Japonyadan Haberler.-http://www.anitr.com/anitr_manga.png
  • Japonyadan Haberler. 5 1
Currently:  

Gönderen Konu: Japonyadan Haberler.  (Okunma sayısı 77449 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı CloudT

  • Shindara dou suru?
  • S.Moderatör
  • *
  • İleti: 1778
  • Karma 54
  • Alınan Beğeni: 177
  • Cinsiyet: Bay
  • I LOVE CURRY RAMEN!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #45 : 03 Ağustos 2012, 06:35:07 »
Japon kadınların 6 milyar dolarlık TL aşkı

Ülkelerinde neredeyse sıfır faizle borçlanabilen Japon ev kadınları, yatırımlarında yeniden yüksek faizli Türk tahvillerini tercih etmeye başladı.

Japonyadan Haberler.-http://www.hurriyet.com.tr/_np/2062/17442062.jpg

Ülkelerinde neredeyse sıfır faizle borçlanabilen Japon ev kadınları, yatırımlarında yeniden yüksek faizli Türk tahvillerini tercih etti. Financial Times, 2000’lerde ‘Bayan Watanabe’ olarak anılmaya başlanan kimonolu kadınların, 6 ayda 2 milyar dolarlık Türk Lirası cinsi bono satın aldığını yazdı. Barclays, yılsonunda bu rakamın 6 milyar dolara çıkacağını açıkladı. Brezilya’da faizlerin düşmesi, Türkiye’yi yine Japonya’da popüler yaptı.

Durgunluk korkusuyla faizlerin neredeyse sıfıra indiği Japonya’da yatırımcıların TL tahvillere ilgisi alevlendi. Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Avrupa Bölgesi’ndeki borç krizi nedeniyle yatırımcılar parasını nereye yatıracağı konusunda net bir karar veremezken, Türk Lirası cinsi tahviller yine Japon ev kadınlarının gözdesi oldu. Geçmiş yıllarda Japonya’daki düşük faizlerden borçlanarak yüksek faizli Türk tahvillerine yatırım yapan (carry-trade) yatırımcıların TL cinsi tahvillere ilgisi, hatırı sayılır seviyelere geldi.

Kimonolu Japon ev kadınlarının artan Türkiye iştahı ile 2010’dan sonra 136 milyon dolar düzeyinde olan TL cinsinden bono satışı bu yılın ilk 6 ayında 2 milyar dolara kadar çıktı. Gelişmekte olan ülkeler arasında Bayan Watanabe’nin Türkiye’yi tercih etmesindeki en önemli etken, yüzde 8’e yakın getiri sağlayan faiz ve 2011 başından bugüne kadar TL’nin yen karşısında yüzde 20’den fazla değer kazanmış olması. Barclays, ilk 6 ayın ışığında Japon kadınların Türkiye’ye olan ilgisinin daha da artacağı düşüncesinde. Analistler, 2 milyar dolarlık TL cinsinden bono satışının yıl sonunda 5-6 milyar dolara yükseleceğini öngördü.

Barclays, raporunda Japon yatırımcılar için Türkiye’nin önemli bir hedef olduğunu bildirdi. Japon yatırımcının Türkiye’ye olan ilgisinde yeniden ciddi bir canlanma olduğu belirtilirken, Türk tahvillerinin gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek getiriyi sağladığı ifade edildi. Barclays, döviz tarafındaki dalgalanmanın Merkez Bankası tarafından en iyi şekilde kontrol edildiği kaydedildi. Japon yatırımcının portföy yatırımları 8 milyar dolar düzeyinde. Yatırımcıların yüzde 1.2’lik kısmı gelişmekte olan ülke portföylerini tercih ediyor.

Brezilya’dan kaçan Türkiye’ye geliyor

Türkiye’nin tahvil getirisinde en yakın takipçileri Rusya ve Brezilya oldu. Her iki ülkede de büyüme konusunda sıkıntılarının baş göstermeye başlaması Türkiye’nin bir adım öne çıkmasını sağladı. Brezilya tarafında ekonomiyi desteklemek amacı ile 400 baz puanlık faiz indirimi sonrasında faizler yüzde 1.9’dan 1.5’e geriledi. Japonların faiz düşüşü öncesi Latin Amerika ülkesine yaptıkları yatırımın miktarı 102.9 milyar dolara ulaşmıştı. Brezilya Reali’nin sermaye girişleri ile 12 yılın zirvesine çıkması ile rekabet gücünü kaybetmesi Bayan Watanabe’yi Brezilya’dan uzaklaştırarak, Türkiye’ye yaklaştırdı.

Düşük faizle borçlanıp Türk tahvili alıyorlar

Dünyanın en büyük ekonomilerinde resesyon korkusuyla faizleri tarihinin en düşük seviyelerinde tutmaları, yatırımcıların Türkiye gibi güvenli ve yüksek faiz veren ülke tahvillerine (uridashi) yönelmesine neden oluyor. Şu anda Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) politika faizleri yüzde 0-0.2 aralığında bulunuyor. Dolayısıyla Japon yatırımcılar, Türkiye gibi görece olarak yüksek faiz veren ülke tahvillerine yatırım yapmayı tercih ediyor. Düşük faizden borçlanıp yüksek faiz veren ülke tahvillerini almak (carry-trade) Japon ev kadınlarının da en çok tercih ettiği yatırımların başında geliyor.

Babacan ilk sinyali Tokyo’da verdi

Kimonolu kadınların Türkiye’ye olan yoğun ilgisinin ilk sinyali, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Haziran ayı sonundaki Japonya gezisinde gelmişti. Bakan Babacan, “Benim Tokyo ziyaretimden sonra tahvil ihracı yaptık ve çok yüksek talep geldi. Japon ev hanımları artık Türk kağıdı almak istiyor, Türkiye’nin algısının olumlu olmasının bir sonucu olarak” dedi.

Kaynak: Hürriyet


Son Ekleme: 03 Ağustos 2012, 06:35:16
Japonya-Rusya arasında kedi-köpek diplomasisi

Rusya ile Japonya arasında İkinci Dünya Savaşı'ndan kalan Kuril Adaları meselesi yine çözülemedi. Tokyo'nun jest olarak gönderdiği Japon köpeğine Rusya'nın cevabı, adaları iade etmek yerine Sibirya kedisi göndermek oldu.

Japonyadan Haberler.-http://www.hurriyet.com.tr/_np/3217/17383217.jpg

Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi şehrinde Japonya Dışişleri Bakanı Korito Gemba’yı kabul eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Japon bakanın kendisine özel hediye olarak getirdiği Akita-uni cinsi köpek yavrusuna karşılık olarak Pasifik'teki Kuril Adaları'nı Japonya’ya geri vermek yerine, onlara Sibirya kedisi göndereceğini açıkladı.

Gemba ile görüşmesinin başında kendisine hediye edilen “Ume” (Umut-özlem) adlı Akita-uni cinsi köpek yavrusuna değinen Putin, “Bana köpek yavrusunu gönderen Japonya’nın Akita eyaleti valisine içten teşekkürlerimi iletin. Kendisinin köpeklerden ziyade kedileri sevdiğini öğrendim. Ben de en kısa zamanda ona özel Sibirya cinsi kedi yavrusu hediye edeceğim” dedi.
 
ÜLTİMATOMLA OLMAZ
Japonya Başbakanı Özel Temsilcisi sıfatıyla Moskova’yla görüşmeler yapan Dışişleri Bakanı Gemba’nın Tokyo’ya eli boş döndüğü de anlaşıldı. Gemba ile düzenlediği ortak basın toplantısında Moskova’nın Kuril ihtilafında geri adım atmadığını belirten Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Rusya, Japonya’dan Kuril konusunda gelecek hiçbir protestoya yanıt vermek niyetinde değildir. Rusya yöneticileri dün ziyaret ettikleri gibi yarın da Kuril adaların gidecektir. Bu problemler ültimatomlar verilerek çözülemez” dedi.

HÂLÂ BARIŞAMADILAR
Rusya ile Japonya arasında 1945’ten bu yana süren Kuril Adaları krizi yüzünden hâlâ barış anlaşması imzalanmadı. Meselenin bir günde çözüme kavuşabilecek bir mesele olmadığının altını çizen Lavrov, “Kuriller konusunda görüş ayrılıklarımız devam ediyor. Ancak Rusya ile Japonya arasında eninde sonunda bir barış anlaşmasının imzalanması yönünde pozitif hareket gözlendiğini söyleyebilirim” diye konuştu.

