Şeytan Meyveleri Açıklama-http://www.anitr.com/anitr_manga.png

Gönderen Konu: Şeytan Meyveleri Açıklama  (Okunma sayısı 11961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Roronoa

  • Seviye 1
  • *
  • İleti: 12
  • Karma 2
  • Alınan Beğeni: 0
    • Profili Görüntüle
Şeytan Meyveleri Açıklama
« : 16 Mart 2011, 22:11:23 »
Lanetli Meyve olarakta bilinir. Çeşitli tiplere ayrılan bu meyve türü yiyene ilginç ve değişik güçler verir.

Hakkında
Şeytan Meyveleri'nin gücünün Deniz Şeytanı'ndan geldiğine ve kaynağının Grand Line'da gizli olduğuna inanılmaktadır. Çünkü Grand Line dışında Şeytan Meyvesi bir efsanedir. Çoğu kişi olduğuna inanmaz, inananlarda kurmaca düşünceler üretir. Şeytan Meyvesi'nin piyasa bedeli 100.000.000 Beri'den başlar. Ayrıca meyve kullanıcılarıda köle olarak satılır. Şimdiye kadar 100'den fazla meyve türü gösterilmiştir.
Şeytan Meyveleri görünüş olarak çok hoş olsalarda berbat tatları vardır. Meyveyi yiyen kişiler zehir yemiş gibi olurlar. Meyve yenildiğinden bir süre sonra kullacını meyve güçlerini öğrenmeye başlar. Öncesinde gücünü kullanamaz. Meyvelerin tipleri farklıdır. Ancak standart olarak hepsinin üzerinde spiral şekiller vardır. Her meyvede sadece tek güç vardır. Meyve gücünü almak için tek ısırık yeterlidir. İlk ısırıktan sonra meyvenin kalanı bir işe yaramaz. Güç kazanman için illaki meyveyi ısırmak gerekmez. Buggy gibi meyveyi tüm tüm yutmakta gücü kişiye verir.
Şeytan Meyveleri dünyanın en güçlü ve önemli kişileri tarafından kullanılmaktadır. Örnek olarak Denizci Amiralleri, Shichibukailer ve Yonkoular'dan biri gösterilebilir.

Kimlik
Grand Line'da Şeytan Meyveleri'nin listelenmiş halinin olduğu bir liste vardır (Yine de bu listede olmayan bazı meyve türleri olduğu bilinmektedir.). Buna en güzel örnek Teach'tir. Teach, Yami Yami no Mi'i gördüğü anda tanımıştır. Ayrıca bu kitabın varlığından Spandam ve Sanji'de söz etmiştir. Shanks ve tayfası Luffy yemeden önce meyvenin Gomu Gomu no Mi olduğunu biliyordu.
Bir meyve gücünün iki kişide olup olamayacağı Oda'ya sorulmuş, ancak cevap alınamamıştır.

Şeytan Meyvesi'nin Yan Etkileri
Şeytan Meyvesi kişiye yeni bir güç verir fakat ondan yüzme yeteneğini alır. Meyve kullanıcısı suya karşı hassastır ve denize düştüğünde kurtulmasına imkan yoktur
Oda, meyve kullanıcılarının sadece deniz suyuna karşı zayıf olduklarını önemle belirtmiştir. Yani yağmur ya da tatlı su ile doldurulmuş havuzlar meyve kullanıcılarını zayıflatmaz.
Hatta kullanıcının bir parçası bile suda olsa kendi başına meyve gücünü kullanamaz. Unutulmaması gereken nokta denizin meyve gücünü iptal etmediğidir. Arlong Park'ta Luffy suyun altında çaresiz yatarken, Genzo ve Nojiko Luffy'nin başını uzatıp suyun üzerine çıkarmışlardır. Denize karşı olan bu zayıflık nedeniyle meyve gücü kullanan bir çok korsan ve Denizci, Grand Line'da telef olmaktadır. Ayrıca Balıkadamlar gibi gücünü denizden alan ırklarda meyve kullanıcıları için tehlikelidir.
Kairouseki (Deniz Taşı) olarak bilinen madde denizle aynı etkiyi gösterir. Bu yüzden meyve kullanıcılarına karşı kullanılan en önemli silahtır. Deniz taşı ne kadar yoğunsa kullanıcıya etkisi bir o kadar fazla olur. Bunlara ek olarak Yami Yami no Mi'de Şeytan Meyvesi güçlerini iptal etmektedir.
Jyabura'nın anlattığı bir söylentiye göre kişi meyveyi yediğinde meyvenin verdiği güce sahip olan şeytanda kişinin içine girermiş. Eğer meyve sahibiyken başka bir meyve daha yersen iki şeytan birbiriyle savaşır, bunun sonunda ise kişinin bedeni patlarmış.

