öncelikle herkeze merhaba.
yeni üyeyim.bleachi çok seviyorum ancak bleacta bir kaç hata yakaladım bunları tartışa biliriz.ayrıca kafama takılan bir sorularıda buraya yazdım yardımcı olursanız sevinirim
1)soul ss de temiz ruhlar alanında shinigami lerin yaşadıgını söylüyorlar.peki rukianın utanç tapınagına götürülürken eşlik eden adamlar
kim.yada 168 inci bölümde giren prenses nedir.
2)shinigami ler ilk bölümlerde insan ruhundan ayrı bir tür imajı uyandırdı.hatta bir bölümde işe yaramayan şhinigamilerin dördüncü takımda
toplandıgından bahsediliyordu.bu olaya göre şinigamiler dogar işe yaramayanları dördüncü takıma atarlar gibi anladım.ancak sonraki bölümlerde
shinigamilern aslında insan ruhu oldugunu açıkladılar.bu çok garip çünkü şinigamiler güçlü ruh gücü(reiatsu) olan insanlardan
seçiliyordu.ikinci sezonda ichigoya yardım eden şinigami(eli silah tutamayan şinigami) neden seçildi.bu çok kafa karıştırıcı
3)aile konusuna deginmek istiyorum.bleach mantıgına göre insan ruhları yaşayan dünyada ürer ve yeni ruh oluşur.ve o ruh dogar büyür
ölür.öldügünde ss ye gider.bir bakarki orada ruhlar ürüyebiliyorlar(dört büyük aile olayı) ve dogan ruhlardan bazıları yaşayan dünyayı
görmüyor(bkz 168 de giren prenses gibi dünyaya belirli bir yaştan sonra ayak bastı.)bu ruhların ruh dünyasında ürüyebilmesi gerçek dünyanın
varlıgını anlamsız kılıyor bu biraz saçma degilmi.
4)elbise olayı: beden konusuna deginmek istiyorum.beden anlayısı dizide biraz farklı beden olmadan ruhlar nesnelere dokuna biliyorlar ve
duvarlardan gecemiyorlar.bu bir bakıs açısı tamam.orihime chad ve ishida ss giderken beden formundaydı.ruhlar dünyasında orihime ve ishidanın
sinigami elbisesi giymesi çok alakasız bir olay.sonuçta o elbise temsili(ilk bölümün sonunda güçleri giden rukia nın elbisesi degişiyor)
elbiseyi taşımalarını aklım almadı.
5)zampakto büyüklugu konusu. rukianın ilk bölümde söyledigi zampakto buyuklugu ruh gucunu gosterir diye.dizide daha büyük zampakto
görmedim.aizen,arancarlar,1.takım kaptanı,kenpaçi ve byakuya hepsimi ichigodan gücsüz.
6)bauntolar.ishidaya yardım eden kız vardı kuklası ateş.dogdugu çag çok eskiydi neredeyse hiç teknoloji yoktu.buda bauntoların çok yaşlı
oldugunu gösterir.ve bu baountoları yapan kadın mao tao.mao tao ishida ya yardım eden kızın kendisinin bir kopyası oldugunu söylüyor.yani mao
tao kızın yaşamı boyunca süreyi hiç degiştirmeden geçirmiştir.bu shinigamilerin yaşlanmadıgını gösterir.ancak byakuyanın geçmişini gördügüm
bir bölümde tanıyamadım.100 yıl onceydi.bu bir saçmalık degilmi.ayrıca 1.takım kaptanı çok yaşlı bir adam o adamın okadar yaşlanmasını çok
garipsedim.aynı hata bauntolarda kuklası balıga benzeyen adam içinde gecerli.maotao nun kopyası oldugu iddia edilen kızla aynı süreci
geçirmelerine ragmen adam yaşlanmış.bu çok garip
7)shinigamilerin sayısı hiç geçmiyor bu çok ilginç
8)yemek yeme olayı tam bir saçmalık rukia her ruh gömme işleminden sonra ruhlara gidecegin yerde hiç acıkmıyacaksın diyor.ikinci sezonda ss
ye gittiklerinde ruhların yemek yemesinin yanı sıra ölüm mahkumlarına bile yemek vermesi çok saçma.(soyle açıklanabilir acıkma duyusu yok
diye ancak rukia nın idam edilirken yemek yedigini görüyoruz)ayrıca ilk sezonun sonlarında ichigo cukurdadır.jintanın yemek istermisin
sorusuna ben ruhum diyerek acıkmayacagını belirtiyordu.
9)bide su ss nin pofpoflanma olayı ruh gömmede ss yi ruhlara överler.aileni bulcan acıkmıyca diye.yemek olayınını sordum.peki shibataya
aileni bulacan diye söylüyorlar.yoksa ruhları kandırıyorlarmı pek huzurlu bir yer degil açıkcası ss
10)rukia nın bir sözü ''hollow ları kesmek onları öldürmez ss ye gönderir''(yani içindeki temiz ruhu kastediyor bence ) demişti.peki güzel shibata nın annesini öldüren hollow cehenneme gitti(sadece temiz ruhlar ss ye girebilir) eyvallah.iyide ichigonun annesinin ölümüne sebep olan hollow arankar olarak dönmesi saçmalık degilmi.(hemde yüzü görünüyorken) ya cehennemde yada ss de olması gerekmiyormu.bide açıklama yaptılar öle hllw lar hunto mucco(yanlış olabilir)ya gidiyorlar diye bu ne iştir arkadaşşş
11)son olarakta şu dialog kafama takıldı.grimjowun önderliginde arankarlar dünyaya geliyor ve ana karekterlerle dövüşmeye başlıyorlar.aralarından biri arancar numaralarının 11 e kadar güç diger sıralanında arancar olma sırasına gore belirlendigini soylemişti.bunu soyliyen arancar 11 numaraydı.buda demek oluyorki dögüştügü arancar en güçlü on birinci arancar dı.arankar sıralamasında güçlü sayılır bu arancar.ancan htsugaya dögüş bittikten sonra soyle diyordu.''onlar en güçsüzleriydi..''tövbe tövbe sana aizenimi getircez lan.
yardım ediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin.kafayı yiicemyaaaaa :