğma olayı. Yani ağzından kendini çıkartma olayını çok fazla yapmıştı.

Sasuke vs İtachi'den sonra Sasuke'ye Amaterasu geldi. Susano'o geldi.

Eğer Orochimaru başka adam gibi bir vücut alsaydı adam gibi yenebilirdi Sasuke'yi. Zaten Sasuke'nin de Orochimaru'ya saldırmasının nedeni buydu. Ki sadece en zayıf halinde bile biraz zorlandı.

Orochimaru'nun Beyaz Yılan olayı tamamen genetik bir şey. Kekkei Genkai demiyorum ama resmen kendisi öyle idi. Bunu Jiraiya'nın o Kurbağa Dolu dağda hem sennin olmayı hem de oradan Kuchiyose çağırmayı bilmişti. Aynı kapıya denk gelebilir. Orochimaru'nun aslında en başından beri Sasuke'yi güçlendirdiği ve adamın bildiği yasak ve gizli jutsuların sayısız olduğu da tartışılamaz bir şey.

Kısacası dediğim gibi sonda o zayıf vücudu olmasaydı bildiği diğer gizli ve yasak jutsuları rahatça yapardı. Yine dediğim gibi "Orochimaru sadece köyüne her şeye ihanet eden, hayatını sadece gizli ve yasak jutsuları aramak için uğraşan yaşlı bir aptal."
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: Kasumikage - 12 Nisan 2011, 14:53:44
Ve o ''Aptal'' manganın şu bölümlerinde bile adından söz ettiren bir dahi.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: uzumakijutaro - 12 Nisan 2011, 15:16:34
Yanlız Orochimaru o deneğimine rağmen. Sadece Tsukuyomi yese bile dövüş biter arkadaşlar ;D Sebebi ise tsukuyomi'den kurtulmanın tek yolu ya Sharingan sahibi olmak ya da jinchuriki olmakdır. Bu databook da geçen bir bilgi. Ayrıca manga ve anime dede gördüklerimiz bunu gösteriyor. Zaten kısa da olsa itachi vs orochimaru var. Orda İtachi normal bir genjutsuyla bile Orochimaru'yu alt ediyor. Gerçi İtachi genjutsu olayında biraz aşmış bir shinobiydi. Genjutsu'yla dövüş alıyordu resmen ama neyse. Sasuke'nin tsukuyomi'side küçümsenmicek kadar güçlü. Hadi tsukuyomiden allem etti kallem etti kurtuldu dielim. Amaterasu? bu teknikden kaçıcak hız orochi de yok. Yakalandımı yer değiştirme yapıp beden yenilese beden yenileme tekniği çok çakra yiyor. Hatırlarsanız naruto vs orochi de kyuubinin gücünü sınamak istedi ama yaptığı en büyük hatalardan biri buydu bence. Çok fazla beden yenilediği için Sasuke'ye yenildi. Son olarak ise Susano gelir. Susano nun saldırılarından kaçmak hiç kolay değil. Gerçi daha anime'de görülmedi ama görülünce anlıycaksınız. Ancak özel bir tekniğiniz(yüksek seviye genjutsu veya uzay zaman) var ise Susano'o ataklarından kaçarsınız. Yane bu 3 teknik Orochimaru'yu aşar bence ama tabi birde Orochimaru tarafından bakarsak Edo Tensei var. Bu teknikle çok güçlü birini çağırırsa Orochi işler değişebilir. Yine de herşeye rağmen Sasuke bu dövüşü alır diyorum. Anime ilerleyince bence sizde nedenini anlıyacaksınız ^^
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: SineBirYan - 12 Nisan 2011, 15:30:21
Genjutsu'dan kurtulmanın yolu sharinganı olmak veya jinchuuriki olmak değil. Tsukuyomi'den kurtulmanın yolu onlara sahip olmaktır.

Tsukuyomi zaten kekkei genkai'li bir genjutsudur. Eğer yeteri kadar çakra ve genjutsu bilgisine sahip olunursa rahatça kaçılabilir. Naruto'nun fillerlarından birinde Jiraiya Naruto'ya genjutsudan nasıl kaçabileceğini açıklıyordu. Naruto'nun çakrası çok olduğu için eğer çakrasını yeteri kadar toplarsa kendi çakra düzenini tekrar yerine getirebileceğine inanıyordu ki öyle de oldu.

