AniTR Fan Bölümü > Fan Fiction

YARIŞÇI

(1/9) > >>

SHawk:
Lütfen hikayeyi okuduktan sonra iyi yada kötü yorum yapmayı esirgemeyiniz...





BÖLÜMLER:

1.CİLT: (1-8)

(click to show/hide)1.BÖLÜM: MACERA BAŞLIYOR

(click to show/hide)

   Merhaba ben Rayne.Bu gün hayatımın en güzel günüydü.Artık motor yarışlarına katılabilicek duruma gelmiştim.13 yaşımdan beri motosiklet eğitimi alıyorum ve şimdi Moto Gp 3’de yarışlara başlıyabilecektim.Ailemin durumu iyi olduğundan yarışlara katılabilmek için pek maddi bir sorunum olmamıştı.Şimdi 18 yaşındaydım.Boyum 1.72’lerdeydi.Liseyi bitirmiştim ve üniversiteyi okumamaya karar vermiştim.Sonuçta artık hayalimi gerçekleştirebilecektim.Dünyanın her yerini gezip oralarda yarışabilecektim.Sponsorumun markası Gordon adlı bir markaydı ve ilk deneme yarışım Malezya’da olacaktı.Tabi daha 3 hafta vardı.Artık ailemle 1 haftam kalmıştı ve 1 hafta sonra veda edecektim.Gerçekten çok heyecanlıydım ama bir o kadarda üzgündüm çünkü ailemden ve en sevdiğim arkadaşımdan ayrılacaktım.Ben bunları düşünürken yanımdaki pencerenin camı kırılmıştı.



'’Bu huyundan vazgeçmen gerek. Küçük taş unutma,küçük taş!’‘


   


    '’Zaten küçük taş atıyordum sen duymuyunca biraz büyüğünü atıyım dedim.’‘


    ‘’Biraz mı?’‘


    ‘’Tamam büyük bir taş attım üzgünüm.’‘


    ‘’Önemli değil ne oldu?’‘


    ‘’Herkes dışarıda toplandı.Senle vedalaşmak istiyolar.’‘


    ‘’Gecenin 12’sinde mi?’‘


    ‘’Hadi gel.’‘


    ‘’Tamam.’‘


    Üstümü değiştirip Stan ile ablasının perdesinden özenle kestiğimiz ipten inmeye başladım.


‘’Bu ip en sonunda kopucak.’‘



‘’Cezasını çoktan yedim artık bir önemi yok.’‘









Stan’le çamlığa doğru gitmeye başladık.Gerçekten de bütün arkadaşlarım gelmişti.Aslında benim en çok Jealine’nin gelmesi hoşuma gitmişti.6 yaşımdan beri onu seviyordum ama bir türlü söyleyememiştim ve gitmeden önce ona bu duygularımı söylemek istiyordum.Jealine sarı saçlı beyaz tenli çok güzel bir kızdı ve bana her zaman dünyanın en güzel kızı gibi geliyordu.Onu ne zaman görsem hiçbir şey diyemiyordum.


    ‘’Merhaba Rayne.’‘


    ‘’Mer-h-a-ba Jealine.’‘


    Gerçekten de onu çok seviyordum ama ondan ayrılacağımı da çok iyi biliyordum.1-2 saat boyunca arkadaşlarımla konuşmuştum ve birbirimize eski komik günleri anlatıp duruyorduk ve sonra birer birer vedalaşıp ayrıldım.Gerçekten arkadaşlarımdan ayrıldığım için çok üzgündüm ama artık hayallerim gerçekleşecekti. MACERA BAŞLIYORDU!![


2.BÖLÜM: TANIDIK BİR İSİM


(click to show/hide) Artık veda zamanı gelmişti.Arkadaşlarımdan ayrılsam da hayallerimin gerçek olacağını düşününce hepsini unutuyordum.Uçak biletimi önceden almıştım.Evden çıkıp uçağa gittim.Buradan Malezya’ya gidecektim.Uçak gerçekten çok güzeldi.Ailemin durumu iyi olsa da hayatımda hiç uçağa binmemiştim.Uçağa bindiğimde çok şaşırmıştım çünkü yanımdaki koltukta Jealine oturuyordu.
    -Je-a-li-ne?
    -Evet.
    -Burada ne yapıyorsun?
    -Sekiz yıldan beri motosiklet kuruna gidiyorum ve artık bende yarışlara katılacağım.
   
Ah tabi. Aslında motor sevdam Jealine'nın motorları sevdiğini öğrendikten sonra sırf onunla yakın olabilmek için başlamıştı. Sonradan ben de bu araçların tutkunu olmuştum.

    -Kızlar yarışlara katılabiliyolar mı?
    -Hiç haberleri izlemiyor musun?
    -Pek izlemiyorum.Neden ki?
    -Artık kızlarda motor yarışlarına katılabilecek.
    -Senin adına sevindim.
    -Saol Rayne.
   
     Her zaman ki gibi bir Hamlet'in kitabı elindeydi. Onu uzun zamandır gözlediğimden dolayı onun hakkında çoğu şeyi biliyordum. En sevdiği rengi, hobileri, arkadaşları, ve onun için en önemli olan şey Hamlet sevdasını da. Ne zaman onun bir kitabını okumaya başlasa dünyaya iletişimini keser ve sadece kitaba odaklanır. Aslında bu huyunu sevmiyor da değilim.
Uçak inişe geçince iyice midem buanmaya başladı. Yanımda Jealine olduğundan beli etmemeye çalışsam da kısa süre yere çakılıyomuşuz gibi hissettim.