Tüketim Sonuçları
Kişi, meyveyi bir kez yediğinde ömür boyu o meyvenin güçleriyle yaşar ve asla ve asla yüzemez. Eğer kişinin elinde kitap yoksa meyve hakkında bilgiside yoktur. Meyvenin tipinden nasıl bir güç verdiği anlaşılmaz. Bilinmeyen bir meyve yemek Rus Ruleti oynamak gibidir. Meyve kullanıcıları, meyve kullanmayanlar tarafından ucube, şeytan ya da canavar gibi kötü isimlerle etiketlenmiştir. Tüm meyve kullanıcıları, meyve gücünün temel özelliklerini kullanabilir. Ancak meyveden tam randıman almak için savaş tecrübesi ve eğitim gerekmektedir.
Meyvelerle ilgili başka bir kötü noktada meyvenin verdiği güçtür. Güç işe yaramaz ya da garip olabilir. Birçok kişi gücü sayesinde insanları kendine hayran bırakırken, geri kalanlar üvey evlat gibi kalır.

Araştırmalar
Denizciler'in bünyesinde çalışan bilim adamı Dr. Vegapunk, Şeytan Meyveleri ve Kairouseki hakkında araştırmalar yapmaktadır. Araştırmaları çok ileri seviyeye ulaşmıştır. Vegapunk, cansız nesnelere meyve yedirebilir ve sahip olunan meyve gücünün bir kısmını başka yere aktarabilir.
Tony Tony Chopper, Dr. Kureha'nın çıraklığını yaptığı altı yıl içerisinde yanlışlıkla Rumble Ball'u bulmuştur. Bu topu bugüne kadar Chopper'dan başkası kullanmamıştır. Top, Şeytan Meyvesi'nin dalga boylarını bozarak değişik formlara girmeye imkan sağlamaktadır. Görünüşe göre topun etkileri sadece Zoan türü meyveler için geçerlidir.

Ek Bilgi
Bir Şeytan Meyvesi'nin kullanıcısı öldükten 50 yıl sonra aynı meyvenin ağaçtan yetişip denize düştüğü düşünülmektedir.

Şeytan Meyvesi Türleri
Zoan
Zoan (Zon) bir Şeytan meyvesi türüdür. Bu meyve tipi kullanıcısını hayvana ya da insan-hayvan karışımı bir forma sokar.

Etkileri
Bir Zoan kullanıcısı meyvesinin türüne göre o hayvana dönüşür. Meyve insanın normal şeklini bozmaz. Kullanıcıyı doğal halinin dışında tam hayvana ya da insan-hayvan karışımına dönüştürür. Melez formlar aşırı derecede büyüktür.
Bu türün meyveleri genelde fiziksel gücü çok fazla olan kişiler tarafından yenilir. Çünkü bu tür olan gücün üzerine inanılmaz bir güç daha katar. Bu meyve türünün kullanıcısı sadece dönüşüm yaptığında gücünü kullanbilir. Doğal hali ile meyvesinin bir etkisi olmaz. Zoan türü meyveler kendi arasında da sınıflara ayrılmıştır.