Genjutsu rakibin çakrasını hissederek, onu bozan bir jutsudur. Çakralar sadece vücutta dolanan değil her yerde dolanan bir damar sistemidir. Buna dahil olan göz, kulak da vardır. Killer Bee'yi hatırlayarak Jinchuuriki dediğinin farkındayım. Killer Bee istese tek başına da genjutsudan kurtulabilirdi ama bu çok yavaş olurdu. Normalden daha hızlı kurtulması için jinchuurikinin onu uyarması lazımdı. Bu uyarmaya örnek olarak Shikamaru vs Tayyuya'da Shikamaru'nun son anda genjutsudan kurtulması için kendi parmağını kırması olabilir.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: Kasumikage - 12 Nisan 2011, 15:43:31
Benim tekrar hatırlatmak istediğim şey şu.Orochimaru vs İtachi sahnesinde -Sasuke vs İtachi'nin sonu- Orochimaru, Yamata No Jutsu ile Susano'ya kafa tutuyor ve onu yenemeyeceğini söylüyordu ve bu yüzdende atakdan kaçmıyordu.İtachi'nin Susano'o sunda özel bir kılıç olmasa oradada mühürlenmemiş olacaktı.Yani susano'dan direkt darbe alıp ölmeyecek bir adamın Amaterasu ile yanarkende Sasuke'ye değmesi ve onuda yakması muhtemeldir diye düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: uzumakijutaro - 12 Nisan 2011, 15:56:41
Öncelikle Yiğit genjutsu ile verdiğin bilgiler doğru. Ama şunuda hatırlatıyım. İtachi vs Naruto ve Kakashi ye bakarsan orda Chiyo genjutsu'dan kaçma yollarını söylüyor ama Kakashi Tsukuyomi'nin çok farklı olduğunu ve kişinin kendi gücüyle veya etraftan çakra verilmesiyle kurtulamıyacağını söylüyor. Zaten Tsukuyomi öyle bir teknikki etraftan çakra vermenin bir yolu yok. Tsukuyomi dünyasında ne kadar gün geçerse geçsin gerçek dünyada sadece 1 saniyeye eşit oluyor. Buda tam bir çakra manipülasyonu demek. Killer bee orda kendi kaçamazdı. Bijuu'sundan yani zaten içinde olan birşeyden aldığı çakra sayesinde kaçtı. İstersen Narutowiki Tsukuyomi'ye gir bak. İngilizcen iyise anlarsın. Ayrıca manga okumadığın için daha Tsukuyomi'nin gücünü tam görmedin. Dediğim sahneler animeye geldiğinde anlıyacağını umuyorum ^^

Gelelim kasumikage'nin diretmesine ;D O konuda haklısın ordaki saldırı Orochimaru'yu gerçektende hiç etkilemedi. Totsuka kılıcı olmasa kazanan orochi olurdu. Ama Amaterasu ya katılmıyorum. Çünkü yanmak çok farklı birşeydir. Kocaman Hachibi'yi yatıran teknik bir orochimaru'yu yatıramıyacak değil heralde. Ayrıca Sasuke amaterasu'yu söndürebildiği içinde amaterasu tarafından yanmasında bir sorun yok. Eğer üstüne gelirse amaterasu alevlerini söndürür ve olur biter. Ayrıca Sasuke'yi yenebilmek için bence en önemli olay hızdan geçiyor. Aşırı hızlı olmak gerek. bkz. Raikage(ki yendi diyemeyiz) Yinede ben orochimaru'nun daha tsukuyomi'de yatıcağını düşünenlerdenim. ^^
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: Sennin-sama - 12 Nisan 2011, 17:02:33
Zaten Sasuke vs Orochimaru oldu.

Sasuke'de ne Amaterasu ne Kirin ne de MS varken Orochimaru'yu yenmişti.

Orochimaru sadece köyüne her şeye ihanet eden, hayatını sadece gizli ve yasak jutsuları aramak için uğraşan yaşlı bir aptal.

Onu da geçtim. Yukarıda Sasuke'nin jutsularını sıralamışsın. Keşke baksaymışsın. Bir kaç tanesi Orochimaru'yu ele geçirdiği için aldığı Beyaz Yılan teknikleri.


