Mangalarımı okuyan 2 farklı kişinin yorumu aynıydı.Demişlerki;''Neden Japonyada geçiyor olaylar?Neden Türk değil karakterler?Bende;Zor olan Japon mangası çizebilmek.Türk karakterlerle çizmeye kalksam LEMAN dergisindeki karakterlere benzer,dedim.''
Japon tipleri daha kolay...Üçgen yüz iri göz ve komik ifadeler... İşte bu kadar...Zaten ben ''manga''adıyla paylaşıyorum.Ööle olsaydı karikatürlerim diye başlık açardım Hem paylaştığım bu site anime-manga severler ,çizimlerime eleştiri yapabilecek doğru ve bilir kişiler burda.Ben naapiim karikatür tiplemelerini
Sizce haklımıyım haksızmıyım?Ben bu sitede çizim yapmaya yeniden başladım...Sizlerin yorumlarıyla moral ve güç buldum...Sizler ne düşünüyorsunuz?Çizdiim karakterler Türk tiplerimi olsun-ki erkek çizemem japon erkeği daa ii çiziyorum-Ayşe fatma diye isimler mi veriyim?Ben bööle rahatım..Çizebildiim hangi karakter tiplerde başarılıysam kendimce ööle çiziyorum...
Okurken Japonyada geçmesinden rahatsız oluyosanız lütfen sööleyin!
Karakterler Türk olsun diye birşey olamaz zaten Japonların yaptığı mangadaki karakterler Japonlara mı benziyor,hayır.Karakterini nasıl kurguladıysan öyle çiz sana kimse gelipte neden Japonlara benziyor demez,diyen olursada takma.
Bana kalırsa mekanları zaten Japonyada yapamassın orda yaşayan bir kişi değilsin sadece mangalarda gördüğün kadarını yansıtırsın.
Karakter isimlerinide sana hangisi hoş geliyorsa onu yap.Kısacası nasıl çizimlerinden zevk alıyorsan öyle çiz.Birşeyde başarılı olmak istiyorsan o işden zevk alman gerek,özellikle bu iş sanat ise.(Benim bu zamana kadar anladığım tek şey.
)