    -Gerçekten de güzel bir yer değil mi Rayne?
    -Ah,evet.

Başım hala döndüğünden ne konuştuğumuzdan emin değildim. Sadece gülümseyerek evet diyordum. Umarım farklı bir soru sormamıştır diye sadece dua ediyordum. Bir süre ilerledikten sonra bizi alacakları yere geldik. Badigard gibi giyinmiş bir adam bizi karşıladı ve arabaya bindirdi. Yaklaşık 15 dakika sonra gideceğimiz yere geldik. Arabadan indiğimde sanki büyülenmiş gibi hissediyordum. Önümde devasa bir pist duruyordu. Her şeyiyle mükemmeldi. Küçüklüğümden beri her zaman yarışları izlerdim. Rossi hep favorimdi. Ancak eğer en sevdiğim pist sorulsaydı tartışılmaz Malezya derdim. Her zaman beni büyüleyen bir yer olmuştu. Ancak yakından görmek gerçekten de ayrı bir büyüleyiciliği varmış.

Pistin içerisine girdikten sonra Elinde bir liste olan biri karşıladı. 1.68 boyunda olan oldukça küçük biriydi.
'' Merhaba. Ben Sanchez. Ben Gordon takımının Baş Asistanıyım. Size yardımcı olacağım.
Sanırım 7-) Arnold Jealine ve 46-)  Diago Rayne olmalısınız değil mi?''
'' Evet.''
'' Elemeler saat 18:00'da başlayacak. Sizi oraya götüreyim.
'' Eleme mi?''
Jealine bna şaşkın şaşkın baktıktan sonra konuşmaya başladı;
'' Eleme yapılacağını bilmiyor muydun? Başvuruları kabul edenlere bir kitapçık yollanmıştı. Orada detaylı bir şekilde anlatılıyordu. Okumadın mı?''.
'' Kitapçık mı?''
'' Neyse hemen özet geçeyeyim.  Toplam 68 katılımcı var.''
'' 68 mi?''
''Gerçekten de okumamışsın. Neyse 68 katılımcıdan 3 kişi seçilicek. Bildiğin gibi Gordon yeni açılan bir firma. Bunu biliyorsun değil mi?''
'' O kadar da değilim.''
''3 genç yarışçı alacaklar.''
'' Zaten başvuru için bizi denememişler miydi?''
'' İşte burdakiler en iyi 68''
'' Peki bu verdikleri nuymara neydi?''
'' Başvurudaki sıralaman.''
46. mı olmuştum? Benden daha iyi 45 kişi vardı ve Jealine 7. olmuştu. Gerçekten de büyük hayal kırıklığına uğramıştım. Ama buraya pes etmeye gelmemiştim bir şekildeonları geçmeye başaracaktım.
'' 3 saat sonra 68 kişi sırayla 3 tur atıcak ve en iyi 30 tur atan kişiler bir üst tura atlıcak. Arkasından en iyi 10 ve en iyi 3.''
'' Şimdilik en iyi 30 için endişelenmek gerek diğerlerini sonra düşünürsün. Hadi gidelim.''
'' Tamam.''
Şimdiden heyecanlanmaya başlamıştım ama yenilmicektim. Kesinlikle ilk 3 kişiden biri olmayı başaracaktım. Hayalime ulaşmam için  gereken ilk basamak  şimdi başlıyordu!!






3.BÖLÜM: PES ETMEK YASAK!


    (click to show/hide) ‘‘47-)Leo Fadridge’’
  ‘‘ Bundan sonra sıra senin iyi şanslar Rayne’’
  ‘‘Teşekkürler Jealine’’
  ‘‘Unutma şu an en iyi derece 2:12:66 en azından bu dereceyi geçmeye çalış.’’
   '' Tamam,unutmam.''
   Sıranın bana gelmesine az kalmıştı. Jealine'ı hayal kırıklığına uğratamazdım. Ne olursa olsun ilk 30'a girmeliydim.
  '' 46-)Diago Rayne''
  Sıramın bana geldiğini duyduktan sonra yavaş adımlarla piste doğru ilerlemeye başladım. Deneme motoruna yaklaştıkça dada da çok heycanlanmaya başlıyordum.
 ''Rayne değil mi?''
''Evet efendim.''
 '' Bildiğin gibi pisste 3 tur atma şansın var. Biz sana ilk ve ikinci turlarını telsizden söyleyeceğiz. Sen sadece yarışına odaklan.''
''Tamam''
Motora bindim ve ilerlemeye başladım. Başvuru zamanında kullandığım aynı motor modelindendi. İlk turum saılmayacaktı. 2. ve 3. tur itabariyle gerçek sıralama turu başlayacaktı. Her zaman televizyondan izlediğim malezya pistinde şimdi kendi motorumu sürüyordum.
''Bu virajı geçtikten sonra start düzlüğüne geliyorsun. Sana iyi şanslar.''
Virajı geçtiğim gibi gaza iyice arttırmaya başladım. Malezya pistinin start düzlüğünün uzun olduğunu biliyodum ve bunu avantajıma kullanmaya çalışıcaktım. Hızlı bir şekilde başlamayı başarmıştım. Gerçekten de istediğim gibi gidiyordu. Ancak çok hızlandığımdan virajı tam alamadım ve çok ta az olsa çakıllara  girmiştim. Bu bana 4-5 saniye zaman kaybettirmişti. Ancak daha ilk turum bitmemişti bunu telafi etmek için elimden gelenin en iyisini yapmalıydım.''
'' İlk tur 2:14:32 üzgünüm ama bu turunda daha iyisini yapmalısın yoksa  büyük ihtimalle elenirsin.''
Bu sefer fazla hızlı gitmemeliydim. İlk virajı rahat bir şekilde aldım ancak bu sefer de biraz fazla yavaş gitmiştim.
'' Bu kadar da yavaş olmamalısın. Virajlara yaklaşınca yavaşla ve debriyajı düşür geçtiğin gibi gene arttır.''
Pişman olmayacağım şekilde sürmeliydim. En azından temkinli gideceğime elimden geleni yapıp hızlı bir şekilde gitmeliydim. Debriyajı sona aldım ve hızlı bir şekilde gitmeye başladım. Telsizden söyledikleri gibi debriyajı virja yaklaştığım anda düşürüp tekrar hızlandırmaya devam ediyordum. Son viraja gelmiştim.
''Üzgünüm ama 2:15 gibi gelicek seneye tekrar denemelisin.''
Burada bırakmamalıydım. Biir yolu bulmalıydım.bir yol... bir yol...
7 YIL ÖNCE...