Bu konuyu silmemek için bana bir neden ver.
Orochimaruda salak ya Sasuke ona karşı saldırken hiçbir el mührü yapmıcakdı.1.mesajı iyice okusaydın saçma şeyler yazmazdın.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: UchihaSasuqe - 26 Ağustos 2012, 14:50:20
Sasuke 1 Numara Oroc Kimmiş Sasuke Onunla Dövüşünde En İyi Jutsularını Kullanmadan Yendi Onu...Zaten Sasuke sin Konoha yı Bırakma Sebebi Oroc Nefret Ediyodum Oroctan Tam Kurtuldduk Dedik Bu Sefer Kabuto Çıktı Meydana...
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: tohatlı - 27 Ağustos 2012, 16:37:31
oroc her turlu alırdı, o dovus ise kılıç sayesınde yendıler yoksa adam olumsuz gıbı bırseydı.. dedıgınız gıbı sımdıde kabuto cıktı ( tam bır bas belası)
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: direncefe - 27 Ağustos 2012, 21:08:42
Yanlız Orochimaru o deneğimine rağmen. Sadece Tsukuyomi yese bile dövüş biter arkadaşlar ;D Sebebi ise tsukuyomi'den kurtulmanın tek yolu ya Sharingan sahibi olmak ya da jinchuriki olmakdır. Bu databook da geçen bir bilgi. Ayrıca manga ve anime dede gördüklerimiz bunu gösteriyor. Zaten kısa da olsa itachi vs orochimaru var. Orda İtachi normal bir genjutsuyla bile Orochimaru'yu alt ediyor. Gerçi İtachi genjutsu olayında biraz aşmış bir shinobiydi. Genjutsu'yla dövüş alıyordu resmen ama neyse. Sasuke'nin tsukuyomi'side küçümsenmicek kadar güçlü. Hadi tsukuyomiden allem etti kallem etti kurtuldu dielim. Amaterasu? bu teknikden kaçıcak hız orochi de yok. Yakalandımı yer değiştirme yapıp beden yenilese beden yenileme tekniği çok çakra yiyor. Hatırlarsanız naruto vs orochi de kyuubinin gücünü sınamak istedi ama yaptığı en büyük hatalardan biri buydu bence. Çok fazla beden yenilediği için Sasuke'ye yenildi. Son olarak ise Susano gelir. Susano nun saldırılarından kaçmak hiç kolay değil. Gerçi daha anime'de görülmedi ama görülünce anlıycaksınız. Ancak özel bir tekniğiniz(yüksek seviye genjutsu veya uzay zaman) var ise Susano'o ataklarından kaçarsınız. Yane bu 3 teknik Orochimaru'yu aşar bence ama tabi birde Orochimaru tarafından bakarsak Edo Tensei var. Bu teknikle çok güçlü birini çağırırsa Orochi işler değişebilir. Yine de herşeye rağmen Sasuke bu dövüşü alır diyorum. Anime ilerleyince bence sizde nedenini anlıyacaksınız ^^

sasuke kime tsukuyomi yaptı? ben hatırlamıyorum birine tsukuyomi yaptığını.
konu eski
şu an sasuke alır.
(click to show/hide)
eskiden ise orochimaru'da sağlam bir beden olsaydı alırdı.orochimaru'yu kimse alamaz piyasada.itachi de alamaz.yeter ki adam gibi bi vücudu olsun.sasuke'nin bedenini bi alsaydı rikidou olacak kişi oydu ama manga öyle ilerlemez :D
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: uzumakijutaro - 27 Ağustos 2012, 22:56:17
Yanlız Orochimaru o deneğimine rağmen. Sadece Tsukuyomi yese bile dövüş biter arkadaşlar ;D Sebebi ise tsukuyomi'den kurtulmanın tek yolu ya Sharingan sahibi olmak ya da jinchuriki olmakdır. Bu databook da geçen bir bilgi. Ayrıca manga ve anime dede gördüklerimiz bunu gösteriyor. Zaten kısa da olsa itachi vs orochimaru var. Orda İtachi normal bir genjutsuyla bile Orochimaru'yu alt ediyor. Gerçi İtachi genjutsu olayında biraz aşmış bir shinobiydi. Genjutsu'yla dövüş alıyordu resmen ama neyse. Sasuke'nin tsukuyomi'side küçümsenmicek kadar güçlü. Hadi tsukuyomiden allem etti kallem etti kurtuldu dielim. Amaterasu? bu teknikden kaçıcak hız orochi de yok. Yakalandımı yer değiştirme yapıp beden yenilese beden yenileme tekniği çok çakra yiyor. Hatırlarsanız naruto vs orochi de kyuubinin gücünü sınamak istedi ama yaptığı en büyük hatalardan biri buydu bence. Çok fazla beden yenilediği için Sasuke'ye yenildi. Son olarak ise Susano gelir. Susano nun saldırılarından kaçmak hiç kolay değil. Gerçi daha anime'de görülmedi ama görülünce anlıycaksınız. Ancak özel bir tekniğiniz(yüksek seviye genjutsu veya uzay zaman) var ise Susano'o ataklarından kaçarsınız. Yane bu 3 teknik Orochimaru'yu aşar bence ama tabi birde Orochimaru tarafından bakarsak Edo Tensei var. Bu teknikle çok güçlü birini çağırırsa Orochi işler değişebilir. Yine de herşeye rağmen Sasuke bu dövüşü alır diyorum. Anime ilerleyince bence sizde nedenini anlıyacaksınız ^^


sasuke kime tsukuyomi yaptı? ben hatırlamıyorum birine tsukuyomi yaptığını.
konu eski
şu an sasuke alır.
(click to show/hide)
eskiden ise orochimaru'da sağlam bir beden olsaydı alırdı.orochimaru'yu kimse alamaz piyasada.itachi de alamaz.yeter ki adam gibi bi vücudu olsun.sasuke'nin bedenini bi alsaydı rikidou olacak kişi oydu ama manga öyle ilerlemez :D


Sasukenin yaptığı tsukuyomi aşşağıdaki linkte mevcut. Sanırım sen bunu başka bir teknik olarak gördün ama bu yaptığı tsukuyomi ^^

