-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - ekopyen

Sayfa: 1
1
Bee-san'a bittim be, vallahi seviyorum bu adamı. :))
 
Hachibi ile diyalogları çok güzel özellikle... Başka değerlendirmeler yapacak olursak:
 
Chouji savaş meydanında bir şeyler yapmaya kalkışacak-fazlaca gaza gelmiş gibi. Bizim zombi Akatsukiler pek bir sönük kaldı. Eee, yeni jenerasyonlar her zaman eskisini geçecektir mottosunu yaşatmaya kararlı sanırım Kishimoto. :) Neyse... Iruka ile Naruto arasında samimi bir konuşmanın geçeceğini düşünüyorum. Öyle ya da böyle, Naruto'nun savaşa dahil olması ve işlerin karışması ân meselesi gibi. :)
 
Not: Animedeki son bölüm de iyiydi.

2
Pek birşey yoktu.Chouji kırmızı hap seviyesinde kelebek chakrasını çıkardı.Acaba o 3 hapı kullansaydı bijuu gibi olurmuydu :D

Yanlız chouji orda hap kullanmadan kelebek formunu açtı. Hatta babası ''Hap kullanmadan kelebek formunumu açtı :O'' Diye şaşırdı ^^

Sennin-sama da senin dediğini kastetmiş :) İşte hap kullansaydı ne olurdu kim bilir diye sormuş, harbiden ne olurdu merak ettim. :)

3
Uzumakijutaro'ya katılıyorum ben de, ancak, önceki bölümdeki asuma dövüşünün donukluğundan bu bölümde sıyrılabilmişler; yani o kadar da boş bir bölüm olmadı bence. Hele Chouji'nin kanatlarını çıkardığı sahne hoştu, ses dörtlüsünden şişko ile olan dövüşünü dönüp izledim sonra. =) Başka da söylenecek bir şey yok gibi. Güzel ahlaki değerler üzerinde duruyor Kishimoto, takdir ediyorum. Naruto'yu sevmemin sebebi de bu zaten. Gelecek haftaya görüşmek üzere...

4
Tanışma / Ynt: NeverSoft
« : 30 Mart 2011, 11:26:54 »
hoş geldin ciciş, iyi eğlenceler :)

5
Tanışma / Ynt: Konnichiwa Minna :)
« : 30 Mart 2011, 11:16:13 »
Konnichiwa ciciş, hoş geldin.  [:ok:]

6
Naruto Tartışma / Ynt: Naruto Anime Tartışma [Güncel]
« : 28 Mart 2011, 12:57:44 »
Anime bayağı heyecanlı yerlerden devam ediyor, nedense kimse yazmamış buraya :) herkes mangayı bildiği için mi bu kadar ilgisiz kaldı anime tartışma bölümüne merak ettim :)  

204. bölüm çıktı en son. Ben şöyle 202'den itibaren bir özet geçeyim tartışma bölümüne:

Madara/Tobi bizim Naruto, Kakashi ve Yamato ile gelip konuştu, sonra Kage toplantısına gitti. Tabii Kage toplantısına gidene kadaaaaar, Kage toplantısında bir sürü olay oldu. Sasuke önce Raikage ile dövüştü. Yalnız şunu belirtmek istiyorum, Raikage tam vuracakken kalkanında amaterasu yakınca böyle Sasuke'ye bak beee derken herkes, Raikage'nin "Beni küçümseme velet" deyip çakması paha biçilemez bir sahne :D Kolunu feda etti ama yok böyle bişey ya. Daha sonra bacağını da kaybedecekken neredeyse, Gaara çıkageldi. Sasuke tam Susanoo'ya geçiş yaptı. Gaara'nın; Temari, Kankuro ve Darui'nin saldırıları gelince kaçmak için Susanoo ile mekânı yıkıp Danzou'nun yanına çıktı. Sasuke odaya girdiğinde Mifune saldırıp da diğer Kagelerin de dikkatini dağıtınca, Danzou bundan faydalanıp kaçtı :D Mizukage'nin yardımcısı Danzou'nun peşinden gitti. Sonra Mizukage ile Sasuke dövüşmeye başladı, Sasuke yine tam yenilecekken öldüğünü sandığımız Zetsu belirdi bir anda herkesin tepesinde sülük gibi. Emdiği çakralardan Sasuke'ye verdi bir miktar. Mizukage zayıf düştü. Sonra Sasuke bir artiz tavırla odaya geri döndü, Tsuchikage bunu tozla duman etmek için özel jutsusunu kullandı ve öldürdüğünü sandı. İşte tam bu sırada Raikage, Gaara falan da odaya dönmüştü. Sasuke öldü sanarlarken bir anda Madara ortaya çıktı, omzunda Sasuke'nin baygın bedeni ile. Kageler şaşkına dönmüşken plânının adını söyledi ve 204. bölüm de bitti: Tsuki No Me Keikaku!

7
Japon Kültürü / Japon Dili ve Edebiyatı
« : 20 Mart 2011, 19:18:15 »
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de sadece Ankara Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi'nde mevcut bu bölüm. Bir de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde "Japonca Öğretmenliği" var, ne kadar farklıdır bilmiyorum.
 