''Baba Rossi birinci olamıcak galiba.''
''Daha son virajdan geçmedi.  Malezya pisti geniştir. Frene basmadan gaza basarakta bu son virajı geçebilir çünkü çok keskin bir viraj değildir.''
''Viraj virajdır gene de durması gerekmez mi?''
''Rossi gibi tekniği mükemmel biri  için belkide mmkün olabilir.''



Ne olursa olsun denemeliydim. Rossi gibi yetenekli olmasamda belkide... Bellkide bir ihtimal yapabilirdim! Debriyajı sona aldım ve frene basmadım hızlı bir şekilde içerden girilcek pozisyonu aldım. 
''Rayne sakın deneme bu çok tehlikeli. Senin seviyen de biri için bu mümkün değil!''
Denemeliydim. Eğer bu gün burda bunu denemezsem bir yıl boyunca bunun pişmanlığını duyacağımdan emindim. Hızlı bir şekilde virajı geçtim ve motoru sola doğru döndürmeye başladım. Pist geniş olsa da gene de dışa doğru kaymaya devam ediyordum ama daha bitmemişti. Ani bir şekilde frene basıp tekrardan gaza bastım. Böylece motor kontrolünü düzeltebilmeyi başarmıştı. Düşmeden ucu ucuna geçmeyi başarmıştım!
''Diago Rayne çok şanslı bir veletsin.''
''Kaçla bitirdim?''
'' 2:10:88 hala yeterli olmayabilir. Daha tur atıcak 45 kişi var ancak gene de girebilir gibi görünüyor.''
Motordan indim ve bekleme salonuna doğru ilerlemeye başladım. Bekleme salonuna geldiğim sırada bir anda Jealine üstüme atladı;
''Gerçekten de delisin. Dizini kırabilirdin. Bir yıl beklemek bu kadar mı zor geldi?''
Jealine'ın benim için endişelenmesi hoşuma gitmişti. Acaba gerçekten de onun da beni sevme ihtimali var mıydı? Ama şu an daha önmeli problemlerim vardı. Şu an birimci sırada olsam da 44 kişi var ve bunların en azından 15'inden daha iyi bir derece yapmam gerekiyordu. Artık bundan sonra sadece beklemek kalmıştı.



   
 





4.BÖLÜM: TİGER NEON



(click to show/hide)''İyi şanslar Jealine''
'' Teşekkürler''
Sıra Jealine'a gelmişti ve şu anda 19.'ydum. Kalan 7 kişi geçse bile gene de sonraki tura kalmayı başarabilecektim. Artık rahatlamıştım ancak bundan sonraki tur ilk 10 için olucaktı ve gerçekten de iyi bir derece yapmam gerekiyordu.
''Rayne, Rayne beni izledin mi?''
''Efendim?''
''1.oldum!!''
''Senin adına sevindim.''
Kafamı kaldırıp tabloya baktığımda Jealine gerçekten de 1.sıradaydı. 2:04:63 yaparak 2.ye 3 saniye fark atmış. Muhtemelen bu onu ilk turun 1.si bile yapmaya yeterli bir derece olucaktı. Ne kadar onun adına sevinsem de Jealine'ın arkasında kalmak biraz üzücüydü. Ama üzülmek bir şey kazandırmayacaktı. İkinci turda kesinlikle onu geçmeyi başaracaktım.

''1-) Tiger Neon''
'' Son 1 kişi kaldı ve hala 1.sin. Bu türü muhtemelen sen 1.kapatıcaksın. Tebrikler''
''Saol Rayne.''
''İkinci tur hemen bu bittikten sonra mı başlıcak''
''Hayır o yarın saat 16:00'da başlayacak.''
'' Dinlenecek zamanımızın olması güzel bir şey.''
Bir anda kalabalık haykırmaya başlamıştı.
''Rayne!''
''Ne oluyor''
''Tabloya bak!''
Bu inanılmazdı. 1:57:43 yapmıştı. Böyle bir motorla bu yaşta 2 dakikanın altına inanabilmek, gerçekten de inanılmazdı. Başvurularda da 1.olmuştu ancak bu kadar da iyi olduğunu bilmiyordum. Gerçekten de hızlı bir rakipti ama burda ki kimseye kaybetmeye niyetim yoktu.