(click to show/hide)
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: bdkocan - 27 Ağustos 2012, 23:43:03
Yanlız Orochimaru o deneğimine rağmen. Sadece Tsukuyomi yese bile dövüş biter arkadaşlar ;D Sebebi ise tsukuyomi'den kurtulmanın tek yolu ya Sharingan sahibi olmak ya da jinchuriki olmakdır. Bu databook da geçen bir bilgi. Ayrıca manga ve anime dede gördüklerimiz bunu gösteriyor. Zaten kısa da olsa itachi vs orochimaru var. Orda İtachi normal bir genjutsuyla bile Orochimaru'yu alt ediyor. Gerçi İtachi genjutsu olayında biraz aşmış bir shinobiydi. Genjutsu'yla dövüş alıyordu resmen ama neyse. Sasuke'nin tsukuyomi'side küçümsenmicek kadar güçlü. Hadi tsukuyomiden allem etti kallem etti kurtuldu dielim. Amaterasu? bu teknikden kaçıcak hız orochi de yok. Yakalandımı yer değiştirme yapıp beden yenilese beden yenileme tekniği çok çakra yiyor. Hatırlarsanız naruto vs orochi de kyuubinin gücünü sınamak istedi ama yaptığı en büyük hatalardan biri buydu bence. Çok fazla beden yenilediği için Sasuke'ye yenildi. Son olarak ise Susano gelir. Susano nun saldırılarından kaçmak hiç kolay değil. Gerçi daha anime'de görülmedi ama görülünce anlıycaksınız. Ancak özel bir tekniğiniz(yüksek seviye genjutsu veya uzay zaman) var ise Susano'o ataklarından kaçarsınız. Yane bu 3 teknik Orochimaru'yu aşar bence ama tabi birde Orochimaru tarafından bakarsak Edo Tensei var. Bu teknikle çok güçlü birini çağırırsa Orochi işler değişebilir. Yine de herşeye rağmen Sasuke bu dövüşü alır diyorum. Anime ilerleyince bence sizde nedenini anlıyacaksınız ^^


sasuke kime tsukuyomi yaptı? ben hatırlamıyorum birine tsukuyomi yaptığını.
konu eski
şu an sasuke alır.
(click to show/hide)
eskiden ise orochimaru'da sağlam bir beden olsaydı alırdı.orochimaru'yu kimse alamaz piyasada.itachi de alamaz.yeter ki adam gibi bi vücudu olsun.sasuke'nin bedenini bi alsaydı rikidou olacak kişi oydu ama manga öyle ilerlemez :D


Sasukenin yaptığı tsukuyomi aşşağıdaki linkte mevcut. Sanırım sen bunu başka bir teknik olarak gördün ama bu yaptığı tsukuyomi ^^

(click to show/hide)

Bununla birlikte sanırım Dazou'ya yaptığı da Tsukuyomi olmalı... Bir bu bir de o aklıma gelmişti benim...
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: uzumakijutaro - 27 Ağustos 2012, 23:46:23
Evet ikiside Tsukuyomi ye girer. İtachi kadar ustaca yapamasada sasukenin tsukuyomisidi kişiyi felç ediyor direk. Hatta Tobi bir laf etmişti danzou dövüşünde. "Yarım yamalak bir izanaginin itachinin zamanı kontrol eden tsukuyomisiyle baş edemiyeceği başından belliydi.." diyerekten ^^ Dövüşün sonunda sasukenin yaşamasının sebebi tsukuyomiydi zaten.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: bdkocan - 27 Ağustos 2012, 23:52:01
Evet ikiside Tsukuyomi ye girer. İtachi kadar ustaca yapamasada sasukenin tsukuyomisidi kişiyi felç ediyor direk. Hatta Tobi bir laf etmişti danzou dövüşünde. "Yarım yamalak bir izanaginin itachinin zamanı kontrol eden tsukuyomisiyle baş edemiyeceği başından belliydi.." diyerekten ^^ Dövüşün sonunda sasukenin yaşamasının sebebi tsukuyomiydi zaten.
Ya Sasuke Ya! Ne beklersin ki :) Ama sanırım yanlış hatırlıyorsun öyle bir laf hatırlamıyorum sevgili adaşım :) "Sasuke'nin tekniği İtachi gibi değil fakat..." gibisinden bir laf etmişti sanki...
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: uzumakijutaro - 27 Ağustos 2012, 23:58:41
Evet ikiside Tsukuyomi ye girer. İtachi kadar ustaca yapamasada sasukenin tsukuyomisidi kişiyi felç ediyor direk. Hatta Tobi bir laf etmişti danzou dövüşünde. "Yarım yamalak bir izanaginin itachinin zamanı kontrol eden tsukuyomisiyle baş edemiyeceği başından belliydi.." diyerekten ^^ Dövüşün sonunda sasukenin yaşamasının sebebi tsukuyomiydi zaten.
Ya Sasuke Ya! Ne beklersin ki :) Ama sanırım yanlış hatırlıyorsun öyle bir laf hatırlamıyorum sevgili adaşım :) "Sasuke'nin tekniği İtachi gibi değil fakat..." gibisinden bir laf etmişti sanki...