Etobur Zoan Türü
Etobur Zoan kullanıcıları diğer Zoanlar'a göre savaşta daha iyidirler. Bu türün kullanıcıları genelde aşırı saldırgan ve kana susamış psikopat tiplerdir. Türden gelen avatajla fiziksel saldırılar yıkıcı olur ve pençeler rakibi parçalamada oldukça işe yarar. Bu türe en iyi örnek Rob Lucci'dir. Melez formda ne kadar güçlü olduğunu hepiniz gördünüz.

Antik Zoan
Bu meyveden ilk bahseden kişi Scratchmen Apoo'dur. Bu türün meyveleri kullanıcısına çok eski zamanlarda kalmış ve soyu tükenmiş hayvanlara dönüşme olanağı verir. Bu tür meyveler ender bulunur. Antik tipte Zoan meyvesi yemiş olarak gösterilen tek kişi X. Drake'dir. Drake'in dönüştüğü hayvan etobur bir dinozordur.

Uyanmış Zoan
Bu türden bahseden Crocodile bu türün kullanıcılarının normalden daha hızlı, açıkgöz ve güçlü olduğunu söylemiştir. Dört Demon Guards bu türdedir.

Mitolojik (Mistik - Efsanevi) Zoan
Mitolojik Zoan meyveleri Şeytan Meyveleri içerisinde en nadir bulunan türdür. Bu meyveler yiyene sadece efsanelerde varolmuş yaratıklara dönüşme imkanı sağlar. Bu meyvelerin kullanıcıları Logia türleri kadar güçlüdür. Bu meyve türünün gösterilen tek kullanıcısı Marco'dur. Meyvesi Phoenix(Anka Kuşu)'tir.

Yenilen Meyveler
Köpek Serisi
Inu Inu no Mi, Model: Jackal (Chaka tarafından yenilmiştir.)
Inu Inu no Mi, Model: Dachshund (Mr. 4'ün silahı Lassou'ya yedirilmiştir.)
Inu Inu no Mi, Model: Wolf (Jybura tarafından yenilmiştir.)

Öküz Serisi
Ushi Ushi no Mi, Model: Bison (Dalton tarafından yenilmiştir.)
Ushi Ushi no Mi, Model: Giraffe (Kaku tarafından yenilmiştir.)

Kedi Serisi
Neko Neko no Mi, Model: Leopard (Rob Lucci tarafından yenilmiştir.)

Kuş Serisi
Tori Tori no Mi, Model: Falcon (Pell tarafından yenilmiştir.)

Yılan Serisi
Hebi Hebi no Mi, Model: Anaconda (Boa Sandersonia tarafından yenilmiştir.)
Hebi Hebi no Mi, Model: King Cobra (Boa Marigold tarafından yenilmiştir)

Tek Tip Modelle
Hito Hito no Mi (Tony Tony Chopper tarafından yenilmiştir.)
Mogu Mogu no Mi (Miss Merry Christmas tarafından yenilmiştir.)
Uma Uma no Mi (Gan Fall'un kuşu Pierre tarafından yenilmiştir.)
Zou Zou no Mi (Spandan tarafından Funkfreed isimli kılıca yedirilmiştir)

Logia
Logia (Rogia) bir Şeytan Meyvesi türüdür. Karakteristik özelliği kullanıcıya kendi elementine dönüşmesine olanak tanımasıdır.

Etkileri
Bu meyve türünü kullanan kendine has element üretebilir ve bu elemente dönüşebilir. Kullanıcısı ne tam bir insandır ne de tam bir elementtir. Logia kullanıcıları isterlerse tamamen elemente dönüşebilirler. Bunu genelde uzak mesafeleri daha hızlı almak ve darbelerden korunmak için ya da zayıflıkları öğrenilmesin diye yaparlar. Logia kullanıcıları fiziksel darbe almadıkları için yenilmez sayılırlar (Haki göz önüne alınmadığında).

