Japon  Mutfak Terimleri-http://www.anitr.com/anitr_manga.png
  • Japon Mutfak Terimleri 5 1
Currently:  

Gönderen Konu: Japon Mutfak Terimleri  (Okunma sayısı 4195 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı panres

  • yeliz-art
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 1281
  • Karma 41
  • Alınan Beğeni: 115
  • Cinsiyet: Bayan
  • Güven iki ucu keskin kılıçtır.
    • Profili Görüntüle
    • yeliz-art.blogspot
Japon Mutfak Terimleri
« : 05 Ağustos 2012, 01:21:18 »
-A-

abura: Sıvı yağ
abura-age: Kızarmış Tofu dilimleri
aemono: Sirke veya diğer soslar içinde yapılan yiyecekler
age: Kızartılmış
amiyaki :Telli ızgara da yapılmış
an Tatlı :Azuki fasulyesi reçeli
anmitsu :un ve şekerden yapılan tatlı
asa gohan: Sabah kahvaltısı
awabi: Kabuklu bir deniz hayvanı
azuki: Küçük kırmızı fasulye

-B-


baataa: Tereyağı
battera-zushi :Osaka stili sıkıştırılmış ve kalıplanmış sushi
bento: Geleneksel kutu yemekler.
biiru: Bira
burokkori: Brokoli

-C -

o-cha: Yeşil çay
chanko-nabe :Sumoların yediği kaynatılmış et ve sebzelerden oluşan yemek
chawan :Pilav kasesi
chawan mushi:İçinde kare olarak kesilmiş sebzeler olan yumurta kreması
chazuke :Pilav ve diğer malzemelerin üzerine çay konularak yapılan yiyecek
chikuwa :Delikli silindir şeklinde balık püresi
chirashi-zushi: Sirkeli pilavın üzerine konmuş çeşitli çiğ balık
chiizu: Peynir

-D-

daikon :Havuç şeklinde büyük Japonturpu
daizu: Soya fasulyeleri
dango :Genelde küçük şişlerde sunulan ufak, yuvarlak hamur köftesi
dashi :Deniz mahsullerinden yapılma bir çeşit çorba
dengaku :Tatlı miso ile pişirilmiş tofu veya konnyaku

-E-

ebi :Karides
enoki: Uzun ince bir mantar

-F-

fugu:Bir çeşit balık
furutsu :Meyva

-G-

gari :İnce dilimlenmiş zencefil tırşusu (sushi ile servis yapılır)
genmai: Kahverengi pirinç
gobo :Dulavratotu kökü
gohan :Pilav, genelde 'yemek' analamında da kullanılır
goma :Susam
gyoza :Çin usulü kızarmış mantı

-H-

hashi :Yemek çubukları
hijiki: Bir çeşit deniz yosunu
hiru-gohan :Öglen yemeği
hiyashi: Soğuk
hiyashi-bachi: Soğutulmuş kase içinde buz ve su ile servis etmek
hiya yakko :Soğuk tofu blokları
horenso: Ispanak

-İ-

iidako:Küçük ahtapot
ika: Mürekkep balığı
ikura :Somon
inari-zushi :Tofu içine konulmuş susshi

-K-


kabayaki :Şişde pişirilmiş yılan balığı
kabu :Küçük yuvarlak Japon şalgamı
kai: Kabuklu deniz mahsüllerinin genel adı
kaiseki ryori :Özenle hazırlanmış Kyoto usulü yemek
kanten :Yosundan yapılan ve genelde tatlı yapımında kullanılan jelatin
kappa-maki :Japon hıyarı ve sushi pilavı ile yuvarlanarak hazırlanmış sushi çeşidi
katsuo-bushi :Dashi yapmak için kullanılan kurutulmuş uskumru
ki-no-ko :Mantarların genel adı
konbu :Dashi yapımında kullanılan kahverengi deniz yosunu
konnyaku :'şeytan-dili' kökünden yapılmış jelatinimsi MADDE
kyuri :İnce ve uzun Japon hıyarı