Japonya Dışişleri Bakanı Korito Gemba ise yapılan görüşmeleri değerlendirirken, “Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev’in Kuril'den Kunaşir’e gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğumuz rahatsızlığı Rus tarafına ilettik. Japonya ve Rusya arasında bir barış anlaşmasının imzalanabilmesi için iki ülkenin de karşılıklı birbirinin milli hassasiyetlerine saygılı olmaları gereğini söyledim” dedi.
 
İlk olarak Rusya Devlet Başkanı görevinde bulunduğu sırada Kuril Adaları'nı ziyaret eden Medevev, Putin tarafından başbakan olarak atandıktan sonra da Kunaşir Adası'na çıkarma yapmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Çevrimdışı panres

  • yeliz-art
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 1281
  • Karma 41
  • Alınan Beğeni: 115
  • Cinsiyet: Bayan
  • Güven iki ucu keskin kılıçtır.
    • Profili Görüntüle
    • yeliz-art.blogspot
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #46 : 06 Ağustos 2012, 01:15:00 »
Hiroşima'ya Atom Bombası Atılmasının 67'nci Yılı

Elektrik Mühendisleri Odası, Hiroşima'ya atom bombası atılmasından bu yana geçen 67 yılda nükleer silahlanma yarışının önüne geçilemediğini bildirdi.

Elektrik Mühendisleri Odası, Hiroşima'ya atom bombası atılmasından bu yana geçen 67 yılda nükleer silahlanma yarışının önüne geçilemediğini bildirdi.

Oda'dan yapılan açıklamada, yaşanan Fukuşima felaketinin ardından nükleer yalanların bir bir ortaya döküldüğü ifade edilerek, tüm dünyada nükleer sektörün çöktüğü kaydedildi.

Açıklamada, nükleer santral yoluyla nükleer teknolojiye sahip olunacağı söyleminin arkasında 'atom bombasına sahip olma' sevdası olduğu belirtilen açıklamada, bugüne kadar sürdürülen nükleer yarışın dünyayı yeni nükleer felaketlerle karşı karşıya bıraktığı ifade edildi.

Japonya gibi güvenlik ve disiplin kültürünün yerleşmiş bir deprem ülkesinde nükleer santral güvenliğinin yerle bir olduğu kaydedilen açıklamada, Türkiye'de ise tüpgaz,bekarlık ve yıldırım çarpması gibi örneklerle güvenlik tehdidini küçümseyen açıklamalar yapılması eleştirildi.

Türkiye'de yapılacak nükleer santrallerinin de değerlendirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

" Nükleer santralların canlılar ve doğa üzerindeki tahribatı, pahalı ve kirli bir enerji tercihi olduğu gerçeğinin üzeri Osmanlı esintisi 'kubbe' mimarisiyle örtülmeye çalışılıyor."

Açıklamada, nükleer üzerinden yürütülen savaşların acısının en yakından, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada yaşandığı dile getirilerek, "Ülkemiz de bu çılgınlık trenine, bugün Akkuyu Nükleer Santral projesi yarın Sinop Nükleer Santral Projesi ile takılmaya çalışıyor" ifadeleri kullanıldı.

Alıntı
Japonyadan Haberler.-http://www.haberler.com/haber.png
Muhabir: Ankara
Yayıncı: Ebubekir Gülüm - Ankara
Haber Tarihi: 05 Ağustos 2012 Pazar Saat 15:03
Anadolu Ajansı
Japonyadan Haberler.-http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/329/0/9/self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

Çevrimdışı CloudT

  • Shindara dou suru?
  • S.Moderatör
  • *
  • İleti: 1778
  • Karma 54
  • Alınan Beğeni: 177
  • Cinsiyet: Bay
  • I LOVE CURRY RAMEN!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #47 : 06 Ağustos 2012, 01:22:31 »
" Nükleer santralların canlılar ve doğa üzerindeki tahribatı, pahalı ve kirli bir enerji tercihi olduğu gerçeğinin üzeri Osmanlı esintisi 'kubbe' mimarisiyle örtülmeye çalışılıyor." gibi ülkemiz adına kullanılan tespit ve yorumlar o kadar doğru ki. Sanki alternatif enerji kaynaklarını kullanmıyoruz ve kullanım fikrine yok çok masraflı yok enerji ihtiyacını karşılamaz diyenler bu teknolojiyle ilgili az biraz bile fikri olmayan kıt beyinli insanlardır. Ne yazık ki durum böyleyken oooo nükleer geliyor diye sevinen insan azmanlarıda mevcut.

Japonya gibi nükleerden çok çekmiş bir ülkeyi göz önüne almaları gerekiren savaş silah prototipleri üreten ülkeler göz önüne alınıyor ve sanki askeri açıdan tatmin olmak onlara yetecekmiş gibi. Aslında konu çok uzar ama umarım şu nükleer gelişmelere bir son verilir ve geçenlerde haberleri takip ederken denk geldiğim "güneş enerjisiyle çalışan ilk köy" gibi gelişmeler bizde de yaşanır diyorum.

Çevrimdışı panres

  • yeliz-art
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 1281
  • Karma 41
  • Alınan Beğeni: 115
  • Cinsiyet: Bayan
  • Güven iki ucu keskin kılıçtır.
    • Profili Görüntüle
    • yeliz-art.blogspot
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #48 : 06 Ağustos 2012, 01:27:54 »
Londra-2012  Olimpiyatları

ABD takımı, Londra Olimpiyatları'nda erkekler 4x100 metre karışık bayrakta altın madalya kazanırken, kariyerinde son yarışını yüzen Michael Phelps, 18. altın, 22. madalyasına ulaştı.
Aquaitcs Center'da düzenlenen 4x100 metre karışık bayrak yarışlarında Matt Grevers, Brendan Hansen, Michael Phelps ve Nathan Adrian'dan oluşan ABD bayrak takımı, altın madalyanın sahibi oldu. 3: 29.35'lik derecesiyle Japonya'nın önünde birinci olan ABD takımının galibiyetinde, olimpiyat ve dünya şampiyonu Phelps büyük rol oynadı.
Kulvara 3. sırada inen Phelps, kelebek stilde yüzdüğü yarışta, Japonya'ya geçilmek üzere olan takımında kontrolü ele alıp takımını öne geçirdi. ABD takımı, Phelps'ten sonra havuza inen Nathan Adrian'ın da iyi performansıyla altın madalyayı elde etti.
Japonya 3: 31.26'lık derecesiyle ilk kez bayrakta bir madalya elde ederken, Avustralya da 3: 31.58 ile bronz madalyanın sahibi oldu.
-Phelps zirvede bıraktı-
"Yüzmenin altın çocuğu" Michael Phelps, bu yarışla kariyerini sonlandırdı. Olimpiyatlarda 18. altınını ve 22. madalyasını elde eden Phelps, Londra Olimpiyatları'nı 2'si takım olmak üzere 4 altın, 2 Gümüş madalyayla tamamladı. Olimpiyat madalyalarını, Atina-2004'de toplamaya başlayan başarılı yüzücü, üst üste katıldığı 3 olimpiyatta toplam 18 altın, 2 Gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.
33 dünya şampiyonasında 27 altın, 6 Gümüş ve 1 bronz madalyası bulunan 27 yaşındaki Phelps, kariyerini toplam 45 altın madalyayla sonlandırdı.


Alıntı
haberler.com spor
Muhabir: Ülkü Parlakyıldız Karakuş
Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli - ANKARA  (Anadolu Ajansı)
04 Ağustos 2012 Cumartesi Saat 23:26


Son Ekleme: 06 Ağustos 2012, 13:46:59
Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda Japon Sporculardan Örnek Davaranış: Kişisel eşyalarını satıyorlar!..

Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'na katılan Japon sporcular depremin ardından ülkelerine destek olmak amaçıyla kişisel eşyalarını açıkartırmayla satışa çıkarttılar.