Şimdi biraz bakınırken rastladım: Nevşehir Üniversitesi'nde de geçtiğimiz sene kurulmuş bu bölüm anabilim dalı olarak.

Japon Dili ve Edebiyatı - Nevşehir Üni.
 
Ankara Üni. (Buranın sayfası biraz düşük nitelikli)
 
Erciyes Üni. -daha düzenli ve güzel-
 
Aramızda bu bölümde okuyan veya okumak isteyen var mı? Yahut bölüm hakkında daha spesifik bilgiler verebilecek kimse..? :)
 
Ösym'nin 2010 Kılavuzuna bakıyorum şimdi, girmek çok da zor değil bu bölümlere. Dil-3 puanıyla giriliyor, yani %80 YGS ağırlıklı, %20 LYS-5 ağırlıklı. Ankara Üni.'de sıralamada ilk 10.000'e; Erciyes Üni.'de ilk 13.000'e girmek lâzım. (Dil sınavlarına giren toplam kişi sayısı zaten az olduğu için oldukça kolay diyebiliriz.)
 
Nevşehir Üni.'yi bilmiyorum, yazmıyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde "Japonca Öğretmenliği" de yine ilk 13.000 sıralama gerektiriyor.
 
Evet arkadaşlar...sizce okunulası bir bölüm değil mi? ^^


8
Son bölümde (no: 532) yine Mifune ve Hanzou ağırlıktaydı, ancak dövüş safhası bitmişti. Hanzou ve Mifune'nin geçmişteki karşılaşmalarına gittik, Hanzou'nun isminin (Semender / The Salamander) sebebini ve bir zamanlar kendisinin de dünyaya barış getirmek gibi bir ideal sahibi olduğunu öğrendik. Mifune hakkında da bir şeyler öğrendik tabii, inançlı, umutlu ve onurlu bir savaşçıymış ki her zaman öyle kalmış; şimdi ise daha bilge. Ki bunu Hanzou'ya eski ruhunu getirebilmesinden anlayabiliriz. Nihayetinde Hanzou o günleri hatırlayabildi ve onurlu bir şekilde öldü; yani mühürlendi. Kabuto, zamanında Naruto'nun inançlı azmiyle uğradığı şaşkınlığa bu sefer de Hanzou sayesinde uğradı. Bıkmadı şaşırmaktan, hâlâ kabullenemiyor sanırım: Çocukluğuna inmek lâzım. Neyse, bölüm bunlarla sınırlıydı. Son iki sayfada Asuma vs Ino-Choji-Shikamaru dövüşünün ortasından girdik olaya. Chouji beklenildiği üzre duraksadı, Asuma da kontrolünü kaybetti gibi. Bir dahaki bölümde fazla uzamadan bu dövüşün biteceğini düşünüyorum; aradığımız duygusallığı da yakalayamadık henüz. -Hani duruma bakınca bile iç burkması lâzım ama, olmuyor yahu. Mifune vs Hanzou dövüşünde daha duygusala bağladım valla.-
 
Evet, ileriki bölümlerde görmemiz gereken daha bir sürü dövüş var, umarım hepsini lâyıkıyla gösterir Kishimoto. Her ne kadar bu dövüşler bittikten sonra olacakların merâkı ızdırap gibi olsa da...  [:ok:]

9
Tanışma / Ynt: Tanışma
« : 01 Mart 2011, 18:20:06 »
Merhabalaaaar herkese, öncelikle yeni site hepimize hayırlı olsun; site kurucularına da teşekkür ediyorum anime ruhunu yaşatma çabalarından dolayı.
 
Ariakas'ın daveti üzre buradayım ben, adım Yenal. 19 yaşındayım, İstanbul'da yaşıyorum. Bebekliğimden beri anime izlemekle beraber, bilinçli olarak ortaokulda izlemeye başladım. Pokemon Kartları forumu mevcud idi, orada takılırdım ben. Sonraları bir arkadaşla Anigb gibi dandirik bir çeviri grubu kurup Naruto'nun başlardan çevrilmemiş birkaç bölümünü ve Death Note henüz bitmemişken çıkan yeni bölümlerini çevirmeye çalıştık. Naruto ile tanışmam da zamanlara denk gelir; birkaç Naruto forumunda takıldım, yine farklı bir çeviri grubuna dahil olup manga çevirilerine katkıda bulundum sonra sıkıldım bıraktım. İzlediğim birkaç ufak anime serisi vardır. Elfen Lied, Samurai Champloo, Ergo Proxy, Fma, Basilisk vs. gibi. Bleach izlemem, okumam. One Piece de izlemem, okumam. Kenshin'i çok severim eskilerden. Naruto izlerim, okurum. Kishimoto'yu severim, kardeşinin de çıkardığı 666 Satan ve Blazer Drive iki güzel mangayı çevirmeye kalkışmıştık yine aynı gruptayken, benim sıkılmamdan dolayı yarım kalmıştı. Tavsiye ederim ikisini de. Buraya da eski günlerime dönebilirsem, vakit ayırmaya çabalayacağım.
 
Herkese teşekkürler. İyi forumlar dilerim.
 
Saygılar & Sevgiler.

Sayfa: 1