''Herkes turlarını attığına göre ilk 30 tamamen netleşmiş oldu. Yarın saat 16:00'da ilk 30'a kalanlar arasında yeniden seçme olucak. Malesef diğerleri elenmiştir. Katılan herkese teşekkürler.''
İlk turu 25.sırada bitirmiştim. İkinci turu geçebilmek için en azından 15 kişiyi geçmem gerekiyordu.
''Ayrıca herkesin bildiği gibi kalanlar bizim misafirimiz olucak. Lütfen beni takip ediniz''
'' Buda mı kitap ta yazıyordu?''
'' Evet.''
'' 400 sayfalık olmasına şaşmamak gerek''



''Umarım hepiniz iyi dinlenmişsinizdir çünkü 2.tur başlıyor! Kurallar ilk turdaki ile aynı 3 tur atıyosunuz ve en iyi dereceniz sayılıyor. Şimdi kimin kaçıncı sırada gideceğini öğrenmek için kura çekiyoruz. Herkes sırayla bir kağıt çeksin.''
Sırayla hepimiz kağıt çektik.
''Rayne kaç numarayı çektin?''
'' 25. Sen?''
''2 erken çıkıyorum.''
'' Ne ironi ama''
'' Efendim?''
''İyi şanslar''
''Saol sana da.''
Artık zorlu etap başlıyordu. İyi bir derece yapıp ilk 10'a kalmayı başarmalıydım. Gerçek sıralama turu işte şimdi başlıyordu!!

5.BÖLÜM: Şanslı Mı? Dahi Mi?

(click to show/hide)''Jealine gerçekten de harikasın. 2:01:99 çok iyi bir derece. Rahatlıkla ilk 10'a kalmış olmalısın''
''Teşekkürler Rayne. Umarm sende kalmayı başarırsın.''
''Saol.''
Jealine'nın derecesinden sonra kesinlikle bende kalmayı başarmalıydım. Bu sefer de Jealine'ın arkasında bitirirsem tamamen gerisinde kalmış olurum. Ancak ondan önce ilk 10'a kalmayı hedeflemeliydim.


''Bir sıra sonra sende Rayne. Elinden geleni yap.''
''Tamam.''
Artık sıra bana gelmişti. Buraya kadar geldim. Buradan da geri dönemezdim. Eğer geri dönersem seneye beni yeniden yollamayacaklarından emindim. Zaten annem her zaman böyle bir mesleğimin olmasını hiç istememişti. Her zaman;
''Şu saçma sapan motor kurslarına gideceğine biraz daha ders çalışsan ölürsün sanki'' derdi. Ama bu sefer ona yanıldığını ona gösterecektim!
'' 25-) Diago Rayne''
Hızlı bir şekilde piste gittim. Geçen sefer ki gibi asistan beni karşılamıştı:
'' Hazır mısın evlat?''
'' Evet''
Motora bindim ve deneme turunu atmaya başladım. Önceki sefer ki gibi 2 tur atma şansım olacaktı ve bu sefer daha fazla dikkatli olacaktım. Sıon virajı döndüm ve ilk turumu atmaya başladım. Virajda ki önceki deneyimlerim sayesin de bu sefer daha fazla yola aşina olabiliyordum. Önceki turuma göre en az 5 saniye daha hızlı durumdaydım. Ancak eğer önceki etaptaki gibi virajı frensiz dönebilirsem Jealine'ı bile geçebilirdim.
''Evlat çok iyi ilerliyorsun,böyle devam et.''
Son viraja doğru yaklaştım ve önceki etaptaki gibi içe doğru yaklaşıp hızımı kesmeden devam ettim. Virajı dönmüştüm ancak pist geniş olsada çok fazla hızlı geliyordum. Sola doğru çevirmeye çalışsam da gene de pist dışına çıkıp yeşilliğe girmişti.
'' 2:09:42 eğer virajda frene bassaydın kesinlikle daha iyi bir derece yapabildin. Rayne önceki etapta yaptığın çok iyi bir hareketti. Ancak o sadece şanstı. 40 kez uğraşsan sadece 1 kez denk gelicek türdendi. Eğer önceki tur ki gibi atarsan gene çok iyi bir derece atabilirsin.''
'' Efendim üzgünüm ama tekrar deneyeceğim.''
'' Deli misin! Eğer yapamazsan eleneceksin! Sadece önceki tur gibi at yeter. O da seni ilk 10'a sokabilecek kadar iyi bir derece.''
'' Bu sefer iyi bir derece atmak istemiyorum... Ben... En iyi dereceyi atmak istiyorum!''
'' Şimdikiler gerçekten de deli! İyi at o zaman! En iyi dereceni bekliyorum!''
''Anlaşıldı!''
Bu sefer başarmalıydım! En iyi dereceyi atıp Jealine'ı ve o çocuğu geçmeliydim! Önceki tura göre 1 saniye daha hızlı geliyordum. Son viraja doğru gelmiştim. Belki son virajı normal geçsem ilk 10'a rahat kalabilirdim ama... Söz ağızdan bir kere çıkar! Hiç hız kesmeden viraja girdim ve frene basmadan virajı döndüm.
''Lanet olsun gene fazla hızlı girdim.''
Düşünmeliydim öncekinde nasıl dönmüştüm.Nasıl...Nasıl...Tabi ya!!
Motoru sola doğru çevirip ani bir şekilde çok az frene basıp tekrar gaza bastım ve motorun kontrolu normalleştiğinden dışarı taşmadan yarışı bitirebilmiştim.
''Kaçla döndüm?''
''Şanslı çocuk... 2:01:48! Yeni birinci sensin!''
6.BÖLÜM: SON 10!
(click to show/hide)
''Gene mi!''
''1:55:49! Bu çocuk gerçekten de dahi!''
Hiç zorlanmadan gene 2 dakikanın altona rahat bir şekilde inmeyi başarmıştı. Gerçekten de çok yetenekli biriydi. Bu kadar iyi biriyle yarışma şansımın olduğuna seviniyordum.
''Böylece 2.etabın sıralama turları bitmiştir. İlk 10'a kalanlar yarın tekrar yarışacaklar. Ancak bu sefer 3 tur atmayacaksınız. Tam 30 dakika boyunca hepiniz aynı anda pistte olucaksınız!''
''Buda kitapta mı yazıyordu?''
''Hayır... 3.etabın da aynı şekilde olması gerekirdi. Böyle bir şey yazmıyordu!''
''Bazılarınız şaşırmış olabilir. Ancak en iyi 3 kişiyi böylece daha rahat bulabileceğimizi düşünüyoruz. Yarın 12'de tekrar burada toplanacağız. Bu akşam iyi dinlenmeye bakın. Yarın sizi zorlu bir sıralama turu bekliyor olacak!''
Sonunda asıl sıralama turu başlayacaktı. Ne olursa olsun Jealine ile birlikte ilk 3'e girmeyi başarmalıydık ve Neon'uda geçmeliydim! Asistanın arkasından giderken Neon'u farkettim. Onu tebrik etmeliydim;
''Tebrikler,gerçekten de çok iyi bir sürücüsün.''
5-10 saniye beni süzdükten sonra hiçbir şey demeden gitti.
''Gerçekten çok sinir bozucu biri değil mi?''
''Evet... Kesinlikle onu yeneceğim. Bu arada sen kimsin?''
'' Ben Paul. Sıralamalar da 4. olmuştum.''
''Memnun oldum Paul ben de Rayne.''
'' Umarım ilk 3'e kalmayı başarırsın Rayne.''
'' Teşekkürler. Birlikte ilk 3'e kalalım!''