Japonya Olimpiyat Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, komitece yürütülen yardım projesi çerçevesinde Londra 2012'de çok şık bir hareket yapıldı.
Erkekler 60 kiloda gümüş madalya kazanan Japon judocu Hiroaki Hiraoka'nın imzalı forması ile kadınlar 48 kiloda gümüş madalya kazanan Hiromi Miyake'nin imzalı tişörtü açık arttırmada satıldı.
Olimpiyat Oyunları'nın son günü olan 12 Ağustos'a kadar sürecek açık arttırmada, başka Japon sporcuların da eşyalarının satılması ve ülkelerine yaptıkları yardıma oyunlar süresince devam etmeleri bekleniyor.


Alıntı
http://www.haberevet.com
Japonyadan Haberler.-http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/329/0/9/self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

Çevrimdışı CloudT

  • Shindara dou suru?
  • S.Moderatör
  • *
  • İleti: 1778
  • Karma 54
  • Alınan Beğeni: 177
  • Cinsiyet: Bay
  • I LOVE CURRY RAMEN!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #49 : 08 Ağustos 2012, 09:19:10 »
Japonya beklenenin üzerinde cari fazla açıkladı

Petrol fiyatlarının bu yılın en düşük seviyesine gerilemesiyle Japonya, Haziran'da beklenenden daha yüksek cari fazla verdi.

Japonya, petrol fiyatlarının 2012'nin en düşük seviyesine gerilemesinin etkisiyle Haziran'da beklentinin üzerinde cari fazla açıkladı. Cari denge verisi, ülkenin borç yükünü servis etmek için acil dış fonlama ihtiyacı riskine yönelik endişeleri gevşetti.

Japonya Maliye Bakanlığı'nın rakamlarına göre ülkenin cari fazlası Mayıs'taki 215.1 milyar yen seviyelerinden Haziran'da 433.3 milyar yene çıktı. Bloomberg News'in anketine katılan 21 ekonomistin medyan tahmini cari fazlanın 415.4 milyar yen olarak gerçekleşeceği yönündeydi.

Geçtiğimiz yılki deprem ve nükleer felakatin ithal enerji talebini artırması Japonya'yı, cari dengesini desteklemek için dış yatırımlara daha bağımlı hâle getirdi. Yenin dolar karşısındaki tırmanışı ve daha zayıf küresel talep, ihracat merkezli bir ekonomiye sahip olan ülkenin ticari pozisyonlarını olumsuz etkiledi.

Sıçramanın, cari dengenin kötüleyeceği endişelerini geri püskürttüğünü söyleyen Tokyo'daki Itochu Corp.'un başekonomisti Yoshimasa Maruyama, gelir fazlasının, dış ticaret açığını kapayacağı beklentilerinde bir değişiklik olmayacağını söyledi. Japonya Mayıs'ta 848.2 milyar yen ticaret açığı kaydetmesinin ardından Haziran'da 112 milyar yen ticaret fazlası açıkladı.

Kaynak: Bloomberght

Son Ekleme: 08 Ağustos 2012, 09:22:12
Japon Nükleer Uzmanlarda “vietnam” Sendromu

Japonya'da geçen yıl yaşanan deprem ve tsunami felaketinin tetiklediği Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki afetin büyümesini engellemek için çalışan nükleer uzmanlar, şimdi başka bir nefretin hedefinde.

Japonya'da geçen yıl yaşanan deprem ve tsunami felaketinin tetiklediği Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki afetin büyümesini engellemek için çalışan nükleer uzmanlar, şimdi başka bir nefretin hedefinde. Yüksek dozda radyasyona maruz kalan reaktör çalışanları, mahalle baskısı altında. Santralde çalışan uzmanlarla görüşen Milli Savunma Tıp Koleji'nden psikolog ekibinin başındaki Jun Shigemura, nükleer uzmanların korumaya çalıştıkları toplumda ayrımcılığa uğradıklarını söyledi.

Uzmanlar, afet sonrası yerlerinden olan Japonlardan "nutuk işittiklerini", kapılarına "buradan ayrılın" yönünde mesajlar bırakıldığını belirtti. Kiralık ev bulamamaktan yakınan uzmanlar, çocuklarının da okullarda "aşağılandığını" kaydetti. Shigemura, "İnsanların nefretinin hedefi haline gelmişler." diye konuştu.

11 Mart afetinden önce mavi üniformalı nükleer çalışanlar toplum arasında elit insanlar olarak görülüyordu. Ancak afetin ardından "mücrim" gözüyle bakıldığı belirtildi. Bölgedeki doktor ve psikologlar, nükleer uzmanların Fukuşima Nükleer Santrali'ni işleten TEPCO için çalıştıklarını sakladıklarını da kaydetti. Jun Shigemura, bu durumu Vietnam sendromuna benzediğini belirtti. Shigemura, "Ülkelerine hizmet ettiler ama tepki çektiler." diye konuştu.

Ayrımcılığın yanı sıra nükleer uzmanların, gelecek korkusu da yaşadıkları kaydedildi. Fukuşima'daki santrali pekçok kez ziyaret eden uzman Takeshi Tanigawa, "Sağlıklarından çok iş ve toplumsal riskler daha önemli" diye konuştu. Nükleer uzmanların, fazla radyasyona maruz kalmaları halinde masa başı işe alınmalarından korktukları vurgulandı. Nükleer uzmanların maruz kaldığı ayrımcılığa da değinen Tanigawa, halkın bu uzmanlarına afette sorumluluğu olduğunu düşündüğüne dikkat çekti.

Kaynak: Haberimport

Çevrimdışı panres

  • yeliz-art
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 1281
  • Karma 41
  • Alınan Beğeni: 115
  • Cinsiyet: Bayan
  • Güven iki ucu keskin kılıçtır.
    • Profili Görüntüle
    • yeliz-art.blogspot
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #50 : 11 Ağustos 2012, 23:59:17 »
Japonya ile G. Kore arasında kriz

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak'ın Japonya'nın da hak iddia ettiği adacıkları ziyaret etmesi, iki ülke arasında gerilimin tırmanmasına yol açtı.
Güney Kore, iki ülke arasındaki kayalık adacıkları ilk kez bir devlet başkanının ziyaret ettiğini açıklarken Japonya Başbakanı Yoshihiko Noda, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim topraklarımıza yapılan bu ziyaret kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Japonya, Güney Kore'deki büyükelçisini geri çağırdı ve Tokyo'daki Güney Kore büyükelçisini de Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak rahatsızlığını iletti.

Aralık ayında görev süresi dolan ve popülaritesini yitirmeye başlayan Lee'nin ziyaretinin, Londra'daki Olimpiyat Oyunları'nda Japonya'nın futbolda bronz madalyayı Güney Kore'ye kaptırması ve Güney Kore'nin Kore yarımadasının 1945'te Japonya'dan bağımsızlığını kazanmasının yıldönümü için düzenlediği törenlere denk gelmesi, gerilimin daha da artmasına neden oldu.

Lee, ziyaret sırasında üzerine "Güney Kore toprağı" yazılmış bir kayaya elini koyarak poz vermiş ve kayalıkların "canlarını feda edecek değerde olduğunu" söylemişti.

Güney Koreliler'in "Dokdo", Japonların ise "Takeshima" adını verdiği volkanik adacıkların çevresinde doğalgaz kaynakları da bulunuyor.

Zengin balık rezervlerine sahip adacıklar, toplam yüzölçümü 187 bin metrekare olan 2 büyük ve 35 küçük kayalıktan oluşuyor.

Adacıklar, Kore'den 215 kilometre, Japonya'dan ise 211 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Güney Kore'nin 1950'lerden bu yana küçük bir polis birliği bulundurduğu adacıklarda sadece Koreli yaşlı bir balıkçı çift yaşıyor.


Kaynak:cnnturk.com


Tarih: 10.08.2012
Japonya'da anma töreni...

Japonya'nın Nagazaki kenti 67 yıl önce atom bombalı faciayı yaşadı. Amerika tarafından atom bombası atılmasının yıldönümünde Nagazaki'de anma töreni vardı.