Yenilen Meyveler
Moku Moku no Mi = Duman Adam (Smoker tarafından yenilmiştir.)
Mera Mera no Mi = Alev Adam (Hiken No Ace lakabıyla Portgas D. Ace tarafından yenilmiştir.)
Suna Suna no Mi = Kum Adam (Crocodile tarafından yenilmiştir.)
Goro Goro no Mi = Elektrik Adam (Enel tarafından yenilmiştir.)
Hie Hie no Mi = Buz Adam (Aokiji tarafından yenilmiştir.)
Yami Yami no Mi = Karanlık Adam (Marshall D. Teach tarafından yenilmiştir.)
Pika Pika no Mi = Işık Adam (Kizaru tarafından yenilmiştir.)

Paramecia
Paramecia (Paramishia) Şeytan Meyvesi türlerinden biridir. Bü türün meyveleri yiyene insan- üstü güçler ve yeteneğini kullanma olanağı verir.

Yenilen Meyveler
Gomu Gomu no Mi = Lastik Adam (Monkey D. Luffy tarafından yenilmiştir.)
Meyvenin güçleri sayesinde Luffy çeşitli formlara girmiştir.Bunlar;
-Mizu Luffy
-Gear Second
-Gear Third
Bu meyveyi yiyen fiziksel darbelerden etkilenmez. Birçok avantajı olmasına rağmen kesici ve delici saldırılar büyük risk taşır.

Bara Bara no Mi (Buggy The Clown tarafından yenilmiştir.)
Sube Sube no Mi (Alvida tarafından yenilmiştir.)
Şişman bir kadını pürüzsüzlük meyvesi ile süper bir hatun yapmıştır :D

Kilo Kilo no Mi (Miss Valentine tarafından yenilmiştir.)
Bomu Bomu no Mi (Mr. 5 tarafından yenilmiştir.)
Hana Hana no Mi (Nico Robin tarafından yenilmiştir.)
Doru Doru no Mi = Mum Adam (Mr. 3 "Galdino" tarafından yenilmiştir.)
Baku Baku no Mi (Wapol tarafından yenilmiştir.)
Mane Mane no Mi (Mr.2 "Bon Kurei" tarafından yenilmiştir.)
Toge Toge no Mi = Diken Kadın (Miss Doublefinger tarafından yenilmiştir.)
Supa Supa no Mi (Mr. 1 "Daz Bones" tarafından yenilmiştir.)
Ori Ori no Mi (Hina "Black Cage" tarafından yenilmiştir.)
Bane Bane no Mi (Bellamy The Hyena tarafından yenilmiştir.)
Noro Noro no Mi (Foxy the Silver Fox tarafından yenilmiştir.)
Doa Doa no Mi = Kapı Adam :D (Blueno tarafından yenilmiştir.)
Awa Awa no Mi = Köpük Hatun (Kalifa tarafından yenilmiştir.)
Beri Beri no Mi [bu Bara Bara No Mi gibi ancak küre şeklinde bölünüyor kişi] (Very Good tarafından yenilmiştir.)
Sabi Sabi no Mi (Shuu tarafından yenilmiştir. )
Shari Shari no Mi (Sharinguru tarafından yenilmiştir.)
Yomi Yomi no Mi (Brook tarafından yenilmiştir.)
Bu meyve yiyene öldüğü zaman yeni bir hayat verir. Ölü olunsa bile Şeytan Meyvesi özellikleri her durumda geçerlidir. Kullanıcı ne zaman ölürse o zaman bir sefere mahsus yeni bir hayat kazanır. Yeniden canlanmak için kullanıcının ruhunun bedenini bulması gerekmektedir. Vücut nasıl olursa olsun ruh bedene girdiğinde ikinci yaşama başlanılır.