''Herkes hazırsa özel kıyafetleri giyip. Piste gidin. İlk turunuz deneme turunuzdur. İlk turdan sonra hepinizin asıl turu başlayacaktır. Hepinize şans dilerim.''
Kıyafetimi giydikten sonra Malezya pistinin başlangıç yerinde yerimi almıştım. Sıralama turunda ikinci olduğumdan ikinci sırada başlayacaktım. Eğer kalkışta Neon'u geçmeyi başarabilirsem, önüm tamamen boş olucaktı ve çok iyi bir tur atabilecektim. Işıklar sırayla yanmaya başlamıştı.1,2,3,4,5 söndüğü anda iyi bir zamanlamayla başlamalıydım.
''Başlayın!!''
Hemen başladım ancak Neon'un zamanlaması benden kat ve kat daha iyidi. Arkamdaki Jealine'da içerden başladığından o da beni geçmişti. İlk turun bir öenmi yoktu. Ancak eğer önümü açamazsam,kesinlikle bu benim derecemi etkileyecekti. Non iyice farkı açmaya başlamıştı. Daha ilk tur bitmeden görüş alanımdan çıkmıştı. Şimdi Jealine'ı geçip rahat bir şekilde derece atmalıydım. İçeriye doğru yaklaştım. Eğer içeriyi alabilirsem,viraj da onu geçebilirdim ama Jealine izin vermiyordu. Gerçekten de çok iyi bir kullanıcıydı ama benim asıl özel yeteneğimi kullanmaya başlamamıştım. Son virajdan hızlı bir şekilde rahatlıkla Jealine'ı geçebilirdim. Son viraja doğru yaklaşmıştık. İçeriye yaklaştım ve frene basmadan hızlıca geçtim. Tahmin ettiğim gibi Jealine'ırahatlıkla geçmiştim.
''İşte bu''
''Sadece o virajı frensiz geçen sen değilsin Rayne.''
''Paul!!''
''Sen nasıl yanıma gelebildin.''
''Hemen arkandaydım. Son viraja gelince ben de senn arkandan geldim. Şimdide önüne geçiyorum!''
Malezya'nın düzlüğü uzundu, benden daha hızlı geldiğinden düzlükte rahatlıkla beni geçmeyi başarmıştı. Şimdş her şey lehine dönmüştü. Arkadan baskı kuran Jealine'a izin vermemek için savunma yaparken Paul farkı arttırıyordu.