Not:haberle ilgili video var kaynaktan izleyebilirsiniz.[/b]
Kaynak:cnnturk.com
Japonyadan Haberler.-http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/329/0/9/self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

Çevrimdışı CloudT

  • Shindara dou suru?
  • S.Moderatör
  • *
  • İleti: 1778
  • Karma 54
  • Alınan Beğeni: 177
  • Cinsiyet: Bay
  • I LOVE CURRY RAMEN!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #51 : 13 Ağustos 2012, 22:44:15 »
Japonya ve Güney Kore arasında ada gerilimi

Kırkın üstünde Güney Koreli, Japonya'nın da üzerinde hak iddia ettiği tartışmalı adalara yüzmeye başladı.

Japonyadan Haberler.-http://wscdn.bbc.co.uk/worldservice/ic/226x170_crop/worldservice/assets/images/2012/08/13/120813121126_port_city_of_uljin_304x171_ap.jpg

Kırkın üstünde Güney Koreli, Japonya'nın da üzerinde hak iddia etmesinden dolayı iki ülkenin arasında siyasi tartışmaya yol açan 200 km uzaklıktaki adalara yüzmeye başladı.

Yüzücüler, Güney Kore'de Dokdo, Japonya'daysa Takeshima olarak adlandırılan adalara doğru yol alıyor.

Olay, Güney Kore Cumhurbaşkanının Cuma günü adaları ilk kez ziyaret etmesinin ardından geliyor.

Ziyarete kızan Japonya, Güney Kore büyükelçisini geri çağırdı.

İki ülkeye eşit uzaklıkta bulunan adalar küçük, ancak geniş petrol yataklarının da bulunabileceği balıkçılık alanlarında yer alıyorlar.

Bir Güney Kore sahil koruma görevlisi, 1954'ten beri bölgede bulunuyor.

Güney Koreli şarkıcı Kim Jang-hoon liderliğindeki yüzücüler, adalara Çarşamba günü ulaşmayı planlıyor.

Bu da ülkenin 1945'te Japonya'dan bağımsızlığını ilan ettiği güne denk geliyor.

Kim, yola çıkmadan önce muhabirlere "Dokdo Kore Cumhuriyeti'ne ait, bu yüzden 'Yaşasın Güney Kore' diye bağıracağız" dedi.

Yonhap haber ajansına göre Güney Kore, yapılan başka bir açıklamada adadaki bir grup ağacı ulusal anıt olarak adlandıracağını bildirdi.

Son olaylar, adalar yüzünden Güney Kore ve Japonya arasında devam eden çekişmeleri takip ediyor.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak'ın adaları ziyaret etmesi, Japonya'nın Kore'nin Seul kentindeki büyükelçisini geri çekmesine yol açtı.

Japon yetkililer, davayı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yollayabileceklerini de bildirdi.

Olimpiyatlara katılan Güney Koreli bir futbol oyuncusu, takımının Japonya'ya karşı oynadığı maçı kazanması üzerine açtığı siyasi pankart yüzünden Cumartesi günü cezalandırıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi orta saha oyuncusu Park Jong-woo'nun madalya törenine katılmasını yasakladı, bronz madalyasını alıkoydu ve Fifa'dan kendisine disiplin cezası vermesi talebinde bulundu.

Kaynak: BBC Türkçe



Son Ekleme: 13 Ağustos 2012, 22:47:20
Japonya'da çocuklar dev Lego Haritasını Oluşturdu

Tokyo'da dev Lego oluşturuldu. 100.000 adet Lego bloklarının inşasına yaklaşık 1000 çocuk ebeveynleriyle katıldı.Japonya kuruluşunun 50. yıldönümünü kutlamak için, 6 farklı bölgede 5000 üzerinde kişi ile devasa bir harita oluşturmak için işbirliğine sponsor oldu. Japonya'nın her yerinden çocuklar kendi Legolarını LEGO haritasına yerleştirmek için tokyo'ya gönderildi. Çocukları hayal güçlerini kullanmaya teşvik eden etkinlikte 1.8 milyon LEGO blokla çarpıcı bir metropol doğdu.

Japonyadan Haberler.-http://image.samanyoluhaber.com/media/fotogaleri/2012/08/13/7/2.jpg
Japonyadan Haberler.-http://image.samanyoluhaber.com/media/fotogaleri/2012/08/13/7/3.jpg
Japonyadan Haberler.-http://image.samanyoluhaber.com/media/fotogaleri/2012/08/13/7/4.jpg
Japonyadan Haberler.-http://www.samanyoluhaber.com/foto-galeri/Japonyada-cocuklar-dev-Lego-Haritasini-Olusturdu/12604/resim-6/
Japonyadan Haberler.-http://www.samanyoluhaber.com/foto-galeri/Japonyada-cocuklar-dev-Lego-Haritasini-Olusturdu/12604/resim-7/

Çevrimdışı CloudT

  • Shindara dou suru?
  • S.Moderatör
  • *
  • İleti: 1778
  • Karma 54
  • Alınan Beğeni: 177
  • Cinsiyet: Bay
  • I LOVE CURRY RAMEN!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #52 : 16 Ağustos 2012, 19:14:08 »
Japonya'da Mutasyona Uğramış Kelebekler Bulundu

2011′de yaşanan depremin ardından radyasyon tehlikesi yaşayan Japonya'da bazı canlılar mutosyona uğruyor.

Japonyadan Haberler.-http://img.haberler.com/haber/544/japonya-da-mutasyona-ugramis-kelebekler-bulun-3870544_o.jpg


Büyük depremler yaşamaya alışmış bir millet olmasına rağmen geçtiğimiz yıl yaşanan depremde büyük yaralar alan Japonya, halen bu yaraları sarmak için uğraşıyor. Önce şiddetli deprem ve ardından da büyük bir tsunaminin vurduğu ülke, en büyük korkuyu ise Fukuşima nükleer santralindeki sızıntı ile yaşamıştı.

Felaketten etkilenen santralda yaşanan radyasyon sızıntısı, geniş bir çevreye yayıldı ve belki de etkileri yıllarca sürecek. Bölgedeki insan nüfusu boşaltılmış olsa da bazı canlılar halen radyasyon olan bölgelerde yaşamaya devam ediyor. Bilim adamlarının son keşifleri de bu canlıların etkileri yaşamaya başladığını gösteriyor.

Fukuşima bölgesinden felaketten iki ay sonra toplanan larva dönemindeki 10 adet kelebek, inceleme altına alınmış. Kelebeklerde ilk dikkat çeken, gözlerinin başka bölgelerdeki aynı cins kelebeklerden farklılaşması olmuş. Antenlerini kullanmaların rağmen kelebeklerin gözleri hiç rastlanmadığı kadar büyümüş. Bunun yanında bazı kelebeklerin kanatlarının da küçüldüğü belirlenmiş.

Felaketten 6 ay sonra inceleme altına alınan kelebeklerde ise antenlerin deforme olduğu gözlenmiş. Antenlerini yön bulmak için kullanan bu canlıların bu sebeple zorluk yaşadığı sanılıyor. Bilim adamları ayrıca 6 ay sonucunda incelenen hayvanların diğerlerine göre 2 kat daha hızlı mutasyon geçirdiğini belirtiyor. Bunun sebebi hem ebeveynlerden gelen mutasyonlu genler hem de bölgede bulunan radyasyonlu besinler.

Kaynak: Haberler.com

Son Ekleme: 16 Ağustos 2012, 19:14:21
"Japonya özür dilemeli"

Güney Kore Devlet Başkanı, "Japonya bizim en yakın müttefikimiz, ama İkinci Dünya Savaşı yıllarında yaptıklarından dolayı özür dilemeli" diye konuştu

Japonyadan Haberler.-http://im.haberturk.com/2012/08/15/768417_detay.jpg?1345037687

Güney Kore'de, Japon işgalinden kurtuluşunun 67. yıldönümü kutladı.

Başkent Seul'de sabah saatlerinde Seajong Kültür Sarayı'nda Kurtuluş Günü anma töreni düzenlendi. Törene başta Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak olmak üzere büyük katılım oldu. Güney Kore Milli Marşı ve bayrağa saygı duruşu ile başlayan törende, Başkan Lee, Kurtuluş Günü konuşması yaptı.

Konuşmasında 67 yılda gelinen noktaya dikkat çeken Lee, ülkesinin kısa sürede çok uzun yol kattettiğini söyledi. "Eskiden uluslararası yardımlar olmadan yaşayamazdık. Şimdi ise yardım veren ülke olduk." diye konuşan Lee, ülkesinin bir başarıya imza attığını ifade etti.