-M-

maguro :Ton balığı
maki :Yuvarlanmış
meshi :Pilav veya yemek anlamında kullanılan kelime (günlük yaşamda)mirin tatlandırılmış yemek sakesi
miso: Mayalanmış soya fasulyesi macunu
mizu Sumomo :Şeftali
mori-soba :Bambu ile servis yapılan soğuk soba
myoga :Oldukça değerli ve pahalı bir zencefil çeşidi

-N-

nabemono: Kaynatılarak hazırlanan
nasu :Patlıcan
natto :Mayalanmış, yapışkan soya fasulyesi
nigiri-zushi :Sirkeli yuvarlanmış pilavın üzerine konan çiğ balık (Bir çok kişinin aslında sadece sushi olarak bildiği)
nihon-shu :Pirinç şarabı (sake)
nimono: Soya sosu ve sake ile pişirilmiş yiyecekler
noren :Restoranların girişinde bulunan iki parçalı perde
nori :Çok ince kurutulmuş deniz yosunu
nuka: Sebzeleri turşu yapmak için kullanılan pirinç kepeği

-O-

oden: Et suyunda kaynatılmış, balık veya veya balık kekleri
oishii :Lezzetli anlamına gelen kelime
oshinko: Turşu
onigiri :Pilav topu
osechi ryoori :Geleneksel yeni yıl yemeği

-R-

ramen: Çin usulü noodle(şehriye)
renkon: Nilüfer çiçeği kökü
robatayaki :Özellikle ızgara yapan restoran

-S-

saba :Uskumru
sakana: Balik
sake :Somon balığı
o-sake :Pirinç şarabı
sarada: Salata
sashimi: Pilavsız sunulan çiğ balık
sato-imo :Kulkas kökü gibi bir çeşit patates
shiitake: Japonya'nın en ünlü mantarı
shio:Tuz
shiso :Sashimi ile sunulan perilla yaprağı
shoyu :Soya sosu
shungiku :Krizantem yaprakları, yemekler lezzet vermak için kullanılır
somen :Genelde yazları soğuk olarak yenilen çok ince noodle

-T-

tabemono :Yiyecek
takenoko: Bambu filizi
tako: Ahtapot
tamago :Yumurta
tara: Morina balığı
tekka-maki :Çiğ ton balığı ile yuvarlanarak yapılan sushi
tendon: Üzerinde kızarmış karides olan pirinç kasesi
tenpura :Kızartılmış sebze ve deniz mahsulleri
tofu: Soya fasulyesi kaymağı. Etlere güzel bir alternatifdir.
tori :Tavuk eti
tsukemono: Japon stili turşu

-W-

wakame:Bir çeşit deniz yosunu
wan :Çorba kasesi
waribashi :Atılabilen hashi (çubuk)
wasabi :Çok acı yaban turpu

-Y-

yaki: Izgara yapılmış
yasai :Sebze
yose-nabe: Evde ne varsa onun ile yapılmış yahni
yudofu :Konbu yasunu ile kaynatılmış tofu
yushoku :Akşam yemeği
yuzu :Oldukça değerli ve pahalı bir limon çeşidi

-Z-


zaru-soba :Üzerinde kıyılmış nori olan soğuk soba
zuke :Turşulanmış
zume: Doldurulmuş


Alıntı
bakterim.net japon yemek tarifleri
Japon  Mutfak Terimleri-http://fc03.deviantart.net/fs70/f/2011/329/0/9/self_portrait__5_by_panres-d4ha65d.jpg
resim benim çalışmam ve imzamı kendim yaptım

Çevrimdışı KaraKartal

  • Seviye 6
  • *
  • İleti: 182
  • Karma 4
  • Alınan Beğeni: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Japon Mutfak Terimleri
« Yanıtla #1 : 30 Ocak 2013, 14:38:41 »
Usagi Drop ta görmüştüm cidden Onigiri Makinası var mı ? Cidden güzel paylaşım...
Varsa şekliniz Shohoku'ya bekleriz..

 


Ynt: Japon Mutfak Terimleri

Ynt: Japon Mutfak Terimleri