Kage Kage no Mi = Gölge Adam (Shichibukailer'den Gecko Moria tarafından yenilmiştir.)
Horo Horo no Mi = Hayalet Kadın (Perona tarafından yenilmiştir.)
Suke Suke no Mi = Görünmez Adam (Graveyard Absalom tarafından yenilmiştir.)
Her erkeğin hayalindeki meyve ama salak bir kişi tarafından yenmiş :D Keşke Sanji yeseydi o zaman şamata kopardı :D

Nikyu Nikyu no Mi (Shichibukailer'den Bartholomew Kuma tarafından yenilmiştir.)
Mero Mero no Mi (Shichibukailer'den Boa Hancock tarafından yenilmiştir.)
Doku Doku no Mi (İmpel Down Hapishanesi'nin müdürü Magellan tarafından yenilmiştir.)
Horu Horu no Mi (Emporio İvankov tarafından yenilmiştir.)
Choki Choki no Mi = Makas Adam (İnazuma tarafından yenilmiştir.)
Gura Gura no Mi (Edward Newgate "Whitebeard" tarafından yenilmiştir.)

Bilinmeyen Şeytan Meyve Türleri
Animede ve Manga daha bir çok meyve kullancısı var ancak meyve isimlerini bilmediğimizden yazamadık.Örneğin;

Filo Amiral Sengoku. Hito Hito no Mi, Model: Daibutsu'dur. [Öğrenildi]
Amiral Akaniu vüducu manga oluyor galiba Logia türü.
WB Birinci bölük komutanı Marco. Mistik Zoan'dan anka.İsmi bilinmiyor
WB Üçüncü tümen komutanı Jozu. elmas Jozu'da deniliyor Paramecia türü.İsmi bilinmiyor.
Surgeon of Death (Ölüm Cerrahı) Trafalgar Law.
Karasakal Korsanlarından Lafitte. Kolları bir tür kanat oldu ancak bilinmiyor.
X.Drake Antik Zoan türüdür ancak meyve ismi belli değil.Bu meyve ona dinozora dönüşme gücü vermiştir.
Shichibukai Donquixote Doflamingo insanları kukla gibi kullanabilme gücü vardı.Paramicia türü olma ihtimali var ismi bilinmiyor.
Scratchmen Apoo ses ve müzik ile ilgili bir meyve yemiştir.İsmi bilinmiyor meyvenin.
Jewelry Bonney yaş idaresini karıştıran muhtemelen bir Paramecia tipi şeytan meyvesinden yemiş galiba.
Capone Bege herşeyi içine alabilmesini sağlayan ve adı bilinmeyen bir Şeytan Meyvesi yemiştir.
Basil Hawkins adı bilinmeyen bir Şeytan Meyvesi yemiştir. Kendine gelen saldırıları başka kişilere yönlendirme gücü vermiştir.
Eustass Kid manyetizma ile ilgili bir Şeytan Meyvesi yemiştir.

[alıntıdır]

Çevrimdışı gotenks

  • Uğur Özkan
  • Seviye 1
  • *
  • İleti: 17
  • Karma 0
  • Alınan Beğeni: 0
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
    • DRAGON BALL TÜRKİYE
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2011, 13:53:24 »
eline sağlık çok güzel bir açıklama olmuş favori meyvem ateş meyvesidir logia acaip karizma çünkü  ;D

Çevrimdışı Yuugan

  • Seviye 6
  • *
  • İleti: 169
  • Karma 14
  • Alınan Beğeni: 0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #2 : 15 Nisan 2011, 13:59:45 »
Ellerine sağlık çok güzel olmuş  [:ok:]
Şeytan Meyveleri Açıklama-http://desmond.imageshack.us/Himg217/scaled.php?server=217&filename=57125295.jpg&res=medium

Çevrimdışı Kasumikage

  • Seviye 5
  • *
  • İleti: 104
  • Karma 2
  • Alınan Beğeni: 0
  • Cinsiyet: Bay
  • Eski Nihilius Yeni Kasumikage
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #3 : 15 Nisan 2011, 14:42:09 »
Ellerine sağlık.
Şeytan Meyveleri Açıklama-http://i56.tinypic.com/r0386q.png