"JAPONYA EN YAKIN MÜTTEFİKİMİZ AMA..."
Lee, konuşmasında son zamanlarda Japonya ile gerilen ilişkilerine de değindi. "Japonya, bizim en yakın müttefikimiz, komşumuz ve dostumuzdur." diyen Lee, "Ama İkinci Dünya Savaşı yıllarında yaptıkları halen hafızalarda yer ediyor. Savaş yıllarında yapılanlar sadece Kore halkına yapılmamıştır. Yapılanlar tüm insanlığa karşı işlenmiş bir cürüm olduğundan insanlıktan özür dilenmelidir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HaberTürk

Çevrimdışı panres

  • yeliz-art
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 1281
  • Karma 41
  • Alınan Beğeni: 115
  • Cinsiyet: Bayan
  • Güven iki ucu keskin kılıçtır.
    • Profili Görüntüle
    • yeliz-art.blogspot
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #53 : 30 Ağustos 2012, 14:54:53 »
Yakıtı gübre
Japonyadan Haberler.-http://www.hurriyet.com.tr/_np/5408/17735408.jpg

Japonya’da tuvalet imalat eden bir şirket, dünyada ilk kez hayvan dışkısıyla çalışan motosiklet üretti.

Arkasında tuvaleti olan motosiklet, gübre dolu bir depoyla 300 km hızla seyahat edebiliyor. Şirket sözcüsü, “Yakıt olarak kullanılan biyogaz insan dışkısından yapılmadı. Çiftlik hayvanlarının dışkısından yapılıyor” dedi.

Kaynak: hurriyet
Japonyadan Haberler.-http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/329/0/9/self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

Çevrimdışı massalia

  • Karneval - Yogi sama *_*
  • Emektar Üye
  • *
  • İleti: 753
  • Karma 40
  • Alınan Beğeni: 4
  • Cinsiyet: Bayan
  • Yesrib chan gaaalp ben
    • Profili Görüntüle
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #54 : 30 Ağustos 2012, 21:57:43 »
o ne ya kel fareler beni çok kötü yaptı nasıl o hale gelmiş onlar öyle?vallahi kötü oldum hem de çok kötü :bö:
Japonyadan Haberler.-http://i.imgur.com/MCsfaU8.png

İskender feth ettiği yerlere baktı ve ağladı.Çünkü artık,feth edilecek başka bir dünya kalmamamıştı...



Prenses ve Ejderha
Natsu ve Lucy


(click to show/hide)

Çevrimdışı panres

  • yeliz-art
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 1281
  • Karma 41
  • Alınan Beğeni: 115
  • Cinsiyet: Bayan
  • Güven iki ucu keskin kılıçtır.
    • Profili Görüntüle
    • yeliz-art.blogspot
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #55 : 04 Eylül 2012, 12:20:46 »
Haber Tarihi: 03 Eylül 2012 Pazartesi Saat 10:30
Cihan Haber Ajansı

Nükleer Enerjide 2030 Senaryosu
Japonya'da yaşanan Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki sızıntı sonrası nükleer enerji karşıtı atmosfer hükümeti de etkiledi.
Japonyadan Haberler.-http://img.haberler.com/haber/320/japonya-da-nukleer-enerjide-2030-senaryosu-3909320_5041_o.jpg

Japonya'da geçtiğimiz yıl yaşanan Fukuşima Nükleer Santrali'ndeki sızıntı sonrası ülkede oluşan nükleer enerji karşıtı atmosfer hükümeti de etkiledi. Kamuoyunun tepkisine karşın nükleer santralleri tekrar hizmete sokmaya çalışan Yoshihiko Noda hükümetinde 2030'da nükleer enerjiden tamamen vazgeçme fikrinin ağırlık kazandığı bildirildi. İktidardaki Japonya Demokrat Partisi'nden (JPD) vekil ve eski bakanlardan Satoshi Arai, "2030 fikri hükümette ağırlık kazandı. Sanırım seçimler yüzünden." diye konuştu. Meclisten bütçe açığının kapatılmasını öngören yasa tasarısını geçirmeye çalışan Noda yönetimine erken seçim ilan etmesi için baskı yapılıyor. Kamuoyu desteği de azalan JDP'nin artan nükleer karşıtı havadan yararlanma peşinde olduğu yorumları bulunuyor.

Bazı kaynaklar ise hükümet içinde bu konuda ayrılıklar olduğu ve Başbakan Noda'nın nükleer enerjiden bu kadar hızlı yüz geçirmek istemediğini belirtti. Bir kaynak, "Her kafadan bir ses çıkıyor. Ancak hükümetin 2030'a kadar nükleer enerjiye tamamem mi son verileceği yoksa elektrik üretiminde nükleer payının yüzde 15 mi kalacağı noktasında kimse birşey söylemeyez" dedi. Hükümetin nükleer enerjiden tamamen vazgeçilmesi yönündeki düşüncesini ülkenin önde gelen şirketleri desteklemiyor. Şirketlerin beşte biri, nükleer enerjiden vazgeçilmesi taraftarı olmasına rağmen diğerleri atom enerjisinin yine de bir rol almasından yana. Bazı yorumcular ise böyle bir değişikliğin ülkenin büyümesine katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Fukuşima'da yaşanan Çernobil düzeyindeki facianın ardından ülkede faaliyet gösteren 50 santralde kapatılmıştı. Bu santrallerin gözden geçirilip tekrar hizmete sokulması hedefleniyordu. Yaz aylarında artan enerji ihtiyacını göz önünde bulunduran hükümet, 2'sini tekrar hizmete soktu. Ancak ülke genelinde ve başbakanlık konutu önünde büyük nükleer enerji karşıtı gösteriler düzenlenmişti. Başbakan Noda, bazı göstericilerle de bir araya gelip düşüncelerini dinlemişti.


Alıntı
Kaynak:haberler.com


Haber Tarihi: 03 Eylül 2012 Pazartesi Saat 17:00
Cihan Haber Ajansı

Japonya Tartışmalı Adaları Satın Alıyor
Japonya, Çin ve Tayvan ile gerginlik yaşadığı Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı adalardan üçünü bu ay satın almaya hazırlanıyor.
Japonyadan Haberler.-http://img.haberler.com/haber/838/japonya-tartismali-adalari-satin-aliyor-3910838_4779_o.jpg
Japonya, Çin ve Tayvan ile gerginlik yaşadığı Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı adalardan üçünü bu ay satın almaya hazırlanıyor.

Hükümet sözcüsü Osamu Fujimura, "Devlet, adaları kiralıyordu. Ancak sahipleri adaları artık satmak istiyor." dedi. Japonya Başbakanı Yoshihiko Noda, Senkaku diye isimlendirilen takım adalardan Uotsuri, Kitakojima ve Minamikojima isimli üçünü 2 trilyon yene satın alma planını geçtiğimiz temmuz ayında gündeme getirmişti. Hükümetten önce Tokyo Valiliği de adaları satın alabileceğini açıklamıştı.

Japonya'nın adaları satın alma planına Pekin yönetimi sert tepki göstermişti. Japonya'nın Senkaku, Çin'in ise Diaoyu diye isimlendirdiği adalar iki ülke arasındaki gerilimi yükseltmişti. Halihazırda Tokyo'nun kontrolündeki adalara geçtiğimiz günlerde Çinli aktivistler çıkarma yapmış, bunun üzerine de Japon milliyetçiler adaya çıkarak bayrak asmıştı. Senkaku Adaları, balıkçılık ve doğal kaynaklar açısından da zengin.