Kesin olarak öle bir laf etmiyor orası doğru ama yaptığı uzun açıklamadan buna benzer bir sonuç çıkarmıştım kendimce ^^ 480. manga sayısını okursan dediğim açıklamaları okuyabilirsin.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: direncefe - 28 Ağustos 2012, 00:02:29
tsukiyomiden başka birinin verdiği çakra ile uyanamazsın.bu olayı tek gerçekleştiren jiraiya.o da oyunda kurtuluyor :D
bee hachibinin chakrasıyla uyanıyor.sasuke hiç tsukuyomi yapmadı.sadece amaterasu ve tsukuyomi olmadan susanoo açılmaz bilgisi var.bu yüzden tsukuyomisi var diyebiliyoruz.
tobi hiçbir zaman tsukuyomi kelmesi etmedi o vs'de.genjutsu sözü geçti.

(http://www.mangavadisi.net/hemenoku/mangas/Naruto/480/05.jpg)
(http://www.mangavadisi.net/hemenoku/mangas/Naruto/480/07.jpg)
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: bdkocan - 28 Ağustos 2012, 00:09:50
10. sayfaya kadar okudum. Yine sen yanıldın sanırım... İtachi'nin ki gibi değil fakat... tarzında bir anlatım mevcut orada :) Yada belki yazarken sen yanlış yazdın oda olabilir.
Zaten sonuç çıkarmıştım demişsin. Yani...şey... ıııı neyse konuyu fazla dağıtmayalım  :ok:
Bu arada direncefe hachibi ile savaşında özellikle sasuke'nin sağ gözüne dikkat çekiyorlar. Mangekyou Sharingan ortaya çıkıyor ve genjutsu yapılıyor. Tsukuyomi bir genjutsu zaten sadece tekniğin adı... Yani bunu sıradan bir konuda teknik isimlerini değiştirmekten farkı yok sadece bu
1- sharinganla yapılabilmesi
2- diğerlerinden daha güçlü olması nedeniyle ayrılmış...
Ve ayrıca animesinde ve mangasında "Sharinganın sol gözü en güçlü ninjutsuyu saklarken sağ gözü ise en güçlü genjutsuyu saklar" tarzında bir cümle geçmişti. Bunlar amaterasu ve tsukuyomi...
Yani Danzou savaşında olmasa da ki mangada da sağ gözünü gösteriyor, kesinlikle hachibi ile savaşında tsukuyomi kullandı.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: uzumakijutaro - 28 Ağustos 2012, 05:33:27
Öncelikle direncefe arkadaşım http://naruto.wikia.com/wiki/Sasuke_Uchiha (http://naruto.wikia.com/wiki/Sasuke_Uchiha) bak bakalım buradaki tekniklerde ne yazıyor? ^^ Sasuke hachibi ye karşıda danzou ya karşıda tsukuyomi kullanmıştır. Danzou ya karşı kullandığıda itachiyi ortaya çıkarmaktı. Ordada gözlerine bakarsanız Mangekyo açık olduğunu görürsünüz. Seriyi baştan aşşağıya 2-3 defa izlemiş biriyim böyle mevzularda pek hataya düşmem ben ^^

