Japon Mutfağı Hakkında-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

Gönderen Konu: Japon Mutfağı Hakkında  (Okunma sayısı 6572 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yuugan

  • Seviye 6
  • *
  • İleti: 169
  • Karma 14
  • Alınan Beğeni: 0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Japon Mutfağı Hakkında
« : 14 Nisan 2011, 21:26:14 »
Japon mutfağı hakkında
Geleneksel Japon Mutfağının ana gıdası pilavdır, gohan (ご飯). Pilav, her öğünün bir parçasıdır, hatta kahvaltının bile. Japonya bir ada olduğundan dolayı balık ve diğer deniz meyveleri içeren yemeklere de çok sık rastlamak mümkündür. Amerikalılar II. Dünya Savaşı'nda Japonya'yı işgal ettikleri sırada, Japonları pilav yerine ekmek yemeğe alıştırmaya çalışmışlar.

Genel olarak Japon Mutfağı, diğer Doğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzer. Diğerlerine olan en önemli farkı yağ ve baharat kullanımının çok daha az olmasıdır. Kullanılan malzemelerin asıl, gerçek tadları muhafaza edilmeye gayret gösterilir. Mümkün oldukça mevsim için tipik olan taze malzemeler kullanılır.

Örneğin geleneksel bir japon kahvaltısının görünüşü  :'(

Japon Mutfağı Hakkında-http://4.bp.blogspot.com/_oexuXRiK-xA/TCxAS-PCGfI/AAAAAAAABvI/pKKdxk8vhG4/s320/300px-Breakfast_Japan.jpg

Meşhur Japon Yemekleri

* Akaşi-yaki 明石焼き, Ahtopot-Parçaları içeren yumurta topcukları.
* Çanko-nabe ちゃんこ鍋, Nabe stiline göre. Sumo-Güreşçilerinin yedikleri proteinden zengin olan türlü.
* Donburi 丼, Sebze, et veye başka içerikli pilav yemeği.
* Gyōza 餃子, Et ile doldurulmuş Çin usulu hamurişi.
* İşiyaki 石焼き
* Karē カレー, Hintlerin Curry'sinin Japon versiyonu.
* Kuşiage 串揚げ
* Maki 巻き, Pilav üstü Deniz-Otu Sarması.
* Miso Çorbası 味噌汁, Miso ve DaŞi ile yapılır.
* Nabe 鍋 veya O-Nabe, bir Japon türlüsü, yenilirken pişirilir.
* Oden おでん, Türlü şekili.
* Okonomiyaki お好み焼き, Lahanalı hamur işi.
* Saşimi 刺身, Çiğ balık
* Şabu Şabu しゃぶしゃぶ, Çok ince kesilmiş et dilimleri masanın üzerinde duran ve kaynayan bir suyun içine bir iki saniye tutulur ve yenir.
* Sukiyaki すき焼き, Türlü
* Suşi 寿司, Ekşi pilavlı çiğ balık ve sebze.
* Takoyaki たこ焼き, Ahtopotlu hamur işi.
* Tempura 天麩羅, Fritözden balık ve sebze.
* Teriyaki 照り焼き, Pişirilmeden yağ içinde turşu yapılmış et.
* Tonkatsu とんかつ, Domuz eti kızartması.
* Yakitori 焼き鳥, Tavuk eti Şiş Kebabı.

Makarna/erişte yemekleri

* Rāmen ラーメン, Erişte Çorbası
* Soba 蕎麦, Buğday Makarnası
* Udon 饂飩, kalın Makarnalar
* Somen 素麺, meşur Matsuyama Makarnası
* Yakisoba 焼き蕎麦, kızartılmış Makarna

Balık yemekleri

* Fugu 河豚 ya da 鰒 çok zehirli bir Balık türüdür. Sadece çok usta ahçılar pişirebilir. Balığın çok ince olan zehirli damarlarının tek tek çıkarılması gerekir. Bir Fugu yemeğinin fiyatı bu yüzden 300-500 Dolar arasıdır.
* Surimi すり身 Yengeç eti imitasyonu.
* Takabe Izu-Adalarında yenilen bir balık
* Unagi 鰻 (うなぎ), Yılan Balığı

Diğer yemekler

* Daşi 出汁, Deniz Otundan yapılan bir Balık Çorbası.
* Kobe-Sığırı ve Matsuzaka-Sığırı, Eti çok lezzetli olan özel yetiştirilmiş sığır türleri.
* Miso 味噌, ezilmiş Soya macunu.
* Şiitake 椎茸, Mantar cinsi.
* Soba 蕎麦 Bulgur yemeği.
* Suimono 吸い物, bir türlü türü.
* Tofu 豆腐, "Soya-Peyniri"
* Yuba 湯葉, Soya sütünün kaymağı.

Yemeğin yanında sunulan ek gıdalar (Okaşi), tatlılar ve Omiyage


* Arare あられ
* Dango 団子, Pilav Topcukları
* Mochi 餅, ezilmiş Pilav Macunu
* Natto 納豆, ekşitilmiş Soya Fasulyeleri
* Nigiri お握り, baharatlı Pilav topcukları
* Senbei 煎餅, Pirinçten yapılmış kurabiyeler
* Taiyaki たいやき, içli hamuriçi
* Tsukemono 漬物, Turşu
* Yokan 羊羹, Adzuki-Fasulyeleriyle yapılan bir tatlı.

Baharatlar

* Mirin 味醂 "Pirinç Şarabı"
* Miso 味噌 (Soya Macunu)
* Nori 海苔 çok ince Deniz Otu.
* Perilla
* Sanşo 山椒 Japon Biberi
* Wasabi 山葵 yaban turbu
* Su Biberi
* Soya Sosu 醤油 Shoyu
* Wakame 若布、和布 Deniz Otu.
Japon Mutfağı Hakkında-http://desmond.imageshack.us/Himg217/scaled.php?server=217&filename=57125295.jpg&res=medium

Çevrimdışı Kasumikage

  • Seviye 5
  • *
  • İleti: 104
  • Karma 2
  • Alınan Beğeni: 0
  • Cinsiyet: Bay
  • Eski Nihilius Yeni Kasumikage
    • Profili Görüntüle
Ynt: Japon Mutfağı Hakkında
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2011, 02:55:30 »
Paylaşım için teşekkürler :D
Japon Mutfağı Hakkında-http://i56.tinypic.com/r0386q.png

Çevrimdışı Yuugan

  • Seviye 6
  • *
  • İleti: 169
  • Karma 14
  • Alınan Beğeni: 0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Japon Mutfağı Hakkında
« Yanıtla #2 : 18 Nisan 2011, 12:43:40 »
Her zaman :)
Japon Mutfağı Hakkında-http://desmond.imageshack.us/Himg217/scaled.php?server=217&filename=57125295.jpg&res=medium

Çevrimdışı Dromenda

  • Moderatör
  • *
  • İleti: 649
  • Karma 38
  • Alınan Beğeni: 17
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ynt: Japon Mutfağı Hakkında
« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2011, 20:03:57 »
Paylaşım için teşekkürler her ne kadar bazen midem bulansada ;D

 


Ynt: Japon Mutfağı Hakkında

Ynt: Japon Mutfağı Hakkında