Alıntı
Kaynak:haberler.com

Japonyadan Haberler.-http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/329/0/9/self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

Çevrimdışı panres

  • yeliz-art
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 1281
  • Karma 41
  • Alınan Beğeni: 115
  • Cinsiyet: Bayan
  • Güven iki ucu keskin kılıçtır.
    • Profili Görüntüle
    • yeliz-art.blogspot
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #56 : 11 Ekim 2012, 18:05:55 »
Nobel Tıp Ödülü alan bilim adamından Türkiye'ye uyarı

Japonyadan Haberler.-http://cdn1.cnnturk.com/handlers/file.ashx?FileID=641149&Width=292&Height=0&BlackWhite=False&Quality=80


Bu yıl Nobel Tıp Ödülü'nü John B. Gurdon ile paylaşan Japon bilim adamı Shinya Yamanaka, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 5 ülkeyi, kök hücre tedavi yöntemi konusunda uyardı.
(Cnnturk.com Özel) -- Bu yıl Nobel Tıp Ödülü'nü alan Japonya Kyoto Üniversitesi'nden Prof. Shinya Yamanaka internette müşteri çekmek için, şeker hastalığından, doku sertleşmesine, göz sorunlarından, Alzheimer ve Parkinson'a kadar bir çok hastalığa kök hücre tedavisi uygulanabileceği hakkında çıkan reklamlar ile dolu olduğunu belirtti.

Özellikle Türkiye, Meksika, Hindistan, Çin ve Rusya'da yaygın olan bu reklamlara dikkat çeken Yamanaka konu hakkında şunları söylüyor:

"Bu tür uygulamalar çok büyük sorun yaratabilir. Birçok hastalığın kök hücre tedavisi ile iyileştirilebileceği söyleniyor. Bu tedavi türünün herhangi bir klinik öncesi testi ve hayvanlar üzerinde denenmişliği yok. Hastalar şunu bilmeli ki, bir tedavinin etkinliği ve güveninirliği kanıtlanmamış ise, uygulandığı takdirde çok zararlı sonuçlar ortaya çıkabilir."
Embriyolar ile kök hücre alanında yaptığı çalışmaları ile Nobel Ödülü'nü alan Yamanaka, "Klinik öncesi testleri yapıyoruz; hayvanlara uygulanan deneyler üzerine de çalışıyoruz. Biz terapinin güvenilirliğini kanıtladığımızda, belirli hastalar üzerinde uygulamaya başlayacağız" dedi.

Alıntı
Kaynak:http://www.cnnturk.com/2012/bilim.teknoloji/bilim/10/09/nobel.tip.odulu.alan.bilim.adamindan.turkiyeye.uyari/679916.0/index.html
Japonyadan Haberler.-http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/329/0/9/self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

Çevrimdışı panres

  • yeliz-art
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 1281
  • Karma 41
  • Alınan Beğeni: 115
  • Cinsiyet: Bayan
  • Güven iki ucu keskin kılıçtır.
    • Profili Görüntüle
    • yeliz-art.blogspot
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #57 : 12 Ekim 2012, 21:06:02 »
Geleneksel Spor Festivali'nde Sumoculara Büyük İlgi
Japonyadan Haberler.-http://www.animekolik.com/resim/images/geleneksel.jpg


Denizli'de "Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Spor Festivali" çerçevesinde Denizli'de düzenlenen organizasyonda Japonya'dan gelen sumo güreşçileri büyük ilgi çekti.Delikliçınar meydanında düzenlenen gösteri güreşinde Japon sumocular Kayımozi Sait, Kenyu Oızuki, Junichiro Naukamura, Etsuro Suzuki ve Atsushı Hori meydanı dolduran binlerce kişiye geleneksel güreş kıyafetleriyle sumo oyunu sergiledi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan'ın izlediği etkinlikte vatandaşlar sumocu güreşçilerle fotoğraf çektirmek için yarıştı. Sumo güreşinin ardından "Strongman Tır Çekme Gösterisi" yapıldı. Strongmenler Vusal Mardanov, Gıorgı Doınjashvılı, Sergıu Mırzenco, Voldmyr Reksha, Rolands Gulbis, Hamza Prımov, Bartlomıej Damıan Bak, Tarmo Mıtt, Anastas Abrutıs ve Nıcky Whealan, koca bir tırı Denizli Belediyesi ve Denizli Valiliği arasındaki Gazi Bulvarı'nda sırayla 20'şer metre çekti. Kortej eşliğindeki etkinlikte, çeşitli ülkelerden oluşan 50 atlı süvari ve okçular da yürüyüşe katılarak renkli görüntülerin yaşanmasına sebep oldu.  (Cihan Haber Ajansı)

Kod: [Seç]
Kaynak:http://spor.haberler.com/geleneksel-spor-festivali-nde-sumoculara-buyuk-4011231-haberi/
Japon Şirketinden "Nükleer Kriz Engellenebilirdi" İtirafı
Japonya'da nükleer sızıntının yaşandığı Fukuşima Nükleer Santrali'ni işleten Tokyo Elektrik Şirketi (TEPCO) krizi engelleyebileceği itirafında bulundu.
Japonya'da nükleer sızıntının yaşandığı Fukuşima Nükleer Santrali'ni işleten Tokyo Elektrik Şirketi (TEPCO) krizi engelleyebileceği itirafında bulundu. TEPCO yaptığı yazılı açıklamada, deprem ve tsunami vurmadan önce santrallerdeki güvenliği artırması gerektiğini bildiğini ancak bunları hayatta geçirmekle yaşayacağı siyasi, Mali ve yasal sonuçlardan korktuğunu belirtti.

TEPCO Genel Müdürü Naomi Hirose başkanlığında oluşturulan çalışma heyeti hazırladığı raporunda, "Kaza incelendiğinde gereken hazırlıkların önceden yapılmamış olduğu problemi göze çarpıyor. Daha önce yaşanan tsunamilerden elde edilen sonuçlarla gerekli önlemler alınabilir miydi? Adım atmak mümkündü." ifadeleri yer aldı. Çalışma heyeti, TEPCO'nun nükleer tesisi korumak için atacağı adımların ülkede nükleer karşıtı havayı tetiklemesinden, çalışmalara müdahale edilmesinden ve dava süreçlerinden korktuğu yorumunda bulundu.

Japonya'nın kuzeyini geçen yıl vuran çifte afet sonrası Fukuşima Nükleer Santrali'nde sızıntı meydana gelmişti. "Çernobil" seviyesinde yaşanan sızıntı yüzünden santralin bulunduğu bölgede yaşayanlar tahliye edilmişti. Bu afet sonrası Japonya'daki nükleer santraller kapatılmış ve güvenlik testinden geçirilmeye başlandı. Japonya'da ise nükleer enerji karşıtı hava oluşmaya başladı. Bu hava nedeniyle Tokyo yönetimi, 2030'da nükleer enerjiden vazgeçilmesine yönelik bir plan hazırladı.

Kod: [Seç]
Kaynak:http://www.haberler.com/japon-sirketinden-nukleer-kriz-engellenebilirdi-4010524-haberi/
Haber Tarihi: 12 Ekim 2012 Cuma Saat 16:32
Cihan Haber Ajansı

Japonya üçüncü kez ekonomi değerlendirmeleri düşürdü
Japon hükümeti, Ağustos ve Eylül ayının ardından Ekim ayında da ekonomiye ilişkin değerlendirmelerini düşürdü.

Japon hükümet, global ekonomideki yavaşlamanın Japonya'nın ihracat ve üretimi üzerinde baskı yarattığını vurguladı.
     
Japon hükümeti yayınladığı aylık raporda, "Dünya ekonomisindeki yavaşlamadan kaynaklı olarak ekonomik toparlanma son dönemde zayıf tonda" ifadelerine yer verildi.
     
Hükümet ekonomik toparlanmanın, kısa vadede duraksamasını, ardından deniz aşırı şartlarda iyileşmeye ve deprem sonrası yeniden inşaanın etkisi ile yeniden başlamasını bekliyor.
 
JAPONYA'DA HİZMET SEKTÖRÜNDEKİ HARCAMALARI ARTTI
Japonya'da hizmet sektöründeki harcamaları Ağustos ayında artış gösterdi.
   
Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, hizmet aktivite endeksi aylık bazda yüzde 0.4 arttı. Piyasa beklentisiyüzde 0.4 artış olacağı yönündeydi.   
Endeksin yıllık bazda ise artış oranı yüzde 0.6 oldu.
Bir önceki ay endekste aylık bazda yüzde 0.8 düşüş, yıllık bazda yüzde 0.8 artış yaşanmıştı.