Gelelim bdkocan sana dediğim gibi ben kendi yorumumu o şekilde getirmiştim. Belki zamanında okuduğum çeviride yanlışlık vardı belkide şuan okuduğum çeviride yanlışlık var. Bilemiyorum ama adım gibi eminim buna söylediğime benzer bir cümle geçtiğine. Belkide animede ki çeviriden kaynaklanmıştır kim bilir.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: KontMonte - 28 Ağustos 2012, 05:56:13
Sasuke şu anki haliyle orochimaruyu güçlü formunda gene yenemez diye düşünüyorum ben.Çünkü jiraiya-tsunade beraberken orochiamaru genede yeniyordu.O kadar tekniği araştıran adam herhalde genjutsular üzerine de birer arastırma yapmıstır diye düşünüyorum.Yani kishi bir yerlerden birşeyler çıkarıcaktır sanırsam. :blm:
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: direncefe - 28 Ağustos 2012, 12:01:38
Dostum ben de seriyi bastan sona 3 kere izledim.mangayi da ilk 50 bolum haric okudum
Simdi bazi sorular sorayim.shisuinin mangekyou acikken her yaptigi genjutsu kotoamatsukami mi oluyor?
Madara da raikageye genjutsu yapti.o tsukuyomi mi yani?madarada daha genjutsu yapmadan oncede o narutowikideki tekniklerinde tsukuyomi vardi.susanoo yapan herkesde direk yazilir o.
Mangada tobi vs danzouda surekli basit genjutsu sozleri gecerken sen niye kendi kafana itachi cikartti o tsukuyomiydi diyorsun.o narutowikide sasukenin tsukuyomi kullandigi yaziyormu sayfadinda?kronolojik olarak ilerleyen?
Databookta tsukuyomiden normal birinin kurtulamayacagi yazmiyormuydu?kendin demedinmi bunu?bee nasil uyandi o zaman hachibinin cakra vermesiyle?
Sasuke oraya giderken bir bulut koylusune daha genjutsu yapti.o da mi tsukiyomiydi?
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: DarkMP - 28 Ağustos 2012, 12:32:32
Tsukuyomi, ms kullanılarak yapılan kişiyi kontrol altına alan göz tekniğidir. Ayrıca bir illüzyon tekniğidir.
İllüzyon tekniklerinin genel adı genjutsudur.
Bu yüzden genjutsu mu yoksa tsukuyomi mi diye tartışmak mantıksız. Tsukuyomi bir genjutsudur zaten.
Diğer genjutsulardan farkı göz tekniği olmasıdır.
Sadece İtachi, Madara ve Sasuke kullanmıştır.
İlk yaptığım tanıma göre Tsukuyomi yapılıp yapılmadığını rahatça anlayabilirsin umarım.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: direncefe - 28 Ağustos 2012, 12:48:51
Tsukuyomi, ms kullanılarak yapılan kişiyi kontrol altına alan göz tekniğidir. Ayrıca bir illüzyon tekniğidir.
İllüzyon tekniklerinin genel adı genjutsudur.
Bu yüzden genjutsu mu yoksa tsukuyomi mi diye tartışmak mantıksız. Tsukuyomi bir genjutsudur zaten.
Diğer genjutsulardan farkı göz tekniği olmasıdır.
Sadece İtachi, Madara ve Sasuke kullanmıştır.
İlk yaptığım tanıma göre Tsukuyomi yapılıp yapılmadığını rahatça anlayabilirsin umarım.

naruto takip eden birisi böyle bir yazı yazmaz.genjutsuymuş tartışmak anlamsızmış.kotoamatsukami de tsukuyomi diyorsun yani :D :D :D
tsukuyomi genjutsuyu aldığın kişiye çok kısa bir süreyi uzun bir zaman gibi işletmek,senin dilediğin ortamı yaratabildiğin,dilediğini yapabildiğin özel bir ms tekniği.tamam sasuke'de tsukuyomi var.ama hiç kullandığı geçmedi henüz mangada.ms ile yapılan genjutsu tsukuyomi demek saçmalamaktır
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: DarkMP - 28 Ağustos 2012, 13:18:13
Tsukuyomi, ms kullanılarak yapılan kişiyi kontrol altına alan göz tekniğidir. Ayrıca bir illüzyon tekniğidir.
İllüzyon tekniklerinin genel adı genjutsudur.
Bu yüzden genjutsu mu yoksa tsukuyomi mi diye tartışmak mantıksız. Tsukuyomi bir genjutsudur zaten.
Diğer genjutsulardan farkı göz tekniği olmasıdır.
Sadece İtachi, Madara ve Sasuke kullanmıştır.
İlk yaptığım tanıma göre Tsukuyomi yapılıp yapılmadığını rahatça anlayabilirsin umarım.

naruto takip eden birisi böyle bir yazı yazmaz.genjutsuymuş tartışmak anlamsızmış.kotoamatsukami de tsukuyomi diyorsun yani :D :D :D
tsukuyomi genjutsuyu aldığın kişiye çok kısa bir süreyi uzun bir zaman gibi işletmek,senin dilediğin ortamı yaratabildiğin,dilediğini yapabildiğin özel bir ms tekniği.tamam sasuke'de tsukuyomi var.ama hiç kullandığı geçmedi henüz mangada.ms ile yapılan genjutsu tsukuyomi demek saçmalamaktır
yazdıklarımı takip eden birisi böyle bir yazı yazmaz
tsukuyominin genjutsu olmadığını mı iddia ediyorsun da tartışmanın anlamlı olduğunu düşünüyorsun.
sadece itachi, madara ve sasuke kullandığını söyledim, buna rağmen kotoamatsukamiye Tsukuyomi dediğimi zannetmen senin bir tür genjutsu içerisinde olduğun izlenimini bıraktı bana. :D
son cümlene göre ms ile yapılmayan genjutsu mu tsukuyomi demek istiyorsun?
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: direncefe - 28 Ağustos 2012, 13:32:35
iyi de biz sasuke'nin yaptığının normal genjutsu mu yoksa tsukuyomi olduğunu mu tartışıyoruz.başka bi konuya mı yorum yazdın sen
demek istediğim her mangekyou ile yapılan genjutsu tsukuyomi değildir.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: hdbfresh - 28 Ağustos 2012, 13:35:24
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok ağızlarından tsukuyomi çıkmadan biz tsukuyomi olup olmadığını anlayamayacağız. Şimde naruto 85. bölümü açıp bakın, İtachi gözünü mangekyo haline getirmeden 3 virgül haliyle genjutsu uyguluyor ardından jiraiyanın kurbağa midesinden kaçmak için İtachi ameterasu kullanıp kaçıyorlar ve ardından İtachi Kisameye dinlenmem lazım Önce tsukuyomi ardındanda Ameterasu kullanmak zorunda kaldım diyor. Ozaman tsukuyomi ms tekniğidir lafıda havada kaldı.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: direncefe - 28 Ağustos 2012, 14:02:06
mangada öyle değil o
mangekyou ile yapıyor.ama kishi henüz tasarmını yapmadığından tekniği yaparken yüzü gösterilmiyor
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: hdbfresh - 28 Ağustos 2012, 14:18:07
mangada gözünün ne halde olduğu gorunmüyor ama animede normal sharingan olduğu belli madem öyle gözü göstermemeleri lazım. Manga okumayıp sadece anime takip edenlerda varki bu çelişkiye neden olur. Bildiğim kadarıyla o kısımların türkçe çeviriside yok.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: DarkMP - 28 Ağustos 2012, 14:29:16
@direncefe 
Tabiki her mangekyou ile yapılan genjutsu tsukuyomi değildir. Bende farklı birşey söylemedim.