Çevrimdışı Dromenda

  • Moderatör
  • *
  • İleti: 649
  • Karma 38
  • Alınan Beğeni: 17
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #4 : 03 Temmuz 2011, 11:45:06 »
Ellerine sağlık bayağı bir bilgilendirdin bizi.Fakat anlamadığım birşey One Piece'nin tamamını izlemediğimden olabilir ama En güçlü Logia galiba sonra Paramecia en sonda Zoan mı?

breakdown

  • Ziyaretçi
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #5 : 03 Temmuz 2011, 13:08:24 »
güzel bilgiler. eline sağlık, farene sağlık ;D

Çevrimdışı Selin20

  • Seviye 7
  • *
  • İleti: 207
  • Karma 8
  • Alınan Beğeni: 0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #6 : 03 Temmuz 2011, 13:37:41 »
Klavyene saülık.Çok güzel bir tanıtım. [:ok:]
İmza yapacak biri arıyorum.

Çevrimdışı Turkuaz

  • ~
  • Emektar Üye
  • *
  • İleti: 473
  • Karma 34
  • Alınan Beğeni: 12
  • (✿◠‿◠)
    • Profili Görüntüle
    • ElmaKurdu
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #7 : 27 Temmuz 2012, 00:08:31 »
 Bu meyveler hep kafamı karıştırmıştır benim. Aklıma takılan bir şey oldukça bakabileceğim bir konu ^.^
teşekkürler  :ok:
Şeytan Meyveleri Açıklama-http://24.media.tumblr.com/6a3b6295f10a547ff2d4de2f00d47d6e/tumblr_mm8o1pd9lP1s8mgkyo1_500.gif
(click to show/hide)

Çevrimdışı _Vicodin_

  • Seviye 1
  • *
  • İleti: 2
  • Karma 0
  • Alınan Beğeni: 0
  • Cinsiyet: Bayan
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #8 : 29 Ağustos 2012, 16:18:14 »
Kilo kilo no mi  :8:

demkir

  • Ziyaretçi
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #9 : 15 Eylül 2012, 19:55:32 »
vay be güzel konuymuş eline sağlık

Çevrimdışı Revenge

  • Revenge is Back! I' ll have my revenge...
  • Seviye 2
  • *
  • İleti: 42
  • Karma 0
  • Alınan Beğeni: 0
  • Cinsiyet: Bay
  • I hear Bells... "L"
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #10 : 25 Ocak 2013, 09:53:25 »
Ellerine sağlık. Çok güzel bir tanıtım çalışması olmuş.
Şeytan Meyveleri Açıklama-http://i.hizliresim.com/vzpo3v.png

Şeytan Meyveleri Açıklama-http://e1209.hizliresim.com/11/8/csyug.gif

Çevrimdışı Shun Kazami

  • Ventus..Cool Power <.<
  • Seviye 1
  • *
  • İleti: 12
  • Karma 0
  • Alınan Beğeni: 0
  • Cinsiyet: Bay
  • Rüzgarın Gücü Seninle Olsun Yavşak Herif.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #11 : 19 Temmuz 2014, 16:43:25 »
Moku Moku No Mi Hımm Çok cazip geldi yiyecek olsam onu yerdim sanırım :utandim: :utandim: :utandim:



Psycho-Pass <3

I'm Dominator User!


(click to show/hide)

Çevrimdışı amazing355

  • Kaizoku Oni Ore Wa Naru!
  • Moderatör
  • *
  • İleti: 323
  • Karma 5
  • Alınan Beğeni: 63
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #12 : 20 Temmuz 2014, 21:52:44 »
Teşekkürler çok iyi bir çalışma olmuş

Çevrimdışı eyo-sama

  • Brave Dragon
  • Seviye 10
  • *
  • İleti: 521
  • Karma 2
  • Alınan Beğeni: 43
  • Cinsiyet: Bay
  • .
    • Profili Görüntüle
Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama
« Yanıtla #13 : 05 Haziran 2021, 18:39:39 »
Teşekkürler

 


Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama

Ynt: Şeytan Meyveleri Açıklama