Kod: [Seç]
Kaynak:http://www.thelira.com/haber/107645/
Japonyadan Haberler.-http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/329/0/9/self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

Çevrimdışı panres

  • yeliz-art
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 1281
  • Karma 41
  • Alınan Beğeni: 115
  • Cinsiyet: Bayan
  • Güven iki ucu keskin kılıçtır.
    • Profili Görüntüle
    • yeliz-art.blogspot
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #58 : 14 Ekim 2012, 16:11:58 »
Japon Otomobil Firmaları Çin'den Umut Kesti
Japonya ile Çin arasında adalar kriziyle başlayan boykot sebebiyle Çin'deki Japon otomobil firmaları yeni alternatif yollar arıyor.

Japonya ile Çin arasında adalar kriziyle başlayan boykot sebebiyle Çin'deki Japon otomobil firmaları yeni alternatif yollar arıyor.
Doğu Çin Denizi'ndeki ve Tokyo tarafından bir ay önce kamulaştırılan tartışmalı adalar, doğal kaynaklar ve balıkçılık açısından zengin bir bölgede bulunuyor. Japonya'nın adımı Çin'de protesto gösterilerine sebep olurken, Japon mallarına karşı boykot başlamıştı. Bu boykot en çok Japon otomobil firmalarını vurdu. Japon turizmi de krizden etkilendi. Özellikle Güney Kore, Çin'den Japonya'ya gidecek turistlerin yeni tercihi oldu.
Otomotivde Japon markalarının yerini, Kore, Avrupa ve Amerikan şirketleri dolduruyor. Güney Koreli otomobil markaları da Japon otomobillerinin bıraktığı boşluktan yararlanan firmalar oldu. Özellikle Alman markalarının, Çin pazarında Japonya'nın en büyük rakibi olduğuna dikkat çekiliyor. Amerikan General Motors'un da satışlarını artırdığı belirtiliyor.
Kriz sonucu satışların yarı yarıya düştüğü Çin'deki Japon otomobil firmalarının bir aylık zararının yaklaşık 250 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Japon otomobil firmalarının Çin borsasındaki hisseleri yüzde 30 civarında değer kaybederken, promosyon ve yerel fuarlara katılım da askıya alındı. Bu arada Çin gümrüğüne gelen Japon mallarının denetiminin arttırıldığı ifade ediliyor. Japon Toyota ile Nissan otomobil markaları, krizi nedeniyle Çin'deki satışlarında 2008'den beri en büyük düşüşü yaşadı. Toyota'nın teslimatları Eylül ayında yüzde 49 azalarak, 44 bin 100 araca, Nissan'ın yüzde 35 azalarak, 76 bin 66 araca ve Honda'nınkiler ise yüzde 41 azalarak, 33 bin 931 araca düştü.
Diğer Japon şirketler gibi bu şirketler şimdilerde yatırımlarını Endonezya yada Hindistan gibi ülkelere kaydırma planları yapıyor.
Öte yandan son yıllarda Çin'in ana kesimindeki iş gücü maliyetlerinde görülen artışlar sebebiyle uluslararası şirketler gibi Japon şirketler de Çin'deki fabrikalarını Güneydoğu Asya ülkelerine kaydırmaya başlamıştı. Ancak, Çin pazarının büyüklüğü, şirketlerin ARGE birimleri gibi önemli ağırlıklarını Çin'de tutmalarına neden olmuştu.

JAPON EKONOMİSİ ÇİN'E BAĞIMLI

Çin'in elindeki Japon tahvilleri, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 71 artarak 18 trilyon Japon yenine ulaştı. Japonya'nın kamu borçları da 2011 yılında, gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) 2,2 katına çıktı. Çin medyasına göre, Japonya'nın içinde bulunduğu zor durumdan tek çıkış yolunun Çin olduğu belirtiliyor. Japon ekonomisini Çin'e bağlayan bir başka etkenin ise Çin'den ithal ettiği düşük katma değerli ürünlere karşılık, Çin'e katma değeri yüksek karlı ürünler ihraç etmesi. 2010 yılında Japonya'ya en çok borç veren Çin, beş yıldır Japonya'nın en büyük ticaret ortağı ülkesi özelliğini sürdürüyor.
Geçen yıl iki ülke arasındaki dış ticaret, yıllık yüzde 15,1 artışla 345 milyar dolar olmuş ve bu oran Japonya'nın toplam dış ticareti payının yüzde 21'ine denk gelmişti. Japonya da Çin'in Avrupa Birliği, ABD ve Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ülkelerinden sonra dördüncü sırada bulunuyor. Ancak ülkeler bazında ise ABD'den sonra Çin'in ikinci büyük ticaret ortağı. Japonya 84 milyar dolarla Çin'e en fazla yatırım yapan ülke konumunda bulunurken, bu yılın ilk yarısında Japonya'nın Çin'e ihracatı yüzde 6,2 azalarak, 73.7 milyar dolar oldu. Çin'den yapılan ithalat ise yüzde 7 artarak, 91.3 milyar dolar gerçekleşti.
Çin medyası, adalar krizinin Japon yatırımları üzerindeki etkisinin üç ya da beş yıl devam edeceğini tahmin ediyor.
Uzmanlar, iki ülke arasındaki krizin bu ülkelerin GSYİH'na yüzde 0,1 gibi çok küçük etkisinin olacağını kaydediyor.
Öte yandan Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'in büyüme tahminini yüzde 0.2 keserek yüzde 7.8'e, Japonya'nın ise yine yüzde 0.2 azaltarak yüzde 2.2'ye düşürdü.

Kod: [Seç]
Kaynak:http://www.haberler.com/japon-otomobil-firmalari-cin-den-umut-kesti-4014398-haberi/
Haber Tarihi: 14 Ekim 2012 Pazar Saat 15:20
Cihan Haber Ajansı  [4014398]

Çin, ABD ile Japonya'nın Dev Tatbikatından Endişeli
ABD ile Japonya, Çin'in endişesine sebep olan ve Tokyo ile Pekin arasında krize yol açan tartışmalı adalar çevresindeki ortak tatbikat yapacak.
ABD ile Japonya, Çin'in endişesine sebep olan ve Tokyo ile Pekin arasında krize yol açan tartışmalı adalar çevresindeki ortak tatbikat yapacak.

Çin medyasına göre, Japonya'nın güneyindeki Okinawa adasının açıklarında yapılması planlanan tatbikat Çin'in Diaoyu, Japonya'nın ise Senkaku olarak adlandırdığı tartışmaları adaları da kapsıyor.

Japonya ile Çin arasında siyasi krizin sürdüğü bir zamanda söz konusu tatbikatın yapılacak olması Çin'i endişelendiriyor. Haberlerde, böyle bir tatbikatın ABD ile Japonya arasında ilk kez gerçekleştirileceği de ifade ediliyor. Ancak ABD ve Japon yetkililerin, krizin daha da tırmanmaması yönünde ihtiyatlı olacakları da ileri sürülüyor.Bu arada ada krizini azaltmak için Çin Dışişleri Bakanlığı'nın Asya masası şefi Luo Zhaohui, Tokyo'nun daveti üzerine perşembe günü Japonya Dışişleri Bakanlığı'ndaki mevkidaşıyla görüştü. Görüşmede krizle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns, Japonya'yı ziyaret ediyor. İki günlük Japonya ziyaretinin ardından Burns, Güney Kore, Çin, Myanmar ve Hindistan'da resmi temaslarda bulunacak.

Kod: [Seç]
kaynak:http://www.haberler.com/cin-abd-ile-japonya-nin-dev-tatbikatindan-endiseli-4014202-haberi/
Haber Tarihi: 14 Ekim 2012 Pazar Saat 14:00
Cihan Haber Ajansı  [4014202]

Japon Gazetesi Ön Sayfadan Özür Diledi
Japonya'nın en çok satan gazetesi Yomiuri Shimbun, kök hücre tedavisine ilişkin haberleştirdiği bir iddianın yanlış çıkması üzerine ön sayfadan özür ilanı yayımladı.
Japonya'nın en çok satan gazetesi Yomiuri Shimbun, kök hücre tedavisine ilişkin haberleştirdiği bir iddianın yanlış çıkması üzerine ön sayfadan özür ilanı yayımladı.Nobel Tıp Ödülü'nün kök hücre tedavisine verilmesinin ardından gazete, Japon uzman Hisashi Moriguchi'nin Harvard Üniversitesi'ne bağlı Massachusetts Hastanesi'nde önemli bir başarıya imza attığını yazdı. Moriguchi'nin bir hastanın karaciğerden aldığı hücreleri kök hücreye döndürüp daha sonra kalp hastası olan kişilere naklettiğine yönelik açıklamasının haberleştirdi.Haberin yayımlanmasının ardından Massachusetts Hastanesi, Japon uzman Moriguchi'nin iddia ettiği gibi bir tedavinin gerçekleştirilmediğini açıkladı. Hastane, "Böyle bir tedavinin hastanemizde uygulandığına yönelik bir delil yok." dedi.