''İlk turun sonuçları;
1-) Tiger Neon 1:58:22
2-) Meine Paul 2:03:22
3-) Arnold Jealine 2:05:46
4-) Diago Rayne 2:05: 88''
Paul ile fark açılmıştı. Yavaş yavaş daha rahat tur atabiliyordum. Son virajı döndüm ve tekrardan derecemi deneyecektim.  Bu sırada sağ tarafta bir şey gözüme ilişmişti... O Neon'du!! Şimdiden çıkmıştı! Bu nasıl bir kendine güvendi. Kesinlikle onu geçmeliydim.
''Rayne 2:06:42 değişiklik yok. Paul derecesini 1 saniye daha iyileştirdi. Onun haricinde bir farklılık şu an yok.''

Paul'da güçlü bir rakipti. Kendini sıralma turlarında fazla belli etmese de piste alıştığından daha iyi ilerliyordu. Ayrıca son virajı benim gibi frensiz dönebiliyordu. Daha hiçbir şey bitmemişti. Kesinlikle onları bir şekilde geçmeyi başaracaktım!!
7.BÖLÜM: EN BÜYÜK RAKİP,EN BÜYÜK DESTEKÇİ!




(click to show/hide)''Son 10 dakikanız kalmıştır! Şu anki ilk 3;
1-) Tiger Neon 1:58:22
2-) Arnold Jealine 2:02:26
3-) Meine Paul 2:02:78
İlk 3'ün dışında kalanlar malesef elenecektir.''
Sıralama da 5.sıradaydım. Ne kadar çok uğraşsam da gene de geçmeyi başaramıyordum. 3. ile aramızda iki saniye fark vardı. Her ne kadar 2 saniye çok az bir fark gibi görünse de motor yarışlarında 2 saniye hatrı sayılabilecek bir farktı ama daha pes etmemiştim. Bir şekilde geçmeyi başarmalıydım!

'' İzlemeye değmezsin! Hem beni yeneceğini söylüyorsun hem de benden 7 saniye fark yiyorsun,gerçekten de işe yaramazsın Diago Rayne!''
O... O Neon'du! Seyircilerin izleme yerinden bağırıyordu. Demek beni izliyormuş. Ona kaybedemezdim. Buraya kadar gelmişken burdan asla veremezdim. Sonraki turumda, kesinlikle onu geçicektim!

Sadece 3 dakikam kalmıştı. Ancak bu benim için yeterli bir zamandı. 2 tur atma şansım vardı ve bana 1 tur bile yeterdi! Bu sefer hepsini geçicektim. Virajları elimden geldiğince içerden almaya çalışıyordum. Zamanımın ne kadar olduğunu bilmiyordum ama kesinlikle önceki turlarımdan daha iyidi! Son virajı da iyi bir şekilde almayı başarmıştım. Bu sefer olmuştu!
'' Aferin 2:01:46.''
'' İşte bu!''
'' Ancak arkandan gelen Jealine'ın derecesi kendi derecisin 1 saniye daha iyi gibi görünüyor ve Paul'un derecesi de hiç fena gelmeyecek gibi gözüküyor. Son turunda kesinlikle daha iyi bir derece yapmalısın.''
Zaten bu derece ile ikinci olsam gene mutlu olmazdım. Kesinlikle Neon'u geçmeliydim! Malezya'da derecemi iyileştirebileceğim bir yer daha vardı. Neon'u yaparken izlediğimde çok şaşırmştım ancak eğer o yapabiliyorsa kesinlikle bende yapabilirdim! Malezya'da birbirlerine çok yakın iki tane viraj vardı. Motorcuları önce sağa ardından sola yatrıp geçiliyordu. Ancak Neon ise iki virajı dümdüz geçiyordu. Böylece yaklaşık 4 saniye gibi bir fark kazanıyordu. Ancak burayı öyle geçmenin zor yanı ikinci virajın yani sola doğru olan virajın dümdüz gittiğinde virajdan çok azda olsa çimene giriliyordu. Zaman için bir önemi olmazdı ancak tur iptal edilirdi ana genede denemeliydim zaten başka şansım da yoktu.
''Herkes son tura girmiş bulunmaktadır. Şu anki sıralama durumu;''
1-) Tiger Neon 1:58:22
2-) Arnold Jealine 2:01:14
3-) Meine Paul 2:01:42''

Bu virajdan sonra asıl ikili viraja gelicektim ve ondan sonrada son viraj kalmıştı. Önceki derecemden 0.38 sanise daha iyi geliyordum. Şimdiki viraj her şeyi belirleyecekti. Sonunda ikili viraja gelmiştim. Sağa doğru hafiften kayarak pozisyonumu almıştım. Bir anda debriyajı artırıp gaza bastım ve ilerledim. Ucu ucuna geçmeyi başarmıştım. Sonundab aşarmıştım. Bu dereceyle rahatlıkla Neon'u geçebilirdim! Ama sadece çok az süreli mutluluk yaşayabilmiştim. Neon'un son virajı frenli geçmesinin nedeni frensiz geçemediğinden değilmiş, son viraja çok dışadan geldiğinden frene basmadan gemçmek imkansızdı ve ben çoktan dışardan frene basmadan ilerlemiştim!!!
8.BÖLÜM: TEKNİK ZEKA  (CİLT FİNALİ!)