Normal genjutsu mu diye düşünüyorsun da normal genjutsu diye bir şey yok. Karakterlerin " bu genjutsu" dedikleri yerde aslında bir tür genjutsu tekniği olduğunu anladıkları fakat hangisi olduğunu bilmediklerinden tekniğin ismi yerine genjutsu diyorlar. Yani genjutsu bir teknik değil tekniklerin genel adı, bu yüzden normal genjutsu diye bir şey yok.
Hani şuna benzetebiliriz. Bu izlediğimiz naruto vs vs hepsine anime diyoruz. Ancak her birinin kendi özel adı var. Bu izlediğimiz naruto mu yoksa normal anime mi diye soramıyoruz onun gibi :D Başka bir anime mi diye sorabiliriz, aynı şekilde başka bir genjutsu mu diye sorabilirsin.

@hdbfresh İtachi zaten mangekyou sahibi olduğu için gözünü değiştirmeden kullanabiliyor olabilir.
Mangayı baz almak lazım orjinal hikaye o sonuçta. Bu çelişkide bizim yapabileceğimiz bir şey yok :D
 
Merak edenler için hepsi burada yazıyor, kendi kafamdan uydurmuyorum. :)
http://naruto.wikia.com/wiki/Tsukuyomi (http://naruto.wikia.com/wiki/Tsukuyomi)
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: bdkocan - 28 Ağustos 2012, 15:25:01
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok ağızlarından tsukuyomi çıkmadan biz tsukuyomi olup olmadığını anlayamayacağız. Şimde naruto 85. bölümü açıp bakın, İtachi gözünü mangekyo haline getirmeden 3 virgül haliyle genjutsu uyguluyor ardından jiraiyanın kurbağa midesinden kaçmak için İtachi ameterasu kullanıp kaçıyorlar ve ardından İtachi Kisameye dinlenmem lazım Önce tsukuyomi ardındanda Ameterasu kullanmak zorunda kaldım diyor. Ozaman tsukuyomi ms tekniğidir lafıda havada kaldı.
O bölüme iyi bak tsukuyomiyi sasuke üzerinde kullanıyor...!!! (Tabi yanlış hatırlamıyorsam...) 
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: hdbfresh - 28 Ağustos 2012, 16:02:04
Arkadaşlar tartışmaya gerek yok ağızlarından tsukuyomi çıkmadan biz tsukuyomi olup olmadığını anlayamayacağız. Şimde naruto 85. bölümü açıp bakın, İtachi gözünü mangekyo haline getirmeden 3 virgül haliyle genjutsu uyguluyor ardından jiraiyanın kurbağa midesinden kaçmak için İtachi ameterasu kullanıp kaçıyorlar ve ardından İtachi Kisameye dinlenmem lazım Önce tsukuyomi ardındanda Ameterasu kullanmak zorunda kaldım diyor. Ozaman tsukuyomi ms tekniğidir lafıda havada kaldı.

O bölüme iyi bak tsukuyomiyi sasuke üzerinde kullanıyor...!!! (Tabi yanlış hatırlamıyorsam...) 


Bende onu dedim zaten yorumun hepsini okumadın sanırım. Gözü ms haline geçmeden tsukuyomi yaptığı gösteriliyor bize (mangada gözün şekli şemali belli olmasada animede öyle gösterilmiş).

Bu arada yorumu yazmamdaki amaç tartışma başlatmak değildi. Sadece animede bile olsa çelişkili durumların ortaya çıkabileceği.