Bu açıklamanın üzerine 10 milyonluk trajı olan gazete, 13 Ekim'deki nüshasında ön sayfadan bir özür yayımladı. Habere ilişkin yaptığı yeni araştırmayı da yayımlayan gazete, Japon uzman Moriguchi'nin araştırmada yer almadığını ve hastanenin de haberi yalanladığını kaydetti. New York'ta gazetecilere açıklama yapan Japon uzman Hisashi Moriguchi ise geçmişi ve araştırmaya ilişkin bir yanlış olmadığını belirtirken, gazetenin özrüne ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.

Kod: [Seç]
Kaynak:http://www.haberler.com/japon-gazetesi-on-sayfadan-ozur-diledi-4014190-haberi/
Haber Tarihi: 14 Ekim 2012 Pazar Saat 13:50
Cihan Haber Ajansı  [4014190]

Son Ekleme: 14 Ekim 2012, 19:39:32
Sapporo Kar Festivali  5-11 şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak.

Japonyadan Haberler.-http://www.japan-guide.com/g3/5311_01.jpg

Alıntı
http://www.japan-guide.com/e/e5311.html
Japonyadan Haberler.-http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/329/0/9/self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

Çevrimdışı panres

  • yeliz-art
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 1281
  • Karma 41
  • Alınan Beğeni: 115
  • Cinsiyet: Bayan
  • Güven iki ucu keskin kılıçtır.
    • Profili Görüntüle
    • yeliz-art.blogspot
Ynt: Japonyadan Haberler.
« Yanıtla #59 : 17 Ekim 2012, 12:29:44 »
Japonyadan Haberler.-http://www.haberler.com/haber-resimleri/255/sedir-mantari-orman-koylusunu-kalkindiracak-4020255_o.jpg

Sedir Mantarı Orman Köylüsünü Kalkındıracak
Amerika, Japonya, Orta Asya ve Türkiye'nin çok az bir bölümünde yetişen Japonlar için kutsal sayılan sedir mantarı yetiştiriciliği için Adana'da önemli bir adım atıldı.

Amerika, Japonya, Orta Asya ve Türkiye'nin çok az bir bölümünde yetişen Japonlar için kutsal sayılan sedir mantarı yetiştiriciliği için Adana'da önemli bir adım atıldı.

Türkiye'de uygun yetişme koşullarına rağmen istenilen ekonomik değere ulaşmayan sedir mantarı hazırlanan proje kapsamında üretilecek.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Prof. Dr. Saadet Büyükalaca, Dr. Hatıra Taşkın, Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Hasan Hüseyin Doğan ve Amerika Oregon State Üniversitesi'nden Dr. David Pilz'in katılımıyla Feke ve Kozan Orman İşletme Müdürlükleri'nde 'Sedir Mantarı Projesi'ne başlandı. Bu girişimle, sedir mantarının birim alandaki üretimini artırmak, hasat zamanını uzatmak ve orman köylüsüne gelir kazandırılması hedefleniyor. Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Amerika ve Japonya'da kilogramı 400 dolar olan sedir mantarının Türkiye'deki değerini bu seviyeye ulaştırılması isteniyor.

Kod: [Seç]
Kaynak:http://www.haberler.com/sedir-mantari-orman-koylusunu-kalkindiracak-4020255-haberi/
Son Ekleme: 17 Ekim 2012, 12:32:07
Çin'den Sert Tepki
Çin ve Japonya'yı karşı karşıya getiren ada krizinde tansiyon tekrar yükselmeye başladı.


Çin ve Japonya'yı karşı karşıya getiren ada krizinde tansiyon tekrar yükselmeye başladı. Pekin yönetimi Tokyo'yu itilaflı ada sularına savaş uçağı gönderme konusunda uyardı. Japonya ile arası bozulan Çin, Güney Kore ile de denizci krizi yaşıyor.

Çin Savunma Bakanlığı, Japon askeri uçaklarının son günlerde Diaoyü Adası sularında faaliyetlerde bulunmasının Çin'in egemenliğini ciddi şekilde ihlal ettiğine dikkat çekti. Çin ordusunun, Japon tarafını yakından izlediği belirtilirken, durumu daha da karmaşık hale getiren girişimlerin durdurulması istendi. Çin askeri gemilerinin ilgili sularda rutin görevler yaptığı, bunun da normal ve yasal olduğu kaydedildi.

Japonya'dan yayın yapan NHK'nın haberinde, Japon Deniz Muhafız Birlikleri'ne ait keşif uçağı tarafından, Çin'e ait 7 askeri geminin Japonya ile aralarında krize sebep olan adaların 200 kilometre güneyindeki sulardan geçtiği tespit edildiği bildirilmişti. Çin askeri gemilerinin ilk kez bu sularda kendisini gösterdiği belirtilmişti. Japonya Bakanlık yetkilisi de, Pasifik'ten ilerleyen gemilerin Güney Çin Denizi'ne doğru gittiğini açıklamıştı. Söz konusu donanmanın 2 fırkateyn, 2 arama kurtarma denizaltısı, bir ikmal, bir füze ve bir torpido gemisinden oluştuğu kaydedilmişti.

İki ülke arasında krize yol açan takımadaları 5 küçük ada ve 3 mercan kayalığından oluşuyor. Doğu Çin Denizi'nde, Çin'in "Diaoyü" ve Japonya'nın "Senkaku" adını verdiği insansız ada parçacıklarında egemenliğin kime ait olduğu konusunda iki ülke arasında uzun yıllardır gerginlik yaşanıyor.

GÜNEY Kore İLE ÇİN ARASINDA DENİZCİ KRİZİ

Komşu iki ülke Güney Kore ve Çin, yine bir denizci krizi ile karşı karşıya kaldı. Güney Koreli Sahil Güvenlik güçlerinin Sarı Deniz'de kaçak balıkçılık yaptığı anlaşılan bir Çinli balıkçı teknesine müdahale ettiği ve çıkan kavga sonucu 1 Çinli balıkçının lastik mermi ile vurularak hayatını kaybettiği bildirildi.

Çin medyasında manşetten verilen haberde, dün yerel saatle 15.10 sıralarında Çinli balıkçılar ile Güney Kore Sahil Güvenlik elemanları arasında kavga çıktığı, yaşanan arbede sırasında Güney Koreli güvenlik elemanlarının lastik mermi kullandığı belirtildi. Güney Koreli güvenliğin ateşlediği lastik mermilerden birinin 44 yaşındaki Zhang soy isimli bir Çinli balıkçıyı yaraladığı, hastaneye kaldırılan balıkçının tüm müdahalelere rağmen öldüğü ifade edildi.

Çin'in Seul Büyükelçiliği yaşanan olayı protesto etti. Güney Kore tarafının gerçekleşen münakaşadan dolayı üzgün olduğunu belirttiği, bu kavganın iki ülke arasında diplomatik krize yol açmaması gerektiğini kaydettiği aktarıldı.

Çinli balıkçılar sık sık Güney Kore sularında avlanırken yakalanıyor. Genelde para cezası ödedikten sonra salıveriliyor. 12 Aralık 2011 tarihinde avlanırken durdurulan 43 yaşındaki Çinli balıkçı teknesinin kaptanı Cheng Dawei, çıkan arbede sırasında bir sahil güvenlik görevlisini bıçaklayarak öldürmüştü. Güney Kore'de yargılanan Çinli kaptan, sahil güvenlik görevlisini öldürmekten 30 yıl hapse çarptırılmıştı.

Kod: [Seç]
http://www.haberler.com/cin-den-sert-tepki-4021075-haberi/
Japonyadan Haberler.-http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/329/0/9/self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

 


Ynt: Japonyadan Haberler.

Ynt: Japonyadan Haberler.