(click to show/hide)
Sadece dönebilmem yeterliydi. Virajı çoktan dönmüştüm ve dönecek vaktim yoktu. Çok hızlı olduğumdan eğer frene basarsam ve tekerleklerinde yıprandığını düşünürsek kesinlikle düşücektim. Bu virajı dönebilirsem 1:56 dereceyle dönücektim. Neon'u bile geçebilirdim! Ama... ama artık çok geçti. Ne kadar çok istesem de Başarmamın ihtimali yoktu. Tam umutsuzluğa kapılmışken o an aklıma gelmişti!

4 YIL ÖNCE

''Rossi gerçekten de müthiş!''
''Onun gibi insanlar bu dünyaya çok az gelirler. O sadece motosiklet kullanmada yetenekli biri değil, ayrıca bir dahi de.''
''Dahi mi?''
''Evet dahi. Motosiklet yarışları sadece motor kullanmakla ilgili değildir. Ayrıca teknik zekanı da kullanman gerekir. Bir yarışçı ie normal bir sürücüyü de ayıran budur. TEKNİK ZEKA!

İşte bu da o zamanlardan biriydi. Kendimi kanıtlamalıydım! Nasıl bu virajı dönmenin yolunu bulduysam şimdi gene de bulabilirdim! Sadece inanmalıydım! Şimdi, lastiklerim fazla yırtındığından fren yapamam ve bu hızda da aracı döndüremezdim. O zaman ne yapmalıydım... Tabi ya! çok basittti! Sadece gaza basmalıydım! Bir anda gaza bastım ve süratimi ilerlettim. Pisttin dışarısına çıkmıştım ancak hızlı olmak motor kullanımını da sabitlemeye yarıyordu. Yeşilliklerden de olsa yarışı bitirmeyi başşarmıştım.
''Lütfen Taiga'yı geçtiğimi söyleyin...''
''Gerçekten de dahisin. Ama şanssız bir dahi. 1:58:86.''
Bu seferlik fazla kızmanın bir anlamı yoktu. Zaten çok fazla şans bana yardım etmişti. Bunu da istemek herhalde küstahça olurdu. Artık Jealine ile birlikte yarışlara katılabilecektim. Neon'u sonrada geçsem olurdu. Gerçi çok küstahça bir bakış atacağından emindim ama şu an sadece iyi şeyler düşünmeliydim.  Hemen Jealine'ın yanına gitmek istiyordum.
''3.Tur tamamlanmıştır! İlk 3'ü okuyorum!;
1-)Tiger Neon 1:58:22
2-)Diago Rayne 1:58:86
3-)Meine Paul 2:00:22''
''Jealine!?''

2.CİLT (9-?)

(click to show/hide)9.BÖLÜM: ELVEDA JEALİNE

(click to show/hide)Koşarak Jealine'nın yanına gidiyordum. Ne diyeceğimi bilmesem de yanına gitmeliydim. Hızlıca başlığımı ve güvenlik için olan kıyafetleri çıkartıp koşarak bekleme odasına geldim. Jealine en köşeye oturmuş sessizce ağlıyordu. İlk defa Jealine'ı ağlarken görüyordum. Yanında ki sandalyeye oturdum. Hemen bir şeyler söylemeliydim ana hiçbir zaman bu konularda iyi olmamıştım. Uzun zamandır bunun için uğraştığınnı biliyordum. Seneye bir daha denersin demek sadece onu daha da öfkelendirirdi. Bu sırada Jealine yerinden kalkıp koşarak odadan çıkmıştı. Dur bile diyememiştim. Gerçekten de çok kötü bir arkadaştım. Onun en mutsuz günlerinden birinde ona yardımcı bile olamıyordum.
''İlk 3'e kalanlar 14. odaya gelsin.''
''İlk 3'e kalanlar 14. odaya gelsin.''
Ben kendimi hayıflarken yöneticiler duyuru yapmıştı. 14.odaya gitmek için üst kata çıktım. Odaların yerlerini ilk 10'a kalanlara göstermişlerdi. İçeriye girdiğim de herkesin geldiğini farketmiştim. Kapıyı kapatarak Paul'un yanına oturdum.
''Sende mi kayboldun?''
''Hayır. Niye kaybolayım ki?''
''Çok fazla oda var. Hepsinin numarısına baka baka anca buldum.''
''İlk 10'a kalanlara kalacağımız yere gitmeden önce odalar gösterilmişti, hatırlamıyo musun?''
''O zaman zaten kimse dinlemiyordu ki. Odaları gösterirken dikkatli dikkatli dinleyen aptal var mıydı?''
Kitabı okumadıktan sonra odaları dikkatli şekilde dinlemem gerektiğini düşünmüştüm.
''Öncelikle hepinizi tebrik ederim. 68 kişinin arasından buralara gelmeyi başardınız. Ancak asıl zorlu etap şimdi başlıyor. Sizin gibi özenle seçilmiş kişilerden oluşan başka takımlar da var. Hatta bizim yeni kurulduğumuzu düşünürsek, çoğu bizden iyi bile denebilir. Toplamda 10 takım bulunuyor ve her takımın üç üyesi var. Yani 27 rakibiniz olucak ve takım olarak üst etaba sadece 2 takım geçebiliyor. Yani sadece kendi puanlarınız değil takım arkadaşlarınızın puanları da iyi olması gerekiyor. İlk yarış burada olucak. O yüzden tanıdığınız bir pist. En azından bu pistte sizden çok iyi bir başarı bekliyorum. 1 ay süremiz var. Bu sürede derecemizi daha da arttırmaya çalışacağız. Hepinizi tekrar tebrik ediyoum. Asistanı takip ederek kalıcağınız yre gidebilirsiniz.''
''Yatakhaneye gitmiyor muyuz Rayne?''
''Sanırım öyle.''
Dışarı çıktıktan sonra asistan bizi bir arabaya bindirmişti. Yatakhane'de kalmayacağımız belli olmuştu. Dışarıyı seyrederken yanımda Jealine'ında olmasını isterdim. Ama artık yapabileeğim bir şey yoktu. Seneye birlikte aynı takımda olucaktık. Bundan emindim. Daha çok çalışıp hamlet kitabıyla birlikte gelip gene yüzünde küçk bir gülümseme olucaktı.
''Ha? Burada mı kalacağız?''
Paul'un sesiyle birlikte yüzümü sola doğru çevirdim. Önümde bir katlı boyası yarı yapılmış bir ev duruyordu.
''Yatakhanede kalsak olmaz mı?''

''Eee,Yatakhaneyi kiralamıştık. Artık süresi bitti. Yeni kurulan bir firma olduğumuzdan da fazla paramız olduğunu söyleyemem.''


Pek hayalimdeki yere benzemiyordu ama bir yerden başlamak gerekiyordu. 1 ay içinde daha da güçlenip en zirveye geçmeyi başaracaktım!
10.BÖLÜM: HIZ,ZEKA VE ŞANS

(click to show/hide)‘’Çocuklar 3 haftadır yoğun bir antrenman içerisindeydiniz ve artık bunun meyvelerini almanın zamanı geldi. Bu pistte çok çalıştık, bu yüzden burada çok iyi bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz. Takım olarak ilk yarışta sizden beklediğimiz puan 10. Sormak istediğiniz bir soru var mı?’’
‘’Neden bu kadar az? Bu pistte yaklaşık bir aydır çalışıyoruz. Bir ve ikinci sırayı almamız gayet normal değil mi?’’
‘’Biz yeni kurulan bir takımız, diğerlerinin seviyesi kat ve kat üstümüzde, bu sezon çok büyük bir beklentimiz yok.’’
Üçümüzde iyi bir gelişme göstermiştik ve rahat bir şekilde ikinin altına inebiliyorduk. Tek rakibimin Neon olduğunu düşünüyordum ama Silva’nın  böyle demesi beni rakipler için daha da heycanlandırmıştı.
‘’Rakiplerinizi merak ediyorsanız piste gidebilirsiniz. Artık hepsinin gelmiş olması lazım ve yavaştan deneme sürüşlerini de başlamışlardır.’’
Toplantı bittikten sonra eve doğru yürümeye başladık.
‘’Rakipleri seyretmeyi düşünüyor musun Rayne?’’
‘’Evet. Döküntüde yemeğimizi yedikten sonra gidelim. Sende bizle gelicek misin Neon?’’
‘’Gereksiz. Onları izlememe gerek yok.’’
3 haftadır birlikte kalmamıza rağmen Neon’la hiç yakınlaşmayı başaramamıştık. Eve gelince Paul hemen buzdolabına doğru yöneldi. 4 kilometrelik yol gerçekten de yoruyordu. En azından özel arabayla birisi alsa iyi olucaktı. Evdeki tek koltuğa hemen kimse oturmadan oturdum. Tam rahatlamışken Paul’un tiz sesi bütün odada yankılanmaya başladı:
‘’AAAAAAAAAAAAAAAAA’’
Koltuktan kalkıp mutfağa doğru giderken gene içimden ne yaptı diye düşünüyordum. Hüzünlü bir şekilde elinde ki ekmekle bana doğru yavaşça gelmeye başladı. Gözyaşını siler gibi yaparak:
‘’Evde yiyecek kalmamış.’’
‘’Elinde ki ne peki?’’
‘’Şunu asla unutma Rayne, eğer bir şeyi istiyorsan hızlı olmalısın.’’
Paul son ekmek ile kaçmaya başladı. Dışarıya doğru yönelirken bir anda ayağı kaydı ve yere düştü.
Neon Paul’un elindeki ekmeği elinden alıp:
‘’Bir şeyi istiyorsan hızlı olmak yetmez. Yanında bir de zeka olması gerekir.’’
Elindeki ipi yere atıp ekmekle birlikte evden koşarak çıktı.
‘’Bu çocuktan ciddi bir şekilde nefret ediyorum.’’
‘’Bende en alttaki dolabı nasıl unuttuğuna inanamıyorum.’’
‘’Rayne lütfen benimle de paylaş!’’
‘’Üzgünüm, ne demiş atalarımız ‘’Bir şeyi istiyorsan hızlı olmak yetmez. Yanında bir de şans olması gerekir.

Sylrya:
Başarılarının Devamını Dilerim ŞİMDİ OKUYORUM...

KaraKartal:
Ismini degistir bence haci. Konu da idare eder. Eline saglik

SHawk:

--- Alıntı yapılan: KaraKartal - 04 Şubat 2013, 19:02:43 ---Ismini degistir bence haci. Konu da idare eder. Eline saglik

--- Alıntı sonu ---

İsim değil konu önemli bence. İlk bölüm olduğundan tanıtımla geçti daha çok diğer bölümlerde daha iyi olucağını düşünüyorum.

Jin-Tan:
Bence çok güzel olmuş arkadaşım. ^^ Devamını bekliyorum.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git