Sonuç olarak, Sasuke tsukuyomi kullandı mı kullanmadı mı? Kullanmış olabilir. Belkide normal genjutsu seviyesinde dandikten bir tsukuyomiydi (Artık beceremedi diyelim). İtachi gibi bir tsukuyomi kullandı mı? Tabikide Hayır. (Ne mangada ne animede Sasuke'nin böyle bir tsukuyomi yaptığını göremedik)


@hdbfresh İtachi zaten mangekyou sahibi olduğu için gözünü değiştirmeden kullanabiliyor olabilir.
Mangayı baz almak lazım orjinal hikaye o sonuçta. Bu çelişkide bizim yapabileceğimiz bir şey yok :D
 
Merak edenler için hepsi burada yazıyor, kendi kafamdan uydurmuyorum. :)
[url]http://naruto.wikia.com/wiki/Tsukuyomi[/url] ([url]http://naruto.wikia.com/wiki/Tsukuyomi[/url])


Haklı olabilirsin neden olmasın. Neticede herşey kishiye bağlı o yazıp çiziyor.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: uzumakijutaro - 28 Ağustos 2012, 20:01:50
İlla barışı delirtceksiniz yani değilmi ^^ O zaman manga bilgileriyle konuşmaya başlayalım.

Manga okumayan bakmasın aşşağıdaki spoilera ve gelecek cevaplarda manga ile ilgili bir bilgiyi spoiler içine almayan olursa silerim mesajını söyliyeyim.

(click to show/hide)
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: bdkocan - 28 Ağustos 2012, 20:46:47
Bundan sonraki cevapları farklı bir konu açarak oradan devam ettirmenizi istiyorum. Sasuke bunu yaptı-yapmadı tarzındaki mesajlar eğer başlığa uygun değilse -Orochimaru ile savaşırsa kazanır veyahut kazanamaz tarzında değilse- şahsım tarafımdan kaldırılacaktır.
Sanırım zaten yeterli açıklama önceki mesajda açıkça verilmiş...
Not: Bu uyarıyı yazma sebebim mesajlarımızın artık orochimaru ile sasuke'nin savaşında sasuke'nin kullanabileceği tekniklerin arasında tsukuyomi var mı yok mu tartışmasından çıkıp, kim haklı kim haksız tartışmasına dönmesidir.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: UchihaSasuqe - 31 Ağustos 2012, 08:30:00
Arkadaşlar Bi Konuya Bakın Bide Tartışdığınız Şeye  :? Gereksiz Şeyleri Bukadar Takmayın
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: thencre - 09 Eylül 2012, 20:24:19
Ben naruto shippuden 114. bölümü izledim en son. Sasuke ve orichimarunun karşılaşmasını izlemedim ama 3. Hokage ile Orichimarunun kapışmasını izledim. Gördüğüm kadarıyla Orichimaru öldürülemiyecek kadar güçlü. Vücut değiştirme zamanı güçsüz oluyor o kadar...

Ama yinede izlediğim bölüme kadar en çok etkilendiğim karakter,genç yaşta büyük başarılara sahip olan İtachi....
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: skymanyak - 14 Eylül 2012, 12:34:02
Kesinlikle Sasuke alamaz Orochimaru vs Sasuke olayında zaten Orochimaru zayıf düşmüştü ayrıca adam ölümsüz. :8:Naruto ile  olan savaşında defalarca parçalanmasına rağmen kendini yenilemeyi rahatlıkla başardı.
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: demkir - 15 Eylül 2012, 03:17:45
ah şu şaringan yok mu?işin içine girince tüm dengeleri alt üst ediyor valla
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: DarkAnimer - 10 Ocak 2014, 22:20:49
Tsukuyomi, ms kullanılarak yapılan kişiyi kontrol altına alan göz tekniğidir. Ayrıca bir illüzyon tekniğidir.
İllüzyon tekniklerinin genel adı genjutsudur.
Bu yüzden genjutsu mu yoksa tsukuyomi mi diye tartışmak mantıksız. Tsukuyomi bir genjutsudur zaten.
Diğer genjutsulardan farkı göz tekniği olmasıdır.
Sadece İtachi, Madara ve Sasuke kullanmıştır.
İlk yaptığım tanıma göre Tsukuyomi yapılıp yapılmadığını rahatça anlayabilirsin umarım.
yanlış obitoda var
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: NaNtokaNaru - 10 Ocak 2014, 22:26:22
Tsukuyomi, ms kullanılarak yapılan kişiyi kontrol altına alan göz tekniğidir. Ayrıca bir illüzyon tekniğidir.
İllüzyon tekniklerinin genel adı genjutsudur.
Bu yüzden genjutsu mu yoksa tsukuyomi mi diye tartışmak mantıksız. Tsukuyomi bir genjutsudur zaten.
Diğer genjutsulardan farkı göz tekniği olmasıdır.
Sadece İtachi, Madara ve Sasuke kullanmıştır.
İlk yaptığım tanıma göre Tsukuyomi yapılıp yapılmadığını rahatça anlayabilirsin umarım.
yanlış obitoda var

(click to show/hide)
Başlık: Ynt: Orochimaru vs Sasuke
Gönderen: DarkAnimer - 10 Ocak 2014, 22:40:13
ablıyorum bilgi için